O kompaniji
11
Iskustva
5
Plate
Poslovi
Quest Software logo

Quest Software

3.4

Iskustva

3.4 100%

Menadžment kompanije

3

Beneficije

4.4

Balans karijera-privatni život

4.8

Timska atmosfera

4.6

Zadovoljstvo projektima

3.6

Mogućnost napredovanja

2.8
Iskustvo
22.04.2024
2 Preporučuje

QA Specialist

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 4-7 godina

Pozitivno

Benefiti solidni, balans izmedju posla i privatnog zivota odlican, nema prekovremenog, vikendi slobodni.

Zamerke

Napredovanje je napravljeno da izgleda kao nuklearna fizika i sporo se dolazi do level-a. Plate male-kaskaju za trzistem. Losa podela posla-ocekuje se da radis sve. Mikromenadzovanje

Korisno? 0
Iskustvo
20.06.2023
Potvrđen Linkedin identitet
3 Preporučuje

Junior Software Developer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Solidna organizacija bez preteranog pritiska, dobar balans privatnog života i posla čemu pomaže potpuno remote rad. Atmosfera je dobra u firmi generalno. Kao odskočna daska odlično. Projekti su uglavnom stariji ali ima dosta da se nauči. Dosta slobodnih dana, privatno zdravstveno, budžet za wellbeing kao i bonusi dva puta godišnje

Zamerke

Previše birokratije i procesa po mom ukusu, sporije napredovanje i slabije plate nego u ostatku sektora

Tehnologije

.NET C# Microsoft SQL Server
Korisno? 0
Iskustvo
28.03.2023
4 Preporučuje

Dev Engineer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine

Pozitivno

Rad na aplikacijama koje su u sirokoj upotrebi na velikim sistemima. Puno resursa dostupnih za rad, testiranje, ucenje. Dobri uslovi za rad.

Zamerke

Slabo organizovan menadzment i komunikacija izmedju nadredjenih.

Tehnologije

C# C++ AWS Windows Azure Delphi Microsoft SQL Server
Korisno? 0
Iskustvo
03.11.2022
Potvrđen Linkedin identitet
4 Preporučuje

Software developer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine

Pozitivno

Vrlo prijatna atmosfera za rad. Overtime rad se ne trazi niti preporucuje. Zaposleni u firmi znaju kada je pocetak a kada kraj radnog vremena, tako da je lako uklopiti privatni i poslovni zivot. Fleksibilno radno vreme omogucava da iskocimo sa posla u slucaju nuzde, dokle god to ne remeti sam rad. Privatno zdravstvo kao i 25 vacation + 5 licnih dana (bez prethodne najave) su takodje plus. Svim zaposlenima je obezbedjena oprema sa rad. Nema jurnjave i nerealisticnih rokova.

Zamerke

Tempo diktiraju biznis representstives iz Amerike, te je to malo sporiji tempo no na sto smo mi, Srbi, navikli. HR kadar slab (premali broj za broj ljudi koji radi), te se ne mozes osloniti na isti ukoliko nesto treba. Proces napredovanja je prvenstveno vremenski uslovljen umesto doprinosom i brzinom napredovanja u vidu soft i hard skills-a. Plate kaskaju za drugim firmama iz istog sektora.

Tehnologije

.NET Microsoft SQL Server
Korisno? 3
Iskustvo
24.10.2022
Potvrđen Linkedin identitet
4

Software Development Manager

Prethodno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine

Pozitivno

U Srbiji radi nekoliko development timova na različitim proizvodima. Tako da vredi dobro se raspitati koji tim zapošljava, jer se atmosfera u timu i način rada može u velikoj meri razlikovati od tima do tima. Što se mog tima i menadžera tiče, imam sve pohvale. Bilo je puno prilika za napredovanje, sticanja novih iskustva, podrške unutar tima. Umerena očekivanja prema timu, bez prekovremenog rada. Koristili smo svaku priliku da raspoložive budžete ugrabimo i usmerimo ka našem timu. Kompanija je pre tri godine krenula da radi iz Srbije i iz godine u godinu povećava paket benefita za zaposlene kako bi hvatala korak s tržištem u Srbiji. Ništa nije došlo preko noći, tako da skidam kapu ljudima koji se bore da donesu benefit i budžete u Srbiju. Zanimljiv benefit je mogućnost da 5 dana u kalendarskoj godini ne dođete na posao i samo javite da nećete doći (bez postavljanja dodatnih pitanja i pravdanja).

Zamerke

Plate su 20-30% niže od prosečnih za taj nivo senioriteta. Čini mi se da ovu politiku diktiraju budžeti kompanije, a ne linijski menadžeri koji samo raspolažu budžetom koji im je stavljen na rasklapanje. Forsiraju se projekti vođeni product menadžment ciljevima. Rezultat je spora/nepostojeća modernizacija starih proizvoda, što otežava održavanje i posao development timu. Očekivanja product menadžmenta se ne smanjuju usled otežavajućih okolnosti, tako da je veći pritisak na dev menadžmentu da se nosi s tim očekivanjima i ne prelije ih na timove. HR zadužen za Srbiju je premali - dosta kadrovskih poslova je usporeno zbog toga.

Tehnologije

.NET AngularJS Jira Confluence SCRUM
Korisno? 0
Intervju
02.06.2022
Pozitivno iskustvo

QA

Bez ponude za posao

Intervju lak

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Jako brzo su odgovorili na mejl, poslali su mi spisak odredjenih tema potrebnih da naucim za sledecu nedelju, kako bih bio pripremljen za zadatak, uglavnom vezano za VM i baze podataka. Sledece nedelje u dogovoreno vreme stigao mi je upitnik, na engleskom, neka opsta pitanja o sebi, i nakon toga se pocinje sa radom zadatka, rok je bio 2 dana, da se instalira VM, da se skine SSMS baza i napravi neki jednostavan upit. Nakon svega toga bilo je potrebno da se napise dokument o koracima resavanja tog zadatka kratko i jasno po tezama. Zadatak je razumljivo objasnjen, i nije bio preterano tezak.

Pitanja sa intervjua

  • Tehnicki intervju je bilo objasnjavanje i prolazenje kroz zadatak koji smo poslali, potrebno je bilo da se seruje ekran i da se po koracima objasnjava. Dva momka su vodila intervju, jako su bili prijatni i profesionalni.
Korisno? 1
Arhiva | Intervju
09.02.2022
Negativno iskustvo

Junior. NET developer

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Prvo se radi intervju sa HR-om. Negativno iskustvo jer HR nije znao ni poziciju za koju sam aplicirala, pa je krenuo intervju za totalno drugu poziciju. Kada smo se usaglasili za sta sam aplicirala krenuo je intervju za junior dev poziciju i dogovor kada moze da mi se pošalje zadatak. Sledeci krug selekcije je zadatak. Nisam zadatak dobila u dogovorenom roku, morala sam da podsećam da mi posalju putem emaila. Sam zadatak je relativno jasno definisan, ima 2 dana da se odradi. Kada sam trebala da dobijem odgovor o ishodu zadatka, HR je poslao pogrešan mail, pa je i tu trebalo da se uskladimo za koga je mail i sta je ishod. Kada sam tražila feedback svog zadatka, odgovor nikada nisam dobila.
Korisno? 1
Arhiva | Iskustvo
09.02.2022
4 Preporučuje

Software Developer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Primljen sam kao Junior bez iskustva što je vrlo retko pronaći. Dosta dobro mentorstvo ali bez držanja za ruku, takoreći bacanje u vatru i snađi se :) Definitivno pomaže da se snađeš u poslu samostalno i da se dosta nauči. Rad od kuće od prvog dana sa svime potrebnim obezbeđenim. Svi u firmi se isključivo preko nadimaka zovu što doprinosi prijateljskoj atmosferi.

Zamerke

Mogućnost napredovanja je uglavnom jednom ili ređe godišnje, gde moraš na svoju inicijativu tražiti performance review, ukoliko ne tražiš moguće je da ćeš ostati na istoj poziciji sve vreme. Nema povećanja plata između unapređenja.

Korisno? 0
Arhiva | Intervju
21.09.2021
Pozitivno iskustvo

Junior Software Developer

Prihvatio/la ponudu

Intervju lak

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Slanje CV-ja -> Izrada test zadatka za koji je dato 2 dana vremena -> HR i tehnički intervju -> Ako sve prođe kako treba, ponuda za posao
Korisno? 0
Arhiva | Intervju
24.06.2021

QA Engineer

Bez ponude za posao

Trajalo je 6 nedelja

Kako je izgledao proces

Pitanja, Test u vidu zadatka i nakon toga intervju

Pitanja sa intervjua

  • Kompatibilnost SSMS i SQL Servera
Korisno? 0