O kompaniji
29
Iskustva
8
Plate
Poslovi
Prime Software d.o.o.  logo

Prime Software d.o.o.

4

Iskustva

4 86%

Menadžment kompanije

3.7

Beneficije

4.3

Balans karijera-privatni život

4.9

Timska atmosfera

4.7

Zadovoljstvo projektima

4.5

Mogućnost napredovanja

4
Intervju
09.10.2022
Pozitivno iskustvo

Data Science Intern

Prihvatio/la ponudu

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Proces intervjua je za mene trajao oko 10 dana, od trenutka kad sam se prijavio pa do poslednjeg intervjua. Nakon što sam prosao fazu šaltanja CV-eva, nastupila je faza tehničkog testa koja se obavlja na njihovoj mudl platformi. Test nije bio težak i doticao se nekih osnovnih stvari o algoritmima mašinskog učenja, poneko pitanje iz statistike i verovatnoće i bilo je ponešto iz SQL-a i Python-a. 20 pitanja, 20 minuta. Potrebno je prebaciti pola i rezultati su vidljivi odmah po završetku. Posle testa, otvorila se mogućnost pisanja studije slučaja i bilo je moguće izabrati jednu temu od više njih. Za pisanje studije slučaja imate 72 sata, 400-800 reči. Piše se na engleskom a i teme su zabavne. Nakon par dana pozivom su mi javili da sam prošao i ugovorili HR intervju odmah. Intervju je prošao prijatno, iskreno više sam se osećao kao da samo razgovaram nego da sam na nekom intervjuu. Nisam ni pitan nešto što sam mislio da ću biti pitan, s obzirom da sam pročitao ponešto o tome šta ljude pitaju na HR intervjuima. Tada je takođe ugovoren i tehnički intervju, što je i poslednja faza regrutacije. Na tehničkom intervjuu su me pitali da se predstavim i ja sam kroz priču, pretpostavljam, iskazao neka svoja interesovanja i karakter ali nisu me pitali konkretna tehnička pitanja na kojima bih mogao da dokažem svoje znanje. Ljudi sa kojima sam pričao bili su vrlo prijatni.

Pitanja sa intervjua

  • Šta je "View" u relacionim bazama
  • Nešto sa velikom nejednakošću u raspoređenosti bogatstva u društvu, gde je u malom broju ruku veliki broj bogatstva, pa da li će medijana biti veća od aritmetičke sredine
  • Veličina training seta u odnosu na validacioni set u mašinskom učenju
  • Neko trik pitanje verovatnoće sa doktorom i 99% šansi da dobro dijagnostifikuje
  • Šta je od navedenih lista u Python-u
  • Šta znači * u bazama
  • Šta od ponuđenih nije mera centralne tendencije
Korisno? 1
Iskustvo
09.06.2022
Potvrđen Linkedin identitet
5 Preporučuje

Software Engineering Lead

Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Outsourcing kompanija u kojoj se nijednog trenutka nisam osetio kao da ne radimo na našem proizvodu. Spotify model vodjenja i strukture timova. Rad od kuće, bez pritiska, obaveznih sastanaka i birokratije. Zajedno se kreiraju realistični ciljevi i ide ka njima bez obzira da li se istražuje nova tehnologija ili rešava bloker. Dobar deo tima je tu 5+ godina što dovoljno govori.. Bio sam jako skeptičan na početku, ali sam vremenom razuveren..

Zamerke

Trenutno ih nemam, ali ne mogu da garantujem da su i ostali projekti takvi.

Korisno? 1
Intervju
11.05.2022
Pozitivno iskustvo

Java Internship

Bez ponude za posao

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Nakon konkurisanja stigao mi je email sa podacima za njihov Moodle sistem. Tamo sam se ulogovala i imala sam rok od 4 dana da uradim teorijski test i zadatak. Teorijski test je bio lagan, osnovna pitanja iz OOP, Jave i SQL-a, test zatvorenog tipa. Zadatak nije bio naročito težak, bitno je poznavanje OOP principa, kolekcija i design pattern - a. Nažalost, moje rešenje nije zadovoljilo zahteve firme, stoga ne znam dalji proces selekcije.
Korisno? 1
Intervju
06.04.2022
Negativno iskustvo

Java Software Engineer Intern

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Za ovu firmu sam konkurisao za poziciju Java developer intern. Radi se pre-test (koji ima teorijski deo i praktični zadatak gde se radi mini projekat) sa platforme edu.protal.biz, čiji link oni šalju nakon pre selekcije na osnovu vašeg CV-ja. Nakon odrađenih testova sam imao ukupan skor 193 od max 200 (pogrešio dva teorijska trik pitanja). Nakon toga sam pozvan da imam 'cultural interview' sa HR-om koji je bio bukvalno standardan razgovor o kompaniji, praksi i vašim daljim planovima. Nakon razgovora sa HR je trebao da usledi tehnički intervju za koji su rekli da će poslati link na kome se bira termin razgovora. Čekao sam link punih 6 dana, nakon čega sam poslao mejl u kome sam pitao da li je sve u redu i kada bi mogao odprilike da očekujem tehnički intervju? Zatim sam dobio sledeći odgovor: Our team ended up moving forward with other candidates, but I’d like to thank you for the nice talk that we had. We will be advertising more Internships in the coming months (you should expect our next campaign at the beginning of June). I hope you’ll keep us in mind and I encourage you to apply again. Tako da nakon ovog iskustva mogu samo da kažem da zaobiđete ovu kompaniju i njihovu praksu. Nisu se udostojili da kažu razlog NE pružanja šanse za tehnički intervju (pritom u njihovom oglasu nisu ni naveli da postoji tehnički intervju), niti razlog zbog kojeg mi nisu dali šansu, a pritom sam imao skoro maksimalni skor na pre-testu i razgovor sa HR-om je bio čista formalnost. Ne znam koji je razlog za ovakvo nešto? Kompanija je iz Bugarske i mentor je trebao da bude neko iz Bugarske, iako imaju kancelariju u Nišu. Praksa bi bila obavljana remote. To sam saznao iz mog razgovora sa HR-om ili kako ga oni zovu 'cultural interview' a na kraju oni sami nisu ispali 'cultural' ni malo. Testovi i razgovor su bili na engleskom. Inače par komentara o firmi i procesu intervjua ovde su od strane njihovih radnika, tako da recenzija nije objektivna jer sami sebe hvale. Ovo je moje iskustvo, koje će nadam se nekom značiti kako ne bi izgubio vreme na ovu kompaniju, pogotovu radeći projektni zadatak tokom pre-testa.
Korisno? 1
Arhiva | Intervju
21.03.2022
Pozitivno iskustvo

javascript developer

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Prijavio sam se za program placene prakse u novembru 2021. godine, proces selekcije se sastojao iz vise koraka, od kojih je prvi bio snimanje video klipa gde kazes sta te motivise da pocnes kod njih, i par zanimljivosti o sebi, da provere nivo znanja engleskog jezika, moj je video trajao oko 7 minuta, posle toga su mi javili da sam prosao taj deo, i poslali mi pozivnicu za njihov interni portal za selekciju, gde su bili opisani zadaci, sto je bio drugi korak selekcije i za koji sam imao 7 dana da zavrsim zadatke, od kojih je jedan bio da se napravi landing page, da se iskopira bukvalno ono sto je dato na slici, sa minimalno javascripta, i drugi zadatak je bio da se napravi CRUD aplikacija u nekom od framework-ova, ja sam svoju aplikaciju napravio u react-u, iako je praksa bila za angular, a pre nego sto se polje za otvaranje opisa zadataka otvori, morao je da se uradi test, oko 10ak pitanja, lakih, i bio je eliminacioni. Eliminacioni su bili i ovi zadaci, i mislim da je minimum poena za prolaz po zadatku 70/100, a da prosek testa, i oba zadatka ne bude ispod 75/100, ili mozda 80/100, ne secam se tacno. Sve u svemu, posle uspesno uradjenih zadataka, pozvan sam na hr i tehnicki intervju, hr intervju je bio sam covekom koji vodi internship program, veoma profesionalno, bez presije, samo pricica, bez ustaljenih hr pitanja. Tehnicki intervju je bio sa dva developera, nekih 60-70% pitanja su bila vezana za html i css, i oko 30% za vanila javascript. Recimo da je intervju bio u cetvrtak, u petak popodne su mi javili da sam primljen, i da praksu pocinjem sledeci utorak.

Pitanja sa intervjua

  • koja je razlika izmedju forEach i map metoda nad array-em?
Korisno? 3
Arhiva | Iskustvo
18.10.2021
Potvrđen Linkedin identitet
5 Preporučuje

Java Developer

Trenutno zaposlen/a 2-4 godine

Pozitivno

Prošao sam praksu, probni rad i sada zaposlen za stalno, i imam samo reči hvale za kompaniju. Dobri uslovi za rad, kolektiv za primer. Balans karijere i privatnog života je veoma lako ostvariti zato što je kompanija potpuno fleksibilna što se tiče radnog vremena. Ta fleksibilnost i razumevanja je takođe prikazana u pravom svetlu za vreme trajanja pandemije, gde je svima dozvoljeno da rade od kuće. I pored toga što je kancelarija otvorena za rad, radnici sami biraj odakle će da rade, tako da je kombinovani rad kancelarija - kuća moguć. Program prakse je za svaki primer, prvo što je plaćena, a drugo radi se na ozbiljnim projektima u scrum okruženju, odakle izlazite kao programer potpuno spremni za produkcijsko okruženje. Plata i napredovanje zavise isključivo od vašeg znanja i želje za napredovanjem. Office manager dostupan 24/7 i rešava sve probleme u rekordnom roku.

Zamerke

Oprema malo zaostaje za vremenom, ali kompanija trenutno radi na nabavci nove opreme tako da očekujemo razrešenje u skorijem vremenskom periodu.

Korisno? 3
Arhiva | Intervju
19.03.2021
Pozitivno iskustvo

Java Spring Internship

Bez ponude za posao

Trajalo je 4 nedelje

Kako je izgledao proces

Sve se odvijalo online i na engleskom. Prvo se na moodle platformi radi teorijski test, OOP i SQL, 15 pitanja, 15 minuta. Prilično je lako, ako to uradite kako treba dobijaju se dva zadatka, jedan se tiče OOP-a, drugi algoritamski. Ako i to odradite kako treba, sledi tehnički intervju koji nije preterano težak, uključivao je još jedan algoritamski zadatak i dosta teorijskih pitanja, string, string pool, stack i heap, exceptions, ponovo principi OOP-a... Sve u svemu veoma prijatno iskustvo. Loša strana je što praksa nije plaćena.
Korisno? 5
Arhiva | Intervju
07.03.2021

Mobile developer

Bez ponude za posao

Kako je izgledao proces

Katastrofa jednom reciju, neprofesionalnost za medalju. Korektno odradjeni zadaci sa moje strane, sve sto je navedeno u obrazlozenju obaranja nema blage veze sa strucnoscu, oboren sam na trecem zadatku, a na prva dva sam imao ocenu iznad 93%, dok je treci imao 5 kriterijuma, meni je pregledan samo jedan i data nula, bez racionalnog objasnjenja. Resenje je sa jednom klasom i enum propertijem za tri objekta, umesto kako kazu tri, (metode u ta tri se ponavljaju i razlikuju se u samo jednoj koja je u prezenteru) Bazirano je na mvp arhitekturi i ne moze da bude ista sem objektno orjentisanog principa primenjenog 100%). Ceo proces mi imponuje izuzetno, jer sam napredovao kao developer i odradio vise nego zahtevne testove za pocetnu poziciju. Razmisljam se jos uvek sta da radim (za takvog poslodavca mi se ne radi ni u ludilu), jer je proces selekcije cirkus, i verovatrno su imali nekoga za tu poziciju...
Korisno? 4
Arhiva | Intervju
14.01.2021
Pozitivno iskustvo

.NET Core Internship

Bez ponude za posao

Trajalo je 4 nedelje

Kako je izgledao proces

Prošao sam kroz prvu fazu u vidu testa koji se radio preko nekog moodla, 5 zadataka, svaki malo teži od prethodnog, u suštini svako ko je u IT svetu bi mogao da ih uradio. Brzo sam dobio mejl da sam prošao u drugi krug, nakon 20ak dana sam pozvan na remote intervju, ceo intervju bio je na engleskom, sastanak sa HR-om koja me je dala uvid u firmu i poziciju kao i potencijalnu platu tokom prakse i nakon prakse, nakon čega je usledio razgovor sa tehničarom, skoro sat vremena, krenuli smo od banalnih pitanja, preko komplikovaniji vezane za predmete na fakultetu, pa sve do manjih zadataka, uglavnom strukture podataka, grafovi i stabla. Osećao sam se kao da polažem malo teži ispit, ali sam znao 80% stvari. : )

Pitanja sa intervjua

  • What is web assembly?
  • Name some design patterns, explain and implement one of them.
  • What is LINQ in C#?
  • Explain hashmaps.
  • Delegates.
  • Primer polimorfizma.
Korisno? 3
Arhiva | Intervju
14.01.2021
Pozitivno iskustvo

FrontEnd developer

Bez ponude za posao

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

HR sa kojim sam sarađivao u prethodnoj firmi me je pozvao na razgovor. Technology stack na kojem sam ja radio je bio Angular, oni su mahom imali projekte za React. Uvod od strane njihovog lead-a je bio o projektu, prilično naširoko blago hvalisajući :) No dobro, kao prodaja priče dobro je zvučalo. Razmenili smo ideje i mišljenja o tehnologijama i razišli se prijateljski. Nisam osećao da bih se dobro uklopio u taj projekat i firmu.
Korisno? 2