Quantox Technology logo

Quantox Technology

Quantox Technology je internacionalna kompanija koja se 15 godina bavi razvojem web i mobilnih aplikacija za klijente iz različitih industrija i poslovnih sektora koji dolaze iz preko 20 zemalja sveta. Naš tim se 2020.godine dodatno proširio u Srbiji pa je tako, pored kancelarija u Beogradu, Čačku, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu, otvorena kancelarija i u Ćupriji. Quantox je zakoračio i na inostrana tržišta te danas imamo razvojne centre i u Ukrajini, Nemačkoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Rumuniji. Posvećeni smo konitnuiranom rastu. Prisutni smo u  u 7 različitih zemalja sa ukupno 13 kancelarija. Istraživanje, razvoj i inovacije su ključni kriterijumi kojima se više od 400 eksperata svakodnevno vodi što značajno utiče na kvalitet naših usluga.

Kontakt

alt
alt
alt
alt
alt

O nama

Quantox pokreću ljudi. I profesionalni i lični razvoj su glavni faktori koji doprinose uspehu pojedinca, stoga smo stvorili kulturu koja daje prioritet individualnom razvoju što poboljšava kvalitet rada celokupnog tima.


Tokom 15 godina rada uspešno smo završili i isporučili širok spektar projekata za različite industrije.
Znamo da su zahtevi svake organizacije jedinstveni na svoj način i zato nudimo niz usluga koje se uklapaju u različite tipove poslovnog okruženja.
Nastojimo da budemo dobri poslodavci i podrška svim našim zaposlenima, ali i da vodimo odgovorno poslovanje prema svim klijentima širom sveta.

Pored outsource usluga, naši timovi su imali priliku i da razvijaju svoje ideje i rade na internim projektima kao što su PIM i HowTo...? platforme.

Tech stack

Beneficije

Privatno zdravstveno osiguranje

Fleksibilno radno vreme

Program mentorstva

Mogućnost rada iz bilo koje Quantox kancelarije

Časovi stranih jezika

Stručne edukacije za zaposlene

Timske aktivnosti

Sportske aktivnosti

Konferencije u i van zemlje

Rad izvan kancelarije

Pravne konsultacije

Računarska oprema

Naši ljudi

Ivan Đorđević

Ivan Đorđević

Team Lead

Perspektivan i ambiciozan backend programer Ivan je deo naše ekipe već 5 godina. Pored sjajnih koderskih veština, dobro mu ide i vođenje projekata, u slobodno vreme voli da petlja i sa dizajnom. Bivši je glumac ali sada nastupa samo za porodicu, u...

Prikaži više
Nađa Vukićević

Nađa Vukićević

Marketing & PR Manager

Prepoznatljivo lice Quantoxa. Nesuđeni član HR zajednice jer dobar osećaj za hype je uzeo pod svoje. Nađa je deo Quantox ekipe već 5 godina i sa svojim timom uspešno vodi kreativu i realizuje marketing kampanje. Profesionalac, soft darker. Start...

Prikaži više
Milan Danilović

Milan Danilović

Lead Designer

Ponosni Quantoxovac već 10 godina kome nikada ne manjka kreativnosti i koji je odgovoran za naš vizuelni identitet. Milan je Lead dizajner koji iza sebe ima mnoštvo uspešno završenih projekata. Već godinama uspešno trpi i radi i sa marketing tim...

Prikaži više

Iz našeg pera

Poslovi

07.12.2021

Project Manager

Više gradova u Srbiji i inostranstvu

05.02.2022.

07.12.2021

IT Sales Manager

Više gradova u Srbiji i inostranstvu

05.02.2022.

07.12.2021

Python Developer

Više gradova u Srbiji i inostranstvu

05.02.2022.

IT Insajder - iskustva o radu i sa intervjua

Podeli svoje iskustvo

Anonimno podeli svoje iskustvo o radu ili sa intervjua i pomozi drugim kandidatima koji se interesuju za kompaniju.

Intervju · 20.12.2021.

DevOps inženjer

Negativno iskustvo
Kako je izgledao proces

Dobio sam inicijalni poziv dve nedelje nakon svoje prijave. Prvi korak u selekciji je bio screening DevOps test od 40 pitanja koji je pokrio nekoliko različitih oblasti iz DevOps-a (AWS, Docker, Bash, Python). Odmah tokom dana sam već dobio povratnu informaciju kada sam ujedno bio pozvan i na tehnički poziv sa DevOps inženjerom. Moram istaknuti da mi se jako dopala ažurnost IT regrutera i to što je HR razgovor ostavljen tek za kraj selekcije. Na tehničkom razgovoru nisam imao previše neprijatnosti i glavni fokus nije bio na proveri tehničkog znanja s obzirom da na inicijalnom testu već procene kakav ste kandidat. Sve je proteklo u opuštenoj atmosferi i dobio sam priliku da detaljno predstavim svoja prethodna iskustva. Bilo je i par tehničkih pitanja iz onih oblasti za koje sam naveo da poznajem. Za kraj smo prošli kroz uslove firme i šta sve mogu očekivati na ovoj poziciji (kakav je onboarding proces, na kojim projektima bi se radilo itd.). Sve u svemu, stekao sam pozitivan utisak sa ovog kruga razgovora i prilično je transparentno da firma aktivno zapošljava ljude iz različitih IT sektora. Na kraju razgovora mi je rečeno da ću dobiti pozitivnu preporuku i da će se HR javiti kroz par dana. Ono što su rekli to su i ispunili. Već početkom iduće nedelje stigao je novi poziv za HR razgovor. Na samom razgovoru smo prodiskutovali moju motivaciju i sve ostale benefite koje firma nudi. Rečeno mi je da ću konačan odgovor dobiti kroz par dana što se i desilo. Na kraju nisu izašli sa ponudom i razlog za odbijanje im je bio krajnje neozbiljan. Odluka je pala na menadžmentu da selekciju nastave sa kandidatima koji imaju specifičnog iskustva u DevOps polju iako je HR jasno naglasio da je u pitanju juniorska pozicija i da firma omogućava razvoj zaposlenog kroz aktivno učenje na realnim projektima. Međutim, na kraju je ispalo da su potrebe firme ipak oštrije nego što su originalno mislili. Ovo je dosta pokvarilo moj pozitivan utisak o firmi koji sam imao sve do poslednjeg trenutka jer su me bespotrebno razvlačili kroz sve prethodne razgovore kako bi me na kraju odbili. Moja topla preporuka svima je da se ne hvataju za lepe reči koje većina HR-ova koristi kako bi prodavalo priču i ulepšavalo ugled firme u očima drugih. Ipak se za konačnu odluku o svemu (u većini slučajeva) pitaju mnogo "veće ribe" unutar same firme (čitaj: menadžeri).

Pitanja sa intervjua
  • Šta radi komanda "strace"?
  • Da li po strukturi možeš opisati kako izgleda butovanje Linux sistema?
  • Šta je DNS?
Potvrđen korisnik
  • Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Ceo proces je trajao 4 nedelje

0

Ove informacije su mi korisne

Iskustvo · 25.11.2021.
3

QA engineer

Preporučujem
Pozitivno

-Kolege su odlične.
-Zaposlenje za stalno.
-Rad od kuće.
-Časovi engleskog.
-Privatno zdravstveno.

Zamerke

-Visina plata za juniore je ispod republičkog nivoa.
-Klijenti su raznorazni, nemaju nikakvu selekciju klijenata već prihvataju sve.
-Stručnost kolega nije na zavidnom nivou, tj. postoji maksimum koji možete da naučite od njih do kojeg se vrlo brzo stiže.
-Nemaju fitpass.

Potvrđen korisnik
  • Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period manje od jedne godine
2

Ove informacije su mi korisne

Intervju · .
Intervju · .
Iskustvo · .

Plate

Plate koje su uneli korisnici sajta

Prosečna neto plata

415

BI Developer 2 plate

MIN
330
PROSEK
415
MEDIJANA
415
MAX
500

Prosečna neto plata

525

Project Manager 2 plate

MIN
500
PROSEK
525
MEDIJANA
525
MAX
550

Prosečna neto plata

1270

Software Developer 5 plata

MIN
750
PROSEK
1270
MEDIJANA
1400
MAX
1500

Prosečna neto plata

1950

Software Engineer 1 plata

MIN
1950
PROSEK
1950
MEDIJANA
1950
MAX
1950

Prosečna neto plata

720

DevOps Engineer 1 plata

MIN
720
PROSEK
720
MEDIJANA
720
MAX
720

APR