O kompaniji
1
Iskustva
Plate
Poslovi
RNIDS - Registar nacionalnog Internet domena Srbije logo

RNIDS - Registar nacionalnog Internet domena Srbije

Oceni kompaniju

O nama

Registar nacionalnog internet domena Srbije (skraćeno: RNIDS) je stručna, nevladina i nedobitna Fondacija obrazovana radi upravljanja nacionalnim internet domenima .RS i .SRB, tako da se ostvaruje opšti interes svih građana Srbije, uz poštovanje principa kvaliteta, efikasnosti, nezavisnosti i transparentnosti.

RNIDS upravlja registrom nacionalnih internet domena Republike Srbije .RS saglasno odluci ICANN-a od 11. 09. 2007. godine. ICANN je 8. novembra 2010. prihvatio predlog RNIDS-a da oznaka .SRB bude ćirilički domen Srbije i dodelio ovu oznaku našoj zemlji za drugi nacionalni domen na Internetu.

Osnovni cilj RNIDS-a je da organizuje upravljanje registrom nacionalnih internet domena. RNIDS upravlja sa po pet adresnih prostora u oba nacionalna domena (.RS, .CO.RS, .ORG.RS, .EDU.RS i .IN.RS, kao i .SRB, .PR.SRB, .ORG.SRB, .OBR.SRB i .OD.SRB). Upravljanje adresnim prostorima .AC.RS i .AK.SRB prepušteno je Akademskoj mreži Srbije, a .GOV.RS i .UPR.SRB prepušteni su Upravi za zajedničke poslove republičkih organa.

APR

Broj zaposlenih

Profit i prihod

Kontakt