X
0
Saga
Offline

Upoznaj kompaniju

Saga

Učitavam video galeriju

Saga New Frontier Group je jedna od vodećih IT kompanija na tržištu sa tradicijom dugom tri decenije. Sa više od 400 zaposlenih, Saga učestvuje u mnogim značajnim tehnološkim projektima u zemlji i regionu. Verujemo da tehnološki razvoj menja svet na bolje i zato ponosno ističemo naš širok portfolio, koji podrazumeva najsavremenija sistemska rešenja, razvoj složenih softverskih rešenja po meri korisnika, kao i razvoj sopstvenih softverskih proizvoda baziranih na primeni veštačke inteligencije, mašinskog učenja i data science-a.


Bulevar Zorana Đinđića 64a, GTC House, Beograd
hr@saga.rs
+381 3108 500

O nama

Saga New Frontier Group je kao sistem integrator lider na tržištu tehnoloških inovacija.

Zahvaljujući ekspertizi naših zaposlenih, bliskoj saradnji sa klijentima i upotrebi najnovijih tehnoloških dostignuća već godinama razvijamo i implementiramo rešenja koja transformišu poslovanje naših klijenata i prave razliku.

Bavimo se realizacijom složenih IT projekata, gde naši zaposleni imaju priliku da aktivno učestvuju u svim fazama uspostavljanja informacionog sistema, počev od ideje i analize potreba korisnika, preko instalacije data centra i implementacije sistemske platforme, do razvoja i implementacije softverskog rešenja.

Posedujemo više od 1600 stručnih sertifikata. Radimo na najkompleksnijim IT projektima na tržištu. Naša softverska rešenja bazirana na veštačkoj inteligenciji uspešno plasiramo i globalno. Najviše smo ponosni na činjenicu da su za sve naše uspehe najviše zaslužni naši zaposleni, i zato je naš moto… „IT’s not about technology, IT’s about PEOPLE!“

Ako si sistem inženjer, arhitekta rešenja, biznis analitičar, programer, baviš se mašinskim učenjem ili je jednostavno IT deo tvog koda, Saga je pravo mesto za tebe i tvoj profesionalni razvoj!

Tech stack

Angular Microsoft SQL Server React Spring Java AI Kafka .NET C++ Linux/Unix operativni sistem Windows Routing & Switching CyberSecurity VoIP SDN Wireless IoT Cloud Technologies Virtualisation Devops Ansible Elasticsearch Kubernetes Docker Oracle db AWS Access management Ldap MS IDM SKA Access Control

Naši ljudi

marija.png

Marija Milčić

Programer

Kreativna atmosfera i kolege s kojima svakodnevno napredujem i učim su razlog zašto Sagu toplo preporučujem. Prednost rada u velikoj kompaniji je mogućnost da upoznate različite tehnologije, njihove prednosti i mane na različitim projektima i da donesete odluku u kom smeru da razvijate svoju karijeru – to je ključna stvar koju sam ovde otkrila. Veliki projekti i veliki timovi zahtevaju ne samo tehničke već i socijalne veštine, svih nas koji na njima radimo. Kolege kojima sam okružena poseduju upravo to. Ispunjavaju i ulepšavaju svakodnevne zadatke na poslu i olakšavaju rešavanje problema. Tim u kom radim nije tim samo na poslu već i na putovanjima (kako po zemlji tako i po kafanama), svakodnevno izazivaju osmeh na licu i glavni su mi oslonac kada se susretnem sa problemima. Izazovni projekti, timski duh, različite tehnologije, odlični prijatelji i znanje koje neprekidno stičem, su glavni razlog zašto ne želim da menjam radnu sredinu.
milos.png

Miloš Bijanić

Data Analyst

Od svog prvog dana u Sagi, količina pozitivne energije, timskog duha kolega, sada već prijatelja, su neverovatni. Svaki svoj radni dan počinjem sa jakom motivacijom i željom da dođem u Sagu, a izazovi i prilike koje dolaze pružaju mi mogućnost za kontinuirano usavršavanje i napredovanje. Tim u kome radim je uvek tu za mene, zajednički radimo na projektima koji razvijaju naše sposobnosti i pokreću kreativnost, pa mi je zadovoljstvo što sam deo te živahne zajednice višestruko. Rad u mom timu vođenom našim tim liderom čine da jednostavno uživam u svome poslu i da na kraju svog radnog vremena izađem inspirisan. Sagu bih preporučio svim svojim prijateljima i kolegama, zato što znam da će iz njih izvuči ono najbolje i omogućiti im da se usavršavaju i ostvare svoje ciljeve i snove.
nikola.png

Nikola Mihailović

Software Architect

Iako sam deo kompanije samo dve godine, menadžment i svi zaposleni učinili su da se osećam kao da sam tamo od početka. Fleksibilni radni sati, najmodernija radna oprema, privatno zdravstveno osiguranje samo su vrh ledenog brega kada je u pitanju rad u kompanij Saga. Uživam u slobodi organizovanja rada i projekata i naravno, timu entuzijastičnih kolega zahvaljujući kojima je svaka prepreka samo kamenčić na putu.

Iz našeg pera

Kako smo spustili fluktuaciju tehničkog kadra ispod 10 procenata?

Kako smo spustili fluktuaciju tehničkog kadra ispod 10 procenata?

Dok čitava domaća IT industrija raste, manjak kvalifikovanog kadra i česta fluktuacija zaposlenih ostaju među glavnim problemima sa kojima se menadžment suočava. Kako edukovati novi kadar, a u isto vreme zadržati top talenat u svojim redovima? Prema poslednjim procenama u srpskom IT-ju trenutno radi oko 30.000 stručnjaka, ali nam nedostaje čak 15.000 njihovih kolega za koje mesta ima već sada. I dok je ovakva situacija sa jedne strane podigla cenu programerskim i inženjerskim kadrovima, s druge strane čini se da i dalje tražimo razlog koji je doveo do deficita stručnih i edukovanih radnika u IT industriji.
Više je faktora ovde u igri: od odlaska programera u inostranstvo, neprilagođenosti edukativnog sistema koji već decenijama ne uspeva da zadovolji potrebe struke, do manjka prostora za profesionalno usavršavanje. Ne treba bežati ni od toga da novac igra bitnu ulogu – ako će konkurencija ponuditi nešto veću platu, šta je to što će vaš tim zadržati na okupu? Na kraju dana moramo se zapitati – kako uopšte planirati razvoj kompanije koja mora da posluje na tržištu gde nema dovoljno kadra? „Zadatak je ozbiljan, ali postoji nekoliko ključnih tačaka kojima se mora strateški pristupiti“, započinje razgovor HR direktor Sage, Sofija Čerović, koja za Netokraciju ističe da je u pitanju problem sa kojim se suočavaju gotovo sve tehnološke firme. Od tog problema polaze i različite aktivnosti koje se mogu podeliti na dva usko povezana pravca: rad sa postojećim kadrom i privlačenje budućeg kadra koji treba da se uklopi u kulturu kompanije.
Jasna komunikacija sa timom i razumevanje njihovih profesionalnih potreba Kada je reč o zaposlenima u kompaniji kojih u slučaju Sage u ovom trenutku ima više od 300, a od kojih su pojedini tu i preko 20 godina, saznajemo da HR aktivnosti pre svega obuhvataju blisku saradnju sa top menadžmentom na razumevanju potreba poslovanja, osmišljavanje HR procesa koji će biti u skladu sa strategijom firme, ali i na rad sa srednjim menadžmentom kako bi se implementirali ti procesi. ... ostatak teksta pročitajte na netokracija.rs/hr-razgovori-saga-152141
  Autor: Marko Mudrinić
Zadovoljni zaposleni su najbolji ambasadori kompanije

Zadovoljni zaposleni su najbolji ambasadori kompanije

Prema poslednjim istraživanjima u Srbiji trenutno nedostaje 20.000 IT stručnjaka. Iako su brojni napori uloženi u to da se ovaj problem prevaziđe, poput povećavanja kvota na fakultetima koji obrazuju IT inženjere, brojnih kurseva i škola koje su se pojavile u poslednje vreme, kao i programa prekvalifikacije,  ispostavlja se da ti napori ni izbliza ne mogu da odgovore na potrebe brzorastuće IT industrije, pre svega zato što izazov ne leži samo u broju ljudi, već i u njihovom kvalitetu i iskustvu. S obzirom na to da problem još uvek nije rešen na sistemskom nivou, svaka IT kompanija razvija svoje mehanizme kojima obezbeđuje osnovni potencijal neophodan za poslovanje – ljude. U tom domenu, HR profesionalci se fokusiraju na dva skupa aktivnosti koji se međusobno prepliću, zadržavanje postojećih zaposlenih i privlačenje budućih.

Kako brinemo o ljudima u Sagi?

Tokom 30 godina postojanja, Saga je prepoznala zaposlene kao jednu od svojih glavnih vrednosti, što je prvi i ključan korak u strateškom bavljenju ljudima. Ono što proizlazi iz toga jeste da je HR funkcija uključena u definisanje poslovne strategije kompanije, čime je omogućeno da se osmisli HR strategija koja podržava potrebe poslovanja Sage. S obzirom na to da je u Sagi primarni nosilac brige o ljudima srednji menadžment koji na svakodnevnom nivou radi sa zaposlenima, uloga HR-a ogleda se i u obučavanju i pružanju podrške srednjem menadžmentu u implementaciji HR procesa i aktivnosti. Da bi osigurala ljudski potencijal koji će ostvariti ciljeve kompanije, HR funkcija na različite načine pokušava da sagleda potrebe zaposlenih, kako kroz interna istraživanja i razgovore sa zaposlenima, tako i kroz istraživanje tržišta, i u skladu sa rezultatima uvodi procese koji će te potrebe zadovoljiti. Osluškivanje zaposlenih nam pokazuje da je većini zaposlenih u Sagi, bez obzira na poziciju i sektor u kome rade, važna mogućnost stručnog usavršavanja i profesionalnog razvoja.
U kontekstu profesionalnog usavršavanja, važno je da postoji dobro utemeljen proces upravljanja učinkom zaposlenih, koji sinhronizuje ciljeve kompanije i radne zadatke pojedinačnih zaposlenih i omogućava sagledavanje prostora za stručno usavršavanje. S obzirom na to da Saga za svoje klijente obezbeđuje kompletna IT rešenja, tj. sve što je sa aspekta informacionih tehnologija potrebno da bi jedna kompanija prešla na digitalne modele poslovanja, naši zaposleni mogu da biraju u kojoj oblasti i tehnologiji žele da se usavršavaju. Kada odaberu oblast, karijera inženjera može dalje da se razvija od juniorskih pozicija do pozicije seniora ili arhitekte rešenja. Kompanija to podržava kako kroz obuke i mentorski rad, tako i kroz postepeno usložnjavanje uloge zaposlenog na projektima, ali i težnjom da obezbedi izazovne projekte koji će zaposlenima pružiti mogućnost da rade na najnovijim tehnologijama. Sa druge strane, zaposleni može da odabere da razvija svoju karijeru u nekom drugom pravcu i da se oproba na poziciji menadžera, rukovodioca projekta, menadžera poslovnog razvoja ili ostalim pozicijama koje su više orijentisane ka biznisu. Važno je napomenuti da Saga vrednuje izuzetnost, odnosno ekspertizu u bilo kom od pomenutih pravaca razvoja karijere. U kompaniji koja ima skoro 500 zaposlenih, veoma je važno da se stručnom usavršavanju i profesionalnom razvoju sistematski pristupa i uloga i saradnja HR-a i srednjeg menadžmenta je u tom domenu ključna, s obzirom na to da HR aktivnosti i procesi upravo dovode do toga da se zadovoljavanje potreba zaposlenih ne dešava ad hoc, nego da postoji jasan plan koji je usklađen sa strategijom kompanije, konkretnim projektima i aspiracijama pojedinačnih zaposlenih. Svi napori koje smo uložili u to da uskladimo težnje kompanije i zaposlenih doveli su do toga da veliki procenat zaposlenih čine oni koji su sa Sagom 20 i više godina, kao i do toga da je prošle godine fluktuacija zaposlenih bila 8%, što je, imajući u vidu dinamično tržište rada, veoma dobar rezultat. Kada se tome pridruži činjenica da pokazatelji zadovoljstva zaposlenih, poput zadovoljstva međuljudskim odnosima, doživljajem važnosti posla, informisanosti o poslovanju firme, participacije u donošenju odluka, iz godine u godinu rastu, dolazimo do zaključka da smo na dobrom putu u pogledu zadržavanja zaposlenih. A zadovoljni zaposleni su najbolji ambasadori kompanije. Kako bismo privukli nove zaposlene koji dele naše vrednosti, posebnu pažnju posvećujemo saradnji sa fakultetima. S obzirom na to da direktno sa fakulteta dolaze mladi ljudi koji nemaju praktičnog iskustva, kreirali smo program praksi koji je u poslednjih 5 godina prošlo više od 180 studenata. Praksa može da traje između mesec dana i šest meseci, u zavisnosti od toga koliko brzo praktikant usvaja znanja. Svi praktikanti imaju mentora koji ih usmerava kroz obuku koja je u jednoj meri predefinisana, a u drugoj prilagođena nivou znanja osobe. Sa praktikantom stupamo u radni odnos čim se ukaže potreba i praktikant pokaže da je spreman da se uključi na konkretan projekat. Kada se osoba zaposli, veliki trud ulažemo u proces uvođenja novozaposlenog u posao koji ima za cilj da se osoba što bolje uklopi u novu radnu sredinu. Svaki novi zaposleni prolazi obuku o osnovnim informacijama o kompaniji, procedurama i načinu funkcionisanja kompanije. Kvalitet i brzinu uklapanja pratimo kroz razgovore sa novim zaposlenim i mentorom nakon jednog, tri i šest meseci. Povratna informacija novih zaposlenih ukazuje na to da su tokom prvih šest meseci najviše zadovoljni odnosima sa kolegama i njihovom spremnošću da pomognu i podele svoje znanje. HR sistem koji je Saga razvila, a koji se sastoji u privlačenju i dobrom odabiru zaposlenih, zatim kvalitetnom i pažljivo isplaniranom uvođenju u posao, a nakon toga pružanju prilike za stručno usavršavanje i profesionalni razvoj, zahteva mnogo komunikacije, osluškivanja i razumevanja kako biznisa, tako i zaposlenih. Zato u Sagi, koja svoj uspeh već 30 godina postiže zahvaljujući zaposlenima, volimo da naglasimo: „IT’s not about technology, IT’s about PEOPLE“ .
Najbolji u regionu na polju digitalne transformacije!

Najbolji u regionu na polju digitalne transformacije!

Kompaniji New Frontier Group dodeljena je prestižna nagrada za najbolju kompaniju u regionu za usluge u oblasti digitalne transformacije. Jadranski savez dodelio je kompaniji ovu prestižnu nagradu, koja je u Ljubljani na konferenciji Beyond 4.0 uručena predsedniku Branislavu Vujoviću.
Život većine ljudi se značajno promenio zbog inovacija i digitalnih tehnologija od novih načina komunikacije, korišćenja pametnih telefona za obavljanje raznih servisa, kupovine pa do zabave na digitalan način. Novi način obavljanja bankarskih transakcija, rezervacija avionskih karata, prijave na let, obavljanje administrativnih poslova sa državnim organima koristeći internet i pametne uređaje i mnoge druge situacije u kojima je brže, lakše i jednostavnije obaviti ih koristeći digitalne kanale. Nalazimo na početku digitalne revolucije i promene koje tek predstoje će značajno uticati na način života, poslovanje kompanija, ali i način rada administracije, uprave i javnih preduzeća. Ako su se poslovni modeli retko menjali u prošlosti, sada i u budućnosti promene poslovnih modela će biti deo normalnog poslovanja. Nažalost, strah i otpor prema promenama i nerazumevanje stvarnih vrednosti koje donosi digitalna ekonomija, usporavaju i otežavaju transformaciju i unapređenje poslovanja. Drugi problem je nedostatak lidera koji razumeju kako se kreira ta nova vrednost u digitalnoj ekonomiji i koji su spremni da preuzmu odgovornost i da krenu u pravu digitalnu transformaciju.
Velika opasnost preti uspešnom poslovanju firmi, ukoliko ne prilagode svoje poslovne modele digitalnoj ekonomiji. Digitalna revolucija sve više i sve brže utiče na sve industrijske grane. Istovremeno ona otvara nove mogućnosti za globalni i regionalni rast. Ta nova vrednost se ogleda u tome da za neki posao koji želimo da obavimo, za nešto što želimo da postignemo mi biramo kako ćemo dobiti kvalitetnu uslugu ili proizvod, na najjednostavniji, najbrži i najlakši način, po najboljoj ceni, uz najbolje uslove. U slučaju da ne može baš sve da bude naj-naj napravićemo kompromis i odlučiti se za kombinaciju ovih kriterijuma koja nama odgovara.
Kao poznati lider za digitalnu transformaciju i partner više od 300 kompanija iz top 500 kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi, New Frontier Group pomaže svojim klijentima da promene poslovni model i pređu iz industrijskog u digitalni. Širok portfolio ove kompanije kreće se od konsultantskih usluga, integracije sveobuhvatnih IT rešenja i usluga do sopstvenih proizvoda i IT usluga. Digitalno iskustvo New Frontier Group ogleda se u transformaciji kompanija iz raznih industrija (banke, osiguranja, telekomunikacione kompanije, retail, javni sektor), a posluje u 15 zemalja sveta, sa 2400 zaposlenih i u svom sastavu ima 25 kompanija, među kojima je i Saga.

Proces Selekcije

Poslovi

Ova kompanija trenutno nema otvorenih konkursa.

IT Insajder

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije Saga

Praksa

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
prihvatio/la ponudu
Intervju srednje težine
pozitivno iskustvo
Ceo proces je trajao 3 nedelje
Kako je izgledao proces
Intervju sa HR-om koji je bio veoma prijatan i smislen.

utisak sa intervjua postavljen: 19.10.2019.

Software Engineer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
bez ponude za posao
negativno iskustvo
Ceo proces je trajao 99 nedelja
Kako je izgledao proces
Prvo se radio test logičkih zadataka online. Nakon više od nedelju dana, usledio je razgovor sa HR-om, o kompaniji, mom prethodnom iskustvu, i generalno ćaskanje s HR-om o ličnim manama, vrlinama i tako slična pitanja vezana za ličnost. Opet sam čekao više od 2 nedelje na intervju sa menadžerom tima, gde smo opet prošli kroz neko moje dosadašnje iskustvo, tehnička pitanja iz struke, i rečeno mi je da nezavisno od ishoda biću informisan, opet nakon skoro mesec dana i kada sam uveliko odustao od njihovog poziva, javili su se sa ponudom uz mizerne uslove. Sve u svemu, proces jako jako spor, uslovi užasni i opet se ispostavilo da su domaće IT kompanije još uvek miljama daleko od stranih.

utisak sa intervjua postavljen: 22.03.2019.

Inženjer


  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od dve godine
  • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Veoma kvalitetni ljudi, otvorenost i transparentnost u komunikaciji, super prostor i ambijent za rad, dosta beneficija u vidu obuka ili službenog auta, praćenje trendova novih tehnologija...
Zamerke kompaniji
Dosta poslova zavisi od politike i države kao i u ostalim domaćim firmama.
preporučujem
utisak postavljen: 23.11.2018.

Inženjer


  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od četiri godine
  • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Redovna plata.
Zamerke kompaniji
Mizerne plate, bez mogućnosti povećanja, nadređeni često nekvalifikovani za te pozicije, ne ulaže se u znanje zaposlenih, a mnogo se očekuje. Open space - nedostatak koncentracije za rad, prekovremeni rad se ne plaća, a često je potreban. Na sve se obraća pažnja sem na zaposlene inžinjere koji odrade neki stvarni posao za razliku od mnogobrojnih menadžera. Često su ljudi bez fakulteta ili sa završenim višim školama na visokim pozicijama... U prevodu firma uopšte ne gleda na obrazovanje.
ne preporučujem
utisak postavljen: 05.08.2018.

Programer


  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od dve godine
  • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Ljudi.
Zamerke kompaniji
Plata, stalni prekovremeni rad, rokovi.
ne preporučujem
utisak postavljen: 21.06.2018.
*Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.
Pročitaj arhivirane recenzije

Plate


Software Developer

1 plata
900 EUR / mesečno
900 900

APR

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
X
Corporate video - Saga, IT company from Serbia
X
Kako izgleda proces selekcije u Sagi?
Uspešno
Neuspešno urađena operacija