Rare Crew

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije Rare Crew

  (4 utiska)
100% zaposlenih preporučuje ovu kompaniju
4
beneficije

5
mogućnost napredovanja

5
balans između karijere i privatnog života

BI Developer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
bez ponude za posao
Intervju lak
Kako je izgledao proces
Prvi krug razgovor sa CEO, zapravo CEO predstavlja firmu. Zatim se radi test. Drugi krug je Skype razgovor sa teamleadom koji pregleda test gde se postavljaju dodatna pitanja i nakon toga se dobija ponuda. Kancelarije u Beogradu su na Autokomandi, 2 adaptirana stana. Prostor mi se nije dopao jer je nekako tesno, mnogo ljudi na malom prostoru, nulta privatnost. Na mestu gde se prirodno očekuje spavaća soba se nalazi tim IT testera... Koliko sam zapazio, oprema je skromna (uglavnom 1 monitor po zaposlenom, nema dock stationa već direktno laptop prikačen, stolovi kao u igraonici postavljani), lokacija dosta loša jer nije realno otići bilo gde na ručak i vratiti se za pola sata koliko traje pauza. Radno vreme je fiksno od pola 9 do pola 5, nema kašnjenja. Radi se outsourcing uglavnom. CEO nije iz IT sveta, tako da nisam dobio neke informacije koje tehnologije koriste i način na koji rade, više uopšteno o klijentima za koje rade. Rekao je da će svi biti kontaktirani kako god uradili test da sa stručnom osobom prođemo kroz odgovore, pa će oni odlučiti kome će ponuditi posao. Ja sam imao peh da su mi greškom dali test za SW developera. Bilo im je neprijatno kad smo na kraju shvatili da nije ni trebalo da radim taj test i dobio sam ponudu da dođem sledeće nedelje da radim pravi test. Došao sam sledeće nedelje, test za BI je, barem meni, bio zaista lagan. Međutim, sledećeg dana sam dobio generički mail od HR da nisam prošao dalje. Insistirao sam da dobijem feedback kao što mi je obećano i samo sam dobio odgovor da sam SW test uradio korektno osim front-end dela, a da sam za BI eliminisan jer su oni već ranije zaposlili nekoga i nemaju više otvorenu poziciju, ali da mogu da dobijem detaljnije informacije o rezultatiuma testa ako želim. Rekao sam da želim, ali nikakav odgovor nije usledio, tako da smo tu završili. Sad, HR verovatno nikada neće reći direktno da ne ispunjavate očekivane uslove, već u nekoj uvijenoj formi, ali ovo što su mi rekli je jako neoprezno. Citiram: "As far as your profile is concerned, we will not schedule Skype interview, but not because you do not have the skills, but because we do not have the position open anymore - we had a lot of candidates and managed to close it very soon." (!!!) Deluje mi takođe da ne postoji u procesu selekcije momenat gde vi pričate o svom radu i šta biste želeli da radite, pa da vidite da li vam se taj posao uklapa u planove, već se testiraju vaše veštine i dobijate ponudu. Onaj koji vam je nadređeni ne poznaje tehnologije, pa ne možete s njim da pričate o tome, a onaj koji vas ocenjuje ne može da utiče na to šta ćete vi raditi. Mada, možda grešim, nisam stigao daleko u procesu selekcije da bih tvrdio, ali takav sam utisak stekao.

utisak sa intervjua postavljen: 17.08.2018.

Senior Software Developer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
bez ponude za posao
Intervju lak
negativno iskustvo
Ceo proces je trajao 3 nedelje
Kako je izgledao proces
Dva kruga selekcije, uglavnom se razgovara o prethodnim iskustima i projektima nakon čega sam dobio ponudu za posao. Ponudu nisam mogao odmah da prihvatim jer sama kompanija nije pružila dovoljno informacija o samom projektu za koji sam bio namenjen, pa sam nastavio prepisku kako bih dobio više informacija o samom projektu i mojim zaduženjima u kompaniji. Prvo sam dobio odgovor sa nepotpunim informacijama, a nekoliko dana kasnije su povukli ponudu uz obrazloženje da im ne treba neko ko samo 'razgleda' ponudu poslova na tržištu. Ponudu jesam želeo da prihvatim, ali komunikacija mora da bude dvosmerna kako bi videli da li smo 'match' jedno za drugo. Ovako su dobili od mene informacije koje su ih zanimale, a meni nisu dali konkretne informacije o samom projektu i mojim zaduženjima. Srećom, u tom momentu još uvek nisam najavio otkaz u trenutnoj kompaniji pa nisam pretrpeo nikakvu štetu. Jako neodgovorno sa njihove strane.

utisak sa intervjua postavljen: 02.03.2018.

IT Tester

Milica R.
prihvatio/la ponudu
Intervju veoma lak
pozitivno iskustvo
Ceo proces je trajao 3 nedelje
Kako je izgledao proces
Nakon završenog konkursa, uradila sam online test u trajanju od 1h, a odgovor dobila istog dana. Nakon nekoliko dana, održan je Skype interview u trajanju od ~30 minuta, a posle nekoliko sati sam dobila ponudu za posao. Brzo i profesionalno.

utisak sa intervjua postavljen: 27.02.2018.
*Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.

Napomena: Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

Rare Crew je dinamična softverska kompanija koja je posvećena pravljenju IT proizvoda i pružanju usluga kako bi osigurali visok nivo kvaliteta za naše klijente.

Naši klijenti su multinacionalne kompanije, koje predvode inovacije u zabavi, sportu i modi već više od jednog veka. Mi smo fokusirani na razvoj projekata u modi, zabavi i medijskom sektoru, a rad u tako dinamičnom okruženju se reflektuje i na naš svakodnevni posao.

Rare Crew trenutno ima kancelarije u Slovačkoj, UK i Indiji, a sada tražimo kolege za našu novu kancelariju u Beogradu.

Proces regrutacije i selekcije poslodavca

Sve prijave prolaze kroz naš HR centar u Slovačkoj, a kandidati koji ispunjavaju kriterijume će biti pozvani na razgovor kako bi prošli kroz detalje navedene u CV i upoznali se detaljnije sa radom naše kompanije. Sledeći korak je intervju u našoj kancelariji u Beogradu na kome bi pričali o opisu radnog mesta za konkretnu poziciju i na kom bi kandidati imali kratku proveru njihovog tehničkog znanja u vidu testa. Mi nismo fanovi dugog procesa selekcije kandidata, već se trudimo da odmah nakon intervjua iznesemo konretnu ponudu kandidatima koji su ispunili naše zahteve.

 Šta nudimo našim zaposlenima?

Mlada smo kompanija i mi brinemo o našim zaposlenima. Komunikacija je veoma značajna i zato mi slušamo naše kolege jer njihove najvažnije ideje omogućavaju naš razvoj. Mi možda nemamo puno procesa, flipčartova i korporativnih alata, ali HEJ! ako imate ideju kako da unapredimo nešto, pozivamo vas da to iznesete. Mi često angažujemo mlade talente, a proces učenja i veštine koje oni stiču su najveći benefit za njih.

Oglasi za posao (trenutno 1 aktivan oglas)

System Administrator

Beograd  • Rok: 13.03.2020

Microsoft Active Directory - advanced. Microsoft Office365 – advanced. Network knowledge TCP/IP, DNS, DHCP - basic. Microsoft SQL Server – basic. Endpoints. PRTG Monitoring... (pročitaj oglas)

Software Developer (Angular / MVC / .NET)

Beograd  • Rok: 13.02.2020

Front-end technologies: Angular 2+, javascript, HTML, CSS. Back-end C #, MS SQL, AutoFac, Repository pattern. Others ASP.NET MVC, REST, Microsoft Azure... (pročitaj oglas)

Podaci preuzeti sa sajta Agencije za privredne registre

Naziv
RARE CREW LTD. OGRANAK BEOGRAD
Adresa
Maglajska 24, Beograd
Datum osnivanja
09.10.2017.
PIB
110267597
Matični broj
29504474
Poslovni naziv
RARE CREW LTD. OGRANAK BEOGRAD
Delatnost kompanije
6201 Računarsko programiranje
Pravna forma
Ogranak stranog pravnog lica
Zakonski zastupnici
Peter Vasko - zastupnik ogranka stranog pravnog lica
Dušan Tomić - zastupnik ogranka stranog pravnog lica

Iz pera poslodavca čitajte o novostima i trendovima na domaćem IT tržištu

Kompaniji je nestalo mastila :)
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija