O kompaniji
19
Iskustva
3
Plate
1
Poslovi
Pollard Digital Solutions d.o.o. logo

Pollard Digital Solutions d.o.o.

4

Iskustva

4 100%

Menadžment kompanije

4

Beneficije

5

Balans karijera-privatni život

3

Timska atmosfera

5

Zadovoljstvo projektima

5

Mogućnost napredovanja

5
Intervju
26.10.2023
Negativno iskustvo

Data Platform Developer

Bez ponude za posao

Trajalo je 5 nedelja

Kako je izgledao proces

Nakon sto sam ostavila komentar ovde da mi se nisu javili mesec dana nakon intervjua (iako je akcenat na tome da proces traje kratko), poslali su mi email da nece sa mnom nastaviti proces selekcije i da je konkurencija za njihovu kompaniju uvek jaka i da je tesko odluciti se izmedju mnogo dobrih kandidata. Nakon toga su okacili isti oglas samo je naziv pozicije drugaciji - Data Engineer (BI Developer).
Korisno? 6
Intervju
18.10.2023
Negativno iskustvo

Data Platform Developer

Bez ponude za posao

Intervju lak

Online intervju

Kako je izgledao proces

HR telefonski poziv da dogovorimo online intervju. Na intervjuu je bio HR i tehnicka lica. HR je prezentovao kompaniju, moj utisak je, u malo arogantnom stilu. Kada sam pitana za platu, rekla sam da pre tog odgovora moram da znam kakva je politika vezana za bonuse i povisice, jer ako su povisice redovne i bonusi, ok mi je da pocnem sa manjem platom, medjutim HR je rekao da to ne moze sada reci, vec na nekom sledecem razgovoru, sto je malo cudno i neprofesionalno. Tehnicka lica su mi bila okej, ali kada sam ja njih pitala detaljnije vezano za rad, tehnologije i slicno nije mi delovalo da su to ocekivali niti da im mnogo prija i delovalo mi je da ni nemaju mnogo podataka i kompleksne upite, tj i sami su to rekli. HR je stavio akcenat kako jako kratko traje proces selekcije, 5-7 radnih dana, mozda se u mom slucaju oduzi na 15 posto su na odmoru, ali evo proslo je vec mesec dana i nisam dobila nikakav odgovor.

Pitanja sa intervjua

  • Da li sam koristila kursore, kakve transformacije sam radila sa podacima, sa kojim volumenom podataka sam radila.
Korisno? 4
Intervju
17.07.2023

Engineering Manager

Prihvatio/la ponudu

Intervju težak

Online intervju

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Prvi interview je bio sa HR representative i jednim team member-om. 35 min total. Upoznavanje, interaktivna prica. Jako prijatan razgovor. Drugi interview je bio panel: hiring manager, product owner representative, team member i HR representative. 60 minuta, dobar managerski interview, detaljan, sa razumnim/pametnim tehnickim pitanjima, sa managerskim i behavioral pitanjima takodje. Smirena atmosfera. Prijateljki ton. Efektivno. Treci interview je bila prezentacija ponude.
Korisno? 1
Intervju
26.05.2023
Negativno iskustvo

JavaScript Developer (Games)

Prihvatio/la ponudu

Intervju lak

Online intervju

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Nakon što sam se prijavila na oglas za JavaScript Developera i poslala CV, usledio je telefonski poziv od HR-a. Zakazan je online interjvu gde bismo se bolje upoznali i gde bi se vodila diskusija o tehnologijama, šta sam do sad radila i slično, da bismo videli da li se kao kompanija i kandidat match-ujemo. Više puta je naglašeno kako je njihov proces selekcije efikasan i da ne postoji tehnički intervju ili nešto slično, već se donosi zaključak na osnovu tehnologija koje je kandidat radio da li bi se uklopio u firmu i da čitav proces traje oko nedelju dana. Na online intervjuu je HR predstavio kompaniju, a zatim su dva čoveka, od kojih je jedan bio senior developer a drugi project manager, pričali o tehnologijama koje koriste, šta se konkretno radi, kakvi su projekti itd. Zatim su i mene pitali šta sam do sad radila i koristila i da li su mi neke stvari poznate. Sve ukupno je trajalo negde oko 40-45 minuta i rečeno mi je da ću do ponedeljka najkasnije (intervju je bio u četvrtak) da dobijem povratnu informaciju. Nikad je nisam dobila, a prošlo je 2 meseca od tad. Meni je ishod jasan, ali pristup kompanije je vrlo neprofesionalan.

Pitanja sa intervjua

  • Da li sam radila nekad Vue.js
  • Kako je izgledao rad u prethodnoj kompaniji
  • Da li sam nekada pakovala kod u module i biblioteke
  • Da li sam radila sa JS Canvas bibliotekama
Korisno? 4
Intervju
14.05.2023
Pozitivno iskustvo

JavaScript Developer (Games)

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Online intervju

Kako je izgledao proces

Kada sam konkurisao, posle par dana su me pozvali preko telefona. Razgovor je trajao par minuta, dogovarali smo se oko termina za online sastanak. Online intervju je trajao oko 45 min. U razgovoru su bili ukljuceni Team Leader, HR manager i mislim da je bio Peoject manager. Prvi deo razgovora je bio uglavnom cime se kompanija bavi. Sve u svemu prijatan razgovor. Rekli su mi povratna informacija pozizitivna/negativna ce biti do nedelju dana jer to kod njih ide brzo. Proslo je vise od mesec dana bez povratne informacije.

Pitanja sa intervjua

  • nakon toga Team Leader mi je postavljao pitanja vezana za moje radno iskustvo, i neka tehnicka pitanja vezana za tehnologije koje oni koriste.
Korisno? 0
Intervju
10.03.2023
Pozitivno iskustvo

Engineering Manager

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Proces selekcije je jako efikasan (ako mene pitate). Prvi kontakt je bio telefonski poziv, gde smo vrlo lako dogovorili termin za prvi razgovor. Prvi razgovor je bio mesavina upoznavanja i tehnickog intevjua. Vrlo prijatni ljudi, laki za komunikaciju, prijateljski nastrojeni. Nazalost nisam dalje prosao, ali citav proces, ponasanje i odgovor, na mene je ostavio dobar utisak.
Korisno? 0
Iskustvo
27.01.2023
4 Preporučuje

Software Developer

Trenutno zaposlen/a na određeno 1-2 godine

Pozitivno

interesantni projekti, dinamični i izazovni, a super bonus su motivacija za kontinuirano učenje.Najbolja stvar u firmi jeste komunikacija izmedju kolega,stvarno imate utisak da ste deo time. Plus su svi oni bonusi kao fleksibilno radno vreme,od kuce takodje,fit pas,parking ako dolazite u firmu i jos stvarno puno stvari,sve pohvale imam

Zamerke

Nemam sta da stavim ovde

Tehnologije

C# JavaScript C++ Ruby
Korisno? 2
Arhiva | Iskustvo
05.08.2018
1 Ne preporučuje

Software Engineer

Prethodno zaposlen/a

Pozitivno

Zamerke

Masovno su otpustili ljude kada je veliki projekat propao. U toku dana prošetaju se po timovima i kažu ko treba da dođe na razgovor i od sutra više ne dolazite na posao. Izbacili su 20 zaposlenih, a ljudi su ostajali prekovremeno kako bi projekat stigao na vreme. Divan način da se zahvale na radu i trudu koji je uložen. Stav firme je da uvek mogu da nađu nove ljude kad im zatrebaju.

Korisno? 47

Odgovor kompanije

Poštovani, Hvala veliko na priloženom komentaru i uloženom vremenu. Ceneći otvoren i transparentan pristup odlučili smo se da se na isti odazovemo. Kao i sve velike svetske kompanije, i naša je prošla kroz restrukturiranje koje je podrazumevalo konsolidaciju procesa i na žalost neznatnu optimizaciju broja zaposlenih. Restrukturiranje je ponekad neophodno kako bi se dugoročno stvorila vitalna organizacija. Dodatni napori su uloženi u novu organizacionu strukturu, koja će biti podrška budućem razvoju, a koji su takođe omogućili ugovore sa novim klijentima. S druge strane, maksimalne napore ulažemo kako bismo povećali i zadržali zadovoljstvo zaposlenih i smatramo da smo među vodećima na tržištu po pitanju beneficija koje pružamo našim kolegama. Pored gore pomenutog, veliki akcenat dajemo na mentoring i onboarding procese kao i edukaciju, treninge, konferencije i događaje koje podstiču inovativnost. Takođe, svaki prekovremeni rad u našoj firmi je plaćen i organizovan u dogovoru sa zaposlenim, tako da se zaista trudimo da ispoštujemo work-life balans. Ukoliko imate još komentara i predloga, molim Vas pišite nam na careers@novomaticls.com S poštovanjem, HR tim
Korisno? 0
Arhiva | Iskustvo
28.03.2018
2 Ne preporučuje

Software Developer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Atmosfera, redovne i pristojne plate.

Zamerke

Slabo organizovana firma, više se priča nego radi, ne postoji odgovornost, mala mogućnost napredovanja i učenja, nezainteresovan menadžment.

Korisno? 16
Arhiva | Iskustvo
28.02.2018
4 Preporučuje

Software Developer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine

Pozitivno

Mogućnost napredovanja, mogućnost učenja od iskusnih IT stručnjaka.

Zamerke

Management, nedostatak dobrih procedura i procesa.

Korisno? 1