Raiffeisen banka a.d.

Ti si predstavnik ove kompanije?

Ti si predstavnik ove kompanije?

Bulevar Zorana Đinđića 64a, 11070 Beograd, Srbija
učitavanje...
učitavanje...


21 osoba prati ovu kompaniju
PIB: 100000299
Matični broj: 17335600
Broj zaposlenih: 1001-5000
Predstavništvo u Srbiji: Bulevar Zorana Đinđića 64a, 11070 Beograd
Svi podaci su preuzeti iz javno dostupnih izvora.


Napomena: Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

Raiffeisen banka a.d. je jedna od vodećih banaka u Srbiji po svim najvažnijim kriterijumima: bilansnoj aktivi, kreditima, depozitima, ukupnom kapitalu i ostvarenom profitu. U martu 2011. godine banka je proslavila deset godina uspešnog poslovanja u Srbiji, kao prva domaća banka u stoprocentnom stranom vlasništvu.

Posluje u okviru grupacije Raiffeisen Bank International, jedne od najvećih bankarskih grupacija u srednjoj i istočnoj Evropi, i deo je RZB grupe. Poslovanje u Srbiji započela je u julu 2001. godine, kao prva banka osnovana sa 100% stranog kapitala. Svoje aktivnosti razvija u tri najvažnija pravca: poslovanje sa stanovništvom, poslovanje sa privredom, upravljanje sredstvima i investiciono bankarstvo. Banka nudi sve vrste bankarskih usluga u skladu sa zapadnim standardima, uz istovremeno razumevanje specifičnosti i mogućnosti koje pruža domaće finansijsko tržište.

Kao potvrdu poslovnog uspeha, banka je od samog početka dobijala brojne nagrade i priznanja od strane renomiranih međunarodnih finansijskih časopisa: Euromoney, The Banker, Global Finance iFinance Central Europe. Prošlogodišnji je dobitnik plakete za “Najbolji inostrani korporativni brend” u akciji “Najbolje iz Srbije”, koju organizuju Privredna komora Srbije, Ministarstvo trgovine i usluga i magazin “Privredni pregled”.

Raiffeisen banka je u 2010. godini ostvarila dobre poslovne rezultate, premašivši planirane ciljeve u većini segmenata. Tokom prošle godine ostvaren je profit od 27,1 miliona evra, čime je premašen cilj budžetiran za tu godinu. Ostvareni profit će, kao i svih prethodnih godina, biti reinvestiran u kapital banke, što jasno dokazuje opredeljenost banke i njenih akcionara da dugoročno i vrlo aktivno budu prisutni na srpskom tržištu. Tokom prethodne godine i kapital banke je održan na veoma visokom nivou od 474,2 miliona evra, što daje veliku sigurnost i čvrstu osnovu za dalji rast banke u periodu koji predstoji.

Baza klijenata broji gotovo 500.000 klijenata, a Raffeisen banka je u toku 2010. godine potvrdila i svoju poziciju jednog od vodećih kreditora u Srbiji.

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije Raiffeisen banka a.d.

System Administrator

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Onlajn (Microsoft Teams)
bez ponude za posao
negativno iskustvo
Ceo proces je trajao 1 nedelju
Kako je izgledao proces
Na samom početku razgovora mogao sam da procenim s kim ću imati posla čim sam pomenuo da radim kao freelancer i da sam napustio studije iz privatnih razloga. Reakcija gospođe iz HR tima bila je kao da sam plaćeni ubica :D Čisto da naglasim da je ova gospođa isuviše pretenciozna i bolesno ponosna na svoj posao, tako da će vas verovatno gledati sa visine samo iz razloga što ste mlađa osoba koja je menjala više poslova dok ona, u banci zvanoj Raiffeisen, radi otkad zna za sebe - a to je 20 i kusur godina, što samo govori koliko je svestrana jer nije mrdnula dalje odatle. Onda su na scenu stupila dva (nazovi) "seniora" iz Sistem Admin tima koji su počeli da srljaju sa nebuloznim pitanjima (i podpitanjima) u vezi sitnih detalja iz moje biografije (kao da je znam napamet) iako im je sve bilo precizno i transparentno napisano. Čoveku nije bila jasna stavka "Networking and Protocols" koju sam naveo kao jednu od oblasti koje sam prešao za vreme svoje prakse u firmi. U jednom trenutku sam imao osećaj kao da sam u policijskoj stanici. Za kraj razgovora su mi opisali dalji tok procesa i uslove firme. Još jednom naglašavam gospođino dovođenje u pitanje da li ću se ja kao freelancer privići sistemu rada jedne banke kao i fiksnom radnom vremenu. Postavila se kao da nikad nisam radio poslove u privatnim firmama sa radnim vremenom i gde sam prijavljen za stalno, iako je to lepo mogla da pročita iz priloženog CV-ja. -Poenta priče je da sačuvate živce i preskočite ovu kompaniju, pogotovo ako ste iz IT sveta. Ima mnogo boljih i pre svega firmi sa kvalitetnim sektorom za ljudske resurse koji će vam pružiti priliku bez unapred definisanih predrasuda o vašem statusu. Istog dana sam poslao poruku i unapred odbio potencijalni tok dalje selekcije.
Pitanja sa intervjua
  • Da li ste ikada bili prijavljeni za stalno?
  • Zašto ste menjali toliko poslova?
  • Da li ćete moći da se priviknete na sistem rada u banci?
  • Šta znači "Networking Protocols" u vašoj radnoj biografiji?

Linux administrator

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
bez ponude za posao
Ceo proces je trajao 3 nedelje
Kako je izgledao proces
1. Prijava na oglas preko Infostud-a 2. Kontakt mejlom/telefonom 3. Dolazak na intervju
Pitanja sa intervjua
  • Koji je bio vaš najveći projekat koji ste postigli u toku radne karijere?

Administrator aplikacija

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
bez ponude za posao
Ceo proces je trajao 2 nedelje
Kako je izgledao proces
Razgovor sa HR i sa kolegama iz IT sektora. Razgovor sta rade oni sta radim i ja i gde se uklapamo. Mislim da je plata bila probelm.
Pitanja sa intervjua
  • Koje tehnologije koristim i nacin na koji radim? Koju platu ocekujem.
*Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.
Pročitaj arhivirane recenzije

Oglasi za posao (trenutno 0 aktivnih oglasa)

Podaci preuzeti sa sajta Agencije za privredne registre

Naziv
RAIFFEISEN BANKA
Adresa
Đorđa Stankovića 16, Beograd-Novi Beograd
Datum osnivanja
19.02.2001.
PIB
100000299
Matični broj
17335600
Poslovni naziv
RAIFFEISEN BANKA AD BEOGRAD
Delatnost kompanije
6419 Ostalo monetarno posredovanje
Pravna forma
Akcionarsko drustvo
Zakonski zastupnici
Zoran Petrović - Predsednik izvršnog odbora
Za ovu kompaniju nemamo podataka o platama.


Saznaj potencijal svoje zarade
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.

Uporedi kompanije

Uporedi kompaniju Raiffeisen banka a.d. sa kompanijom:


Postavi pitanje poslodavcu

Prosledićemo tvoj upit poslodavcu samo ako je u vezi sa oglasima za posao na našem sajtu, apliciranjem na iste, praksom u datoj kompaniji i slično.
Čim dobijemo odgovor, poslaćemo ti ga na e-mail.

Za predstavnike kompanije

Predstavnik kompanije ima mogućnost da ažurira i unapredi ovu stranicu – da menja opis kompanije, logo, kontakt podatke, ali i da odgovori na recenzije na IT Insajderu i podeli raspone plata. Kontaktirajte nas za više informacija.


Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Tvoja poruka će biti prosleđena timu HelloWorld.rs, a ne poslodavcu.

Potvrdi

Greška