Noćas, ponedeljak na utorak, u periodu između 00:00 - 06:00 usled radova na sajtu, sajt će privremeno biti nedostupan.

O kompaniji
13
Iskustva
6
Plate
Poslovi
OTP banka logo

OTP banka

3.8

O nama

Mi nismo samo bankari. Mi živimo inovacije, znamo gde želimo da stignemo i zato širimo pozitivnu energiju promena. Svakodnevno odlazimo na posao s ciljem da svojoj porodici, komšijama i ljudima oko nas život učinimo lepšim i lakšim.

Našu strategiju čine oni elementi koje klijenti najviše cene: stabilnost, profitabilnost, rast i inovacije. Nastojimo da delamo bolje i drugačije kako bismo doprinosili poslovnom uspehu naših klijenata i nas samih. Svojim transparentnim i timskim radom negujemo odnos koji se zasniva na poverenju i uzajamnom poštovanju.

Zajedničkim snagama radićemo na tome da budemo vodeća finansijska institucija u Srbiji i budemo prepoznati kao lider u inovacijama i u korisničkom iskustvu koje pružamo svojim klijentima.

OTP banka u Srbiji je deo OTP grupe koja uspešno posluje u 11 zemalja Centralne i Istočne Evrope i zapošljava 36.000 ljudi. Sedište OTP grupe nalazi se u Mađarskoj gde je 1949. osnovana OTP banka. Danas poslujemo u Mađarskoj, Sloveniji, Bugarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj, Srbiji, Ukrajini, Rusiji, Albaniji, Crnoj Gori i Moldaviji.

Početkom maja 2021. godine formirana je OTP Banka Srbija a.d. Novi sad uspešnom integracijom Vojvođanske banke i OTP banke Srbija.

Naš tim broji preko 2500 zaposlenih i u našem sastavu nalaze se i OTP Leasing i OTP Osiguranje.

 

PROCES SELEKCIJE

Otvorene pozicije u našoj banci i pripadajućim entitetima možeš pronaći na našem sajtu, sajtovima za zapošljavanje, sajtovima studentskih organizacija i društvenim mrežama. Ukoliko nijedna od oglašenih pozicija nije po tvojoj meri, svoju biografiju nam možeš dostaviti u okviru Opšte prijave na našem sajtu i tako zvanično postati naš izvor talenata za neku od pozicija koje će se otvoriti u budućnosti. 

Naši HR eksperti će te kontaktirati u toku potrage za odgovarajućim kandidatima i tako ćeš ući u proces selekcije.

Prvi krug selekcije obično podrazumeva testiranje karakteristika ličnosti, različitih sposobnosti i/ili znanja, u zavisnosti od pozicije. Na e-mail ili putem sms-a dobićeš uputstvo i poziv za testiranje koje se obično vrši online. 

Ukoliko uspešno prođeš testiranje, naši HR eksperti će te pozvati kako bi zakazali intervju koji se odvija u prostorijama banke ili online. 

O ishodu selekcije, bilo pozitivnom ili negativnom, svi kandidati koji su bili testirani i/ili intervjuisani budu obavešteni. 

Ukoliko te ne odaberemo za neku poziciju, možeš ostati deo naše baze kandidata kako bismo te ponovo kontaktirali kada se otvori neka druga pozicija u budućnosti.

 

Srećno!

Priznanja

Sertifikovani Poslodavac Partner

Sertifikovani Poslodavac Partner

Sertifikat “Employer partner” je garancija da poslodavac ulaže u dobrobit zaposlenih i obezbeđuje mogućnosti za ostvarivanje najboljih performansi.

Tech stack

.Net Core Android Angular ASP.NET AWS Azure BitBucket C# CheckPoint CISCO Commwault CSS Data Delivery DELL EMC Delphi DevOps DHCP DNS Docker GIT Hibernate HTML iOS Java JavaScript Jenkins jQuery Kubernetes Mobile MS AD MS Exchange MS SCOM MySQL Nagios Net Core Node.js NoSQL OpenShift Oracle PHP PL SQL Power BI PowerShell Ranorex React.js REST SCRUM SOAP SpiraTeam Spring SQL SQL Server SQL Server Analysis Services SQL Analysis Integration Services TypeScript Veritas EV Visio VMware Vue.js Wordpress

Beneficije

Dobrobit i blagostanje

Posvećen rad zaslužuje dobar odmor i fleksibilnost. Tvoje blagostanje je naš cilj i zato pronalazimo nove pristupe za postizanje balansa između posla i privatnog života.

Dovoljno je da budeš zaposleni naše banke da imaš 25 dana godišnjeg odmora za punu kalendarsku godinu. Zaposleni sa minimum 30 godina radnog staža i 55 godina života dobijaju 30 dana godišnjeg odmora.

Slobodan dan za rođendan u mesecu rođendana.

Slobodan dan za tvoje privatne obaveze.

Hibridni rad – kombinovanje rada u banci i rada od kuće za pozicije čiji opis posla to omogućava.

Fleksibilnost u početku i završetku radnog vremena.

Novogodišnji paketić za decu zaposlenih starosti do 10 godina.

Dodatno privatno zdravstveno osiguranje za zaposlene uz pogodnosti za decu zaposlenih, bračne i vanbračne partnere zaposlenih.

Dobrovoljno penziono osiguranje.

Osiguranje zaposlenih od posledica nesrećnog slučaja (nezgode) i smrti.

Kompenzacije

Obezbeđujemo da naknada prati odgovornosti koje imaš i nagrađujemo dobre rezultate i doprinos odličnom iskustvu naših klijenata. Dok si deo našeg tima, pratimo i tvoje potrebe i podržavamo te u bitnim životnim trenucima.

Naknada za topli obrok u iznosu od 11.000 RSD bruto za mesec dana.

Naknada troškova godišnjeg odmora u iznosu od 44.000 RSD neto za godinu dana.

Posebne pogodnosti za usluge banke.

Mogućnost godišnjeg bonusa.

Mogućnost periodične korekcije zarade shodno radnom učinku.

Druge vrste primanja koje obezbeđuju dodatnu sigurnost u životnim okolnostima.

Razvoj

Tvoj razvoj je naš napredak. Tvoj trud i postignuća prepoznajemo kroz karijerne prilike i razvoj u našem multinacionalnom sistemu.

Interni konkursi - U našoj banci svi imamo priliku da se prijavimo na konkurse i možda promenimo smer karijere ili napravimo naredni korak.

Interne razvojne inicijative - U našoj banci postoje interni programi koji nam pružaju priliku da unapređujemo svoja postojeća znanja i stičemo nova.

Prilike za usavršavanje - Imamo prilike da prolazimo razne eksterne vrste edukacija u skladu sa utvrđenim razvojnim potrebama.

Talent program - Naša banka ima poseban program za talente kojim pruža jedinstven razvojni put onima koji se izdvajaju.

Prepoznavanje

Tvoj sjajan rad neće ostati nezapažen! Negujemo kulturu prepoznavanja i uživamo da pohvalimo izuzetne rezultate zaposlenih.

Nagrada za lojalnost za jubileje zaposlenih koji slave 10, 20, 30 ili 40 godina rada u našoj banci.

Program preporuke - Prepoznajemo doprinos i vrednost preporuka za zapošljavanje, i zato nam je važno da to i nagradimo.

Kada znaš da preporuka vredi više - Prepoznajemo značaj preporuka koje pomažu da veliki broj novih klijenata otvori račun i preusmeri zaradu baš na našu banku.

Komercijalne nagrade.

Nagrađujemo najbolje ideje u okviru izazova za zaposlene koje organizujemo na Idea portalu a ujedno i imamo priliku da se predstavimo kao inovatori celoj banci.

OTP godišnje nagrade - Prilika da svi kažemo koji su to pojedinci i timovi koji se ističu u našoj banci i da oni na osnovu toga budu i nagrađeni.

Naši ljudi

Jovana Debeljević

Software Developer Senior, Odeljenje za IT razvoj sistema za upravljanje rizicima i ERP sistema

Nebojša Gardić

Ekspert za podršku u radu sa aplikacijama, Jedinica za podršku u radu sa aplikacijama

Ivana Čučković

Ekspert za risk modeliranje, Odeljenje za risk modeliranje i analize

Senada Katanić

Ekspert za tehnologiju podataka, Odeljenje za tehnologiju rizika

APR

Broj zaposlenih

Profit i prihod