O kompaniji
2
Iskustva
Plate
Poslovi
AXGROUP SOLUTIONS d.o.o. logo

AXGROUP SOLUTIONS d.o.o.

Oceni kompaniju

Iskustva

Arhiva | Iskustvo
21.08.2021
Potvrđen Linkedin identitet
1 Ne preporučuje

Sistem administrator

Prethodno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

- U pitanju je firma Optimus Lead Management koja je u međuvremenu promenila naziv u AX Group Solutions. - Plata za junior sistem admina je u visini proseka za ovaj senioritet. - U novom poslovnom objektu su koliko-toliko normalni uslovi za rad nego u starom objektu. - U firmi radi dosta agenata iz inostranstva, pa je okruženje sasvim prijatno za rad. Naravno, to ne znači da su baš prijateljski nastrojeni prema ostalima. Osećaju se kompleksi nižih vrednosti. - Jedina svetla tačka ove firme je devojka iz HR tima koja je ujedno i projektni menadžer. - Moj savet je da ne aplicirate za druge pozicije osim za Agenta prodaje. U protivnom, radićete razne druge stvari koje nisu u skladu sa opisom vaše pozicije (pogotovo ako se IT-jevac). Ako se pronalazite u polju trgovine deonicama, a isto tako volite da pregovarate sa klijentima, onda je Agent prodaje jedina pozicija na kojoj zaista možete napredovati u ovoj firmi bar po rečima zaposlenih tamo.

Zamerke

- Ima toliko negativnih stvari da je nemoguće izdvojiti ih sve. - Aplicirao sam za poziciju u kompaniji Optimus Lead Management, da bi mi prvi radni dan rekli kako ću zvanično raditi za firmu Fam Solutions (koja je sa ovom firmom u bliskoj saradnji). Šta reći osim da ste tamo najobičniji paušalac. - Nisam čak ni dobio svoje mesto (bio sam smešten u fun room-u) niti laptop s obzirom da je firma u tom trenutku bila u procesu selidbe (iz starog objekta u novi). U startu mi se nije dopalo to što nisu ispoštovali dogovor koji je postignut na razgovoru, a to je da sam trebao pomagati isključivo svom mentoru sa kojim sam radio remote (pošto je on iz Rumunije). Ispalo je kao da im je trebao višak radne snage koji bi pomagao još jednom kolegi iz IT sektora. Da ne pominjem što sam morao da jurim HR sektor kako bih uopšte dobio svoj ugovor da stavim potpis na njega. - Menadžment firme je prilično neorganizovan i ljudi su neupućeni u poslove svojih radnika. Vlasnik je stranac, tako da u firmu dolazi s vremena na vreme. Glavni menadžeri su istripovani i prepotentni. Ne postoji nikakav odnos prema zaposlenima koji su na nižim pozicijama. Ni stručni kadar iz finansija nije ništa drugačiji jer ne poštuje previše radnike u smislu ažurnosti.

Korisno? 11
Arhiva | Intervju
24.09.2020
Pozitivno iskustvo

System Administrator

Prihvatio/la ponudu

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Prvo sam bio pozvan na HR intervju par dana nakon što sam aplicirao za ovu poziciju. Intervju sam imao sa dve osobe - spoljnim saradnikom ove firme i sa svojim budućim mentorom na toj poziciji. Na samom intervjuu precizno je opisana pozicija, kao i sve njene odgovornosti i tehnologije koje se koriste. Rečeno mi je da ću imati mentora sa kojim ću raditi onlajn iz kancelarije, s obzirom na to da on radi iz druge države (konkretno, Rumunije). Mentor je ostavio vrlo pozitivan utisak nekoga ko želi da nauči druge. Nedelju dana po završetku HR intervjua, pozvan sam i na tehnički deo intervjua. Ovde su mi samo potvrdili da sam primljen i da ću raditi za ovu firmu. Imao sam i par tehničkih pitanja u smislu snalaženja u određenim situacijama koje imaju veze sa radom na ovoj poziciji. HR se pokazao profesionalnim i ispoštovali su sve rokove.

Pitanja sa intervjua

  • Šta bi prvo trebalo da se proveri ukoliko maliciozni softver napadne sajt?
  • Kako da se promeni logo i naziv sajta (na više jezičnih verzija tog sajta), a da njegov sadržaj ne trpi promene koje bi pretraživač indeksirao?
Korisno? 2