RT-RK d.o.o.

Ti si predstavnik ove kompanije?

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije RT-RK d.o.o.

  (21 utisak)
67% zaposlenih preporučuje ovu kompaniju
3
beneficije

2.4
mogućnost napredovanja

3.9
balans između karijere i privatnog života

Android application developer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
alert_common_login_msg bez ponude za posao
pozitivno iskustvo
Ceo proces je trajao 2 nedelje
Kako je izgledao proces
Proces se sastojao iz tri kruga. Prvi krug je klasican razgovor sa HR, koj faks sam zavrsio, prethodno radno iskustvo, zasto RT-RK, lagan i prijatan razgovor sve u svemu. Nakon par dana sam dobio zadatak koji je trebao da se resi za sat vremena, i posalje resenje, lagan zadatak, osnove OOP uglavnom. Nakon nedelju dana isao je tehnicki deo, ispitivao me je jedan senior do najsitnijih detalja, trazio da pisem kodove na papiru i tabli, previse teska pitanja, previse sitnica za poziciju juniora. Par dana nakon toga su javili da su se odlucili za drugog kandidata, i da ce me kontaktirati za buduce otvorene pozicije.

utisak sa intervjua postavljen: 22.10.2020.

Software Engineer


  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od dve godine
  • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Fleksibilno radno vreme, opustena atmosfera, solidna zarada, remote rad
Zamerke kompaniji
Moze da vas zadesi i dobar i los projekat, nekada cudan, nekada nedovoljna posvecenost prema zadovoljstvu zaposlenih
preporučujem
utisak postavljen: 06.08.2020.

Junior software developer


  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Praksa manje od jedne godine
  • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Fleksibilno radno vreme, odlicne kolege, zanimljivi projekti i velike mogucnosti za ucenje. Organizuju se interni kursevi za usavrsavanje, dobre tim bilding aktivnosti.
preporučujem
utisak postavljen: 12.05.2020.

Project Manager


  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od jedne godine
  • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Fleksibilno radno vreme, sam upravlješ svojim radnim vremenom
Odlični ljudi (više od 80%), druželjubivi, radni, poznavaoci tehnologija u kojima rade
Beneficije (sport, fun-room, fitpass, zdravstveno osiguranje, uvek dostupni za razgovor)
Zamerke kompaniji
Na projektima zna da bude obiman posao, pa je tu i duži rad, koji nije plaćen dodatno
Za napredovanje se moraš sam izboriti, čini se kao da niko ne prati tvoj rad (ili bar ne predlaže napredovanje u smislu radnog_mesta/plate/...)
preporučujem
utisak postavljen: 26.04.2020.

C++ Software Developer for Autonomous Driving

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
alert_common_login_msg bez ponude za posao
Intervju težak
Ceo proces je trajao 2 nedelje
Kako je izgledao proces
Proces selekcije se sastoji iz dva kruga. Prvi krug je za mene bio izuzetno lak i prijatan. Klasican razgovor sa HR, koji fax sam zavrsio, koje projekte sam radio, teamwork, plata, zasto bas ova kompanija, zasto bas ova pozicija... i na kraju je usledio logicki test od pola sata. Nakon nedelju dana sam pozvan u drugi krug, koji je bio tehnicki. Ovaj krug je za mene bio prenaporan i previse iscrpljujuci. Ispitivao me jedan momak, koji je isao do sitnih detalja, trazio da mu na tabli ispisujem kodove, postavljao sto i jedno potpitanje... mnogo detaljno i mnogo visok nivo potrazivanja od nekog ko je tek zavrsio fakultet i trazi prvi posao. Posle nedelju dana su mi poslali mejl, da ne mogu da mi ponude sad posao, ali sam ostavio dobar utisak pa bi me pozvali kada budu imali odgovarajucu poziciju... posle toga sam video da su konkurs za ovu poziciju objavljivali ukupno 7-8 puta i dalje ga objavljuju, sto definitivno znaci da traze nemoguce ili samo ubijaju dosadu tako sto konstantno propituju kandidate. Moj iskren savet je da zaobilazite ovu firmu, jedino ako bas nemate gde ili ste u fazonu "daj sta das za pocetak"

utisak sa intervjua postavljen: 28.02.2020.
*Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.

Ti si predstavnik ove kompanije?


Napomena: Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

Sedište kompanije je u Novom Sadu, od samog osnivanja 1991. godine. Od 2011. godine, kompanija se razvija u pravcu širenja regionalne mreže centara i otvara odeljenja u Beogradu, Banja Luci i Osijeku. Pozitivna iskustva saradnje sa FTN-om u Novom Sadu, trudi se da prenese i na saradnju sa eminentnim fakultetima u regionu (ETF u Beogradu, MATF u Beogradu, FERIT u Osijeku, ETF u Banja Luci).

SARADNJA SA SVETSKIM IMENIMA U OBLASTI POTROŠAČKE ELEKTRONIKE

Danas RT-RK angažuje više od 1000 stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija, što je čini jednom od najvećih kompanija za razvoj softverskih rešenja u oblasti jugoistočne Evrope. Poslovanje kompanije je u potpunosti usmereno na strano tržište. BMW, Audi, Harman, Google, Ericsson, DENSO, FotoNation, Autoliv, Ask Industries, TTTech, MIPS/Imagination, CISCO, Cirrus Logic, Xiaomi, Harman Kardon, Onkyo & Pioneer, Starkey Hearing Technologies, Marvell, iWedia, Stofa, Bouygues Telecom, NTT Docomo & Plala, VEON, Sky, Reliance Jio, Netbynet, SaskTel, MediaTek, samo su neka od imena sa liste naših zadovoljnih partnera i klijenata. Kako se oni nalaze u različitim delovima sveta, naši zaposleni imaju mogućnost da putuju i upoznaju se sa različitim kulturama i da na taj način obogate osim profesionalnog i lično iskustvo.

BRIGA O PROFESIONALNOM RAZVOJU ZAPOSLENIH

Kao stalno rastuća kompanija, sa ozbiljnim, dugogodišnjim iskustvom trudimo se da vodimo brigu o svojim zaposlenima. Profesionalni razvoj zaposlenih stimulišemo radom na inovativnim projektima koji podrazumevaju rad sa najmodernijim razvojnim platformama i alatima. Mimo toga se trudimo i da olakšamo uvođenje novozaposlenih u posao, redovnim organizovanjem internih stručnih kurseva, mentorskim pristupom, itd.  

STIMULACIJA AKADEMSKOG RAZVOJA

Akreditacijom od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije kao razvojno-istraživačkog instituta, inovativni i naučno-istraživačkih potencijali kompanije su potvrđeni i na formalnom nivou. Za one koji žele da nastave sa akademskim razvojem, pomažemo upis na doktorske studije, objavljivanje i prezentovanje naučno-istaživačkih radova kako na domaćim, tako i na stranim stručnim konferencijama.

DODATNO EDUKOVANJE STUDENATA

Za buduće IT profesionalce koji su još na studijama, tradicionalno organizujemo različite letnje škole i prakse kako bismo im pružili priliku da se upoznaju sa oblašću rada naše kompanije. Tokom jula i avgusta organizujemo letnju praksu i letnje škole u oblasti embedded developmenta, FPGA i IoT. Osim toga, imamo različite programe stipendiranja za studente koji se nalaze na različitim nivoima studija. Ukoliko želite da se informišete ili ste već odlučili da postanete RT-RK stipendista, slobodno pišite na e-mail: stipendija@rt-rk.com.

Podaci preuzeti sa sajta Agencije za privredne registre

Naziv
RT-RK
Adresa
Narodnog Fronta 23 a, Novi Sad
Datum osnivanja
07.04.2005.
PIB
103843913
Matični broj
20030038
Poslovni naziv
ISTRAŽIVAČKO-RAZVOJNI INSTITUT RT-RK DOO ZA SISTEME ZASNOVANE NA RAČUNARIMA NOVI SAD
Delatnost kompanije
7219 Istraživanje i razvoj u ostalim prirodnim i tehničko-tehnološkim naukama
Pravna forma
Društvo sa ograničenom odgovornošću
Zakonski zastupnici
Nikola Teslić - Direktor
Milenko Berić - Direktor

Iz pera poslodavca čitajte o novostima i trendovima na domaćem IT tržištu

Jedan od Scrum timova na BMW projektu za autonomnu vožnju

Kada na projektu imate stotine inženjera, klasični Scrum nije efikasan. Koristimo LeSS (Large Scale Scrum). Razvoj softvera Scrum metodom zahteva duboku organizacionu promenu da bi bio agilan. Stoga LeSS nije samo praksa, već organizacioni framework razvoja.

LeSS je skalirana verzija jedno-timskog Scrum-a, i održava mnoge prakse i ideje jedno-timskog Scrum-a.

Srce LeSS-a su pouzdane metode integracije timova uz pomoć automatizovanih testova uvezenih u sistem kontinuirane integracije, gde je posao provere validnosti novog koda i ocena kvaliteta prepušten mašini.

Timovi su organizovani kao cross-functional entiteti, gde se članovi tima samoorganizuju oko postizanja zadatih ciljeva. Razvoj je iterativan, potvrđuje se u dvonedeljnim sprintovima, gde se napredak različitih timova prilagođava oko zajedničkih domena i ciljeva. U LeSS-u su svi timovi u zajedničkom sprintu s istim ciljem: isporučiti potpuno funkcionalan kod, spreman za integraciju u vozilo ili deo infrastrukture, i tako svakog sprinta.


QA Specialist

1 plata
650 EUR / mesečno
650 650

Software Architect

2 plate
2200 EUR / mesečno
1600 2800

Software Developer

4 plate
1172 EUR / mesečno
950 1600

Software Engineer

2 plate
1150 EUR / mesečno
1100 1200
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija