Robert Bosch d.o.o.

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije Robert Bosch d.o.o.

  (2 utiska)
50% zaposlenih preporučuje ovu kompaniju
2
beneficije

3.5
mogućnost napredovanja

4
balans između karijere i privatnog života

IT Infrastructure Specialist

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
bez ponude za posao
Intervju jako težak
Ceo proces je trajao 4 nedelje
Kako je izgledao proces
Katastrofalna neprofesionalnost. Pozvan sam na intervju putem mejla, od strane gospođice/gospođe koja obavlja poziciju HR. Naglašeno mi je da će intervju biti putem telefona iako sam dao predlog da bi Skype bio razumnije rešenje. Toliko o tome. Pozvan sam na mobilni telefon preko fiksnog broja kompanije i gospođica/gospođa HR me je stavila na spikerfon i onda pozvala dva Inženjera iz Nemačke(Robert Bosch) preko Skajpa i tako smo vodili razgovor! Nezapamćeno! Nakon jednog sata i petnaest minuta našeg razgovora, rečeno mi je da će mi se već odmah iduće nedelje javiti, šta su odlučili i da im se žuri! Međutim kako to kod nas biva, prošlo je dosta vremena, ipak su se javili i imao sam intervju sa jednim našim Inženjerom ili Servis Menadzerom preko Skajpa, 45 minuta, rečeno mi je da su Inženjeri iz Nemačke jako bili zadovoljni mojim znanjem i pristupom pa su stoga dali zeleno svetlo za dalje. Na kraju je naš gospodin rekao, da će mi se brzo javiti za dalje detalje i od toga trenutka ništa! Čekao sam 15 dana i poslao mejl HR-u, HR mi je odgovorila, da se jako izvinjava, da su produžili konkurs i da će mi se javiti itd. Ništa od toga nije bilo. Vidim stalno obnavljaju oglase, čuo sam sve o njima samo ne pozitivno i odlučih ipak kada su me pozvali na intervju da ipak prihvatim. A pitanja za datu poziciju, show, hoće za male novce, praktično Arhitektu. A opis oglasa potuno nešto drugo. Međutim, sve je jasno.

utisak sa intervjua postavljen: 27.01.2019.

Smartphone Tester

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
bez ponude za posao
Intervju težak
negativno iskustvo
Ceo proces je trajao 13 nedelja
Kako je izgledao proces
Razgovor preko Skype-a na engleskom. Pregleda se CV. Postavljaju se razna pitanja vezana za poziciju. Prošlo je 3 meseca i još mi nije stigao e-mail da me obaveste da nisam prošao, a u međuvremenu su još 2 puta otvarali konkurs za istu poziciju.
Pitanja sa intervjua
 • Da li imas ISTQB sertifikat?
 • Koji je tvoj nivo obrazovanja?
 • Koliko imaš godina?

utisak sa intervjua postavljen: 09.09.2018.

Postoji 10 vrsta IT-evaca.

Oni koji mogu ući u altTab bazu i oni koji ne razumeju ovu foru.

Koji si ti?

Web Developer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
bez ponude za posao
Intervju lak
negativno iskustvo
Kako je izgledao proces
Slažem se sa Program Manager Master Data Management "Kao i gro ostalih kompanija, izgleda da traže specijalistu koji sve zna sa minimum 5 godina iskustva a po mogućstvu da je apsolvent i da ce da radi za minimalac. Nekultura HR personala zaduženog za selekciju je u rangu korejskih firmi..." Bez ikakve povratne informacije posle razgovora, totalno neozbiljno. Nije čudno što su im stalno aktivni oglasi.

utisak sa intervjua postavljen: 04.06.2018.

Ecommerce support


 • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
 • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od jedne godine
 • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Opšta atmosfera u timu je odlična. Kolege su predusetljive i pomažu kad god je potrebno. Radno vreme je fleksibilno, što meni kao roditelju puno znači. Posao koji radim je dinamičan i bavi se modernim tehnologijama koje su sve više zastupljene u svetu, a i kod nas. Napredovanje je moguće i neko opšte pravilo je da se ne zadržava kadar na istoj poziciji duže od 3 godine.
Zamerke kompaniji
Službene dnevnice su male.
preporučujem
utisak postavljen: 18.04.2018.

Program Manager Master Data Management

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
bez ponude za posao
negativno iskustvo
Kako je izgledao proces
Kao i gro ostalih kompanija, izgleda da traže specijalistu koji sve zna sa minimum 5 godina iskustva a po mogućstvu da je apsolvent i da ce da radi za minimalac. Nekultura HR personala zaduženog za selekciju je u rangu korejskih firmi. Zaista bi bilo lepo kada biste objavili uz konkurs i biografiju lica koje vrši odabir kandidata. Poražavajuće je da moju kompetenciju ocenjuje neko ko niti zna šta je MDM niti šta je SAP SD, a da ne spominjem mnoge druge veštine. Ne pada mi na pamet nikad više da konkurišem ni na jedan konkurs ove kompanije jer njima očigledno ne trebaju radnici kada ih menjaju svakih 6 meseci.

utisak sa intervjua postavljen: 22.08.2017.
*Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.


Linkovi


Napomena: Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

Robert Bosch d.o.o. je regionalna grana Bosch Grupe, jedne od najvećih svetskih industrijskih kompanija.

Sa sedištem u Beogradu, Robert Bosch d.o.o. u Srbiji je počeo sa radom 2006. i preuzeo je odgovornost za izgradnju poslovanja u Crnoj Gori i na Kosovu. Na ovim tržištima Bosch distribuira proizvode iz oblasti automobilske opreme, električnih alata, grejne tehnike, bezbednosnih sistema pod brendovima Skil, Dremel, Bosch, itd.

U 2009. godini promet na srpskom i crnogorskom tržištu iznosio je 18,7 miliona evra. Ovom rezultatu doprineli su svi Bosch-ovi poslovni sektori. Početkom 2010. godine Bosch otvara novo odeljenje, jedno od 4 u svetu, koje se bavi marketing istraživanjem automobilske industrije i broj zaposlenih se povećava sa 39 na 47 u tekućoj godini.

Oglasi za posao (trenutno 9 aktivnih oglasa)

Senior CI/CD Developer

Beograd  • Rok: 23.10.2019

5+ years of professional experience as software engineer with a passion for IT infrastructure and operations. Knowledge of programming languages and frameworks (Java/SpringBoot, .NET/.NET Core), scripting (PowerShell, Python)... (pročitaj oglas)

Process & Application Specialist

Beograd  • Rok: 23.10.2019

Readiness to take over responsibility and act as a team player Very good knowledge of English language... (pročitaj oglas)

R&D Engineer

Pećinci  • Rok: 23.10.2019

Readiness to take over responsibility and act as a team player Very good knowledge of English language... (pročitaj oglas)

Senior Software Developer Cloud Services

Beograd  • Rok: 23.10.2019

Create new things: You will be part of a cross functional team that builds new solutions with state-of-the-art technologies... (pročitaj oglas)

Cloud Software Developer / Personal Assistance Solutions Team

Beograd  • Rok: 19.10.2019

You will develop a new generation of cognitive infotainment services as well as related SW platforms and components... (pročitaj oglas)

PT Electronic Component Database Manager

Beograd  • Rok: 19.10.2019

System admin for component lifecycle, user and role management... (pročitaj oglas)

Process & Application Specialist

Beograd  • Rok: 19.10.2019

IT support for an integrated optimizing system in the Marketing and Logistic area... (pročitaj oglas)

Software Developer for Operations

Beograd  • Rok: 17.10.2019

You are creative and team-orient. You have good communication skills to work within international teams... (pročitaj oglas)

Full-Stack Web Developer / Personal Assistance Solutions Team

Beograd  • Rok: 19.10.2019

Team-oriented and creative personality. Responsible, reliable and independent working behavior. Willingness to improve your skills and team results continuously... (pročitaj oglas)

Podaci preuzeti sa sajta Agencije za privredne registre

Naziv
ROBERT BOSCH
Adresa
Milutina Milankovica 11a, Beograd-Novi Beograd
Datum osnivanja
17.03.2006.
PIB
104414466
Matični broj
20148241
Poslovni naziv
DRUŠTVO ZA TRGOVINU ROBERT BOSCH DOO, BEOGRAD (NOVI BEOGRAD)
Delatnost kompanije
2931 Proizvodnja elekrične i elektronske opreme za motorna vozila
Pravna forma
Društvo sa ograničenom odgovornošću
Zakonski zastupnici
Jovanka Jovanović - Direktor

Iz pera poslodavca čitajte o novostima i trendovima na domaćem IT tržištu

Kompanija Bosch organizuje susret sa IT kandidatima

Kompanija Bosch Srbija je ove godine otvorila novo odeljenje, Bosch SoftTec, koje 17. novembra organizuje događaj gde ćete moći da čujete više o ovom novom odeljenju. Imaćete priliku da postanete deo rastućeg internacionalnog tima, direktno aplicirate na otvorene pozicije i obavite razgovor za posao već na samom događaju.

Bosch SoftTec traga za članovima tima koji neguju kreativno razmišljanje i inovativnost kojima nudi rad u fleksibilnom okruženju sa korporativnom kulturom u kojoj svako ima prostora za istraživanje ideja i razvijanje programerskih veština.

Ukoliko sebe vidite kao nepresušan izvor dobrih ideja, imate tehničkih znanja potrebnih za njihovo ostvarenje i tražite mesto koje će vam omogućiti da unapredite i istražite svoje potencijale – onda je ovo upravo događaj za vas.

Otvorena je potraga za sledećim profilima:

 • Java Cloud Developers
 • Node.jd Cloud Developers
 • Mobile Developers
 • C/C++ Developers
 • DEevOpS Experts
 • Embedded System Testers
 • Mobile App Testers
 • Test Automation Testers

Više informacija o navedenim pozicijama možete pronaći na linku.

Ukoliko ste okrenuti budućnosti, verujete da digitalne tehnologije donose bolji život za sve nas i bavite se nekom od gore navedenih tehnologija, pravi je momenat da se upoznate sa Bosch timom.

Možete se prijaviti slanjem CV-ja na engleskom jeziku, sa predmetom BSOT event, na mejl adresu: hr.serbia@bosch.com. Za više informacija o događaju možete pisati na istu mejl adresu.

Prijave traju do 05.11.2018. Potvrda i mesto održavanja događaja, kao i agenda, biće poslati odabranim kandidatima.

Uspešno
Neuspešno urađena operacija