O kompaniji
48
Iskustva
41
Plate
Poslovi
Schneider Electric logo

Schneider Electric

3.6 >1000

Iskustva

3.6 84%

Menadžment kompanije

3.3

Beneficije

4

Balans karijera-privatni život

3.5

Timska atmosfera

3.9

Zadovoljstvo projektima

3.3

Mogućnost napredovanja

3.4
Iskustvo
27.03.2024
1 Ne preporučuje

Senior Project Manager

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine

Pozitivno

Benefiti su dobri ali ne mogu da nadomeste sve negativno o kompaniji.

Zamerke

Nedostatak profesionalizma i moralnih vrednosti je očigledan na svakom koraku. Kolege se ponašaju kao da je svaki dan borba za preživljavanje, a ne prilika za zajednički napredak. Nepoštovanje prema drugima je norma, dok se tim lideri gledaju kao bogovi i njihovi podređeni samo gledaju kako da im se dodvore. Umesto da se podstiče saradnja i razvoj, gleda se samo kako se može profitirati na tuđoj muci. Ovo nije samo loše radno okruženje, već i toksična sredina koja guši svaku iskru entuzijazma i poštenog rada. Ne preporučujem ovu kompaniju ljudima koji cene profesionalizam i dostojanstvo. Zaista žalosno iskustvo koje ne bih nikome poželeo. Ako vam je stalo do vašeg mentalnog zdravlja i integriteta, zaobiđite ovu kompaniju u širokom luku.

Korisno? 10
Iskustvo
06.03.2024
2 Preporučuje

Software developer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine

Pozitivno

Kupovina deonica, godisnji bonus, rad od kuce.

Zamerke

Ne briga o ljudima, preglomazan HR koji služi za slikanje. Česte reorganizacije i otkazi pod izgovorom da si nerasporedjen pa se snadji sam, hr se time ne bavi naravno.

Korisno? 10
Iskustvo
13.12.2023
5 Preporučuje

Senior Software Engineer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Odlični benefiti i plate. Postoji STIP, što u zavisnosti od veličine uglavnom dođe kao neka 13. plata. Intervju fokusiran ne samo na znanje već i rad u timu i slaganje sa kolegama, što doprinosi tome da su svi vrlo kolegijalni i voljni da pomažu jedni drugima. U research i innovation se dosta ulaže, otvaraju se nove pozicije i radi se sa aktuelnim tehnologijama. Kompanija podržava interne promene pozicije, pa čak i firmi. Svačije mišljenje se ceni i vrednuje, kako o samom poslu tako i o menadžmentu. Ankete o zadovoljstvu na poslu i sa menadžmentom su redovne, i zapravo se i vrednuju i reaguje se na njih od strane nadređenih. Rad iz kancelarije se ne forsira, radi se uglavnom hibridno ili remote.

Zamerke

Trenutno nemam.

Tehnologije

Python AWS Django
Korisno? 2
Intervju
10.10.2023
Negativno iskustvo

Medior .NET Developer

Bez ponude za posao

Intervju jako težak

Online intervju

Trajalo je 4 nedelje

Kako je izgledao proces

HR intervju je imao klasičnu formu - prethodna iskustva, razlozi prelaska, prethodni projekti i slično. Zatim sledi blizu 30 minuta priče o benefitima, koje je po meni trebalo održati ukoliko dođe do ponude, jer je ovako potpuno gubljenje vremena. Slot za tehnički se čeka nekih dve nedelje, što je ok. Jedino što smatram krajnje nekorektnim je što im je trebalo blizu tri nedelje za feedback odnosno odbijenicu. Jer sam u tome trenutku imao i druge ponude koje sam stavio na hold u isčekivanju feedbacka (smatram da su ga znali odmah nakon tehničkog). Prilično težak tehnički deo fokusiran na specifične stvari iz C# i konkretno elektroenergetskih distribuiranih sistema. Intervjuer je odlično tehnički potkovan što je za svaku pohvalu. Nažalost nisam dovoljno znao kako bih prošao tehnički deo.

Pitanja sa intervjua

  • WCF, WPF, SQL (indeksi, transakcije, procedure i optimizacija baza), design paterni - kojim bi obrascem određeni problem rešili, using, try-catch, IDisposable, memorija i upravljanje, CLR, managed, unmanaged kod, IEnumerable, IQueryable, Flyweight pattern
Korisno? 4
Intervju
16.08.2023
Pozitivno iskustvo

Junior software engineer

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 4 nedelje

Kako je izgledao proces

HR i tehnički intervju, nakon apliciranja par dana posle se javio HR, dogovorili datum intervjua, HR izuzetno prijatna, i najbolja atmosfera na tehničkim koju sam iskusio, a imao sam popriličan broj do tada, jedno izuzetno iskustvo

Pitanja sa intervjua

  • Postulati OOP, objašnjenje istih
  • Klase
  • Generici
  • Uopšteno priča o OOP, ne sjećam se svih pitanja baš
  • Baze podataka, indeksi, procedure, SQL
Korisno? 0
Iskustvo
23.07.2023
Potvrđen Linkedin identitet
4 Preporučuje

Deployment Engineer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

- Lepa atnosfera u firmi - Jako puno dobrih benefira (fond za razvoj zaposlenog 300EUR) - Jako dobar šef i tim - izuzetno dobra saradnja - Team building radnim danom u vreme radng vremena plaćen kao da si na poslu. (Ne uzimaju tvoje slobodno vreme za team building)

Zamerke

- Meni kao sistem inženjeru posao deplojment inženjera je izuzetno neispunjavajući (Nije posao za nekoga ko želi kreativnost u svom poslu) - Zarade nisu baš konkurentne saostalim IT firmama

Tehnologije

IIS Windows Server Microsoft SQL Server Active Directory
Korisno? 1
Iskustvo
17.07.2023
Potvrđen Linkedin identitet
4 Preporučuje

Software Engineer III

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 10 ili više godina

Pozitivno

Redovna i stabilna plata, bonusi, 100% rad od kuće, privatno zdravstveno osiguranje i ostali benefiti, nova eco friendly zgrada (ovo je možda nekome i zamerka zbog lokacije).

Zamerke

Spor napredak koji za sobom povlači i manju platu koja prati titulu. Pre 10 godina ko je upao u "trefljen" tim (jedna komponenta/jedna tehnologija/uzak domen), mogao je za 2 godine doći od praksiste, preko juniora i mediora, do seniora. Trenutno su junior i medior titule izdeljene na po 3 nivoa, a za prelazak na sledeći nivo potrebno je ispuniti gomilu uslova, ciljeva i "izmisliti toplu" vodu usput. Ulizivanje nadređenom je plus i to ne govorim iz ličnog iskustva. Seniori uglavnom rade 10+ sati, jer se to očekuje od njih, u suprotnom teško da će nadmašiti sebe i svoj učinak, te ostati performeri u narednoj godini.

Tehnologije

.NET C# C++
Korisno? 5
Iskustvo
16.06.2023
3 Preporučuje

Junior Software Developer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Stabilnost kompanije usled razvoja sopstvenih proizvoda, mogucnost horizontalnog pomeranja u okviru kompanije, zdrava korporativna kultura koja nije zaprljana zapadnim vrednostima laznog osmeha i slicno. Mogucnist hibridnog rada. Dobar failsafe environment za pocetnike developere da savladaju zdrave prakse kodiranja i arhitekturalnih odluka.

Zamerke

Mizerna plata a jos mizerniji godisnji. Zastarele tehnologije.

Tehnologije

.NET C#
Korisno? 4
Iskustvo
22.05.2023
4 Preporučuje

Software Developer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Odlicna kompanija za karijerni razvoj, jer su projekti veoma izazovni i ucestvuje se u kompletnom procesu od razvoja do isporuke. U firmi ima bas mnogo strucnjaka od kojih se moze mnogo nauciti i otvoriti im mnoga vrata u daljoj karijeri. Kompanija ima cak i svoju teretanu, koja je solidno opremljena

Zamerke

Mala plata, zahtevni klijenti.

Korisno? 0
Iskustvo
16.05.2023
4

Medior Software engineer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine

Pozitivno

Stabilnost, u današnje vreme turbulencija na tržištu, bitan faktor. 300e godišnjeg budžeta za flexibilne benefite, koji mogu na razne korisne načine da se iskoriste.

Zamerke

Nekonkurentnost u vidu plata, kompanija kaska na tržištu u ovom segmentu. Neujednačen kriterijum promocija/povisiva, vrlo zavisi od tima/segmenta u kojem ste.

Korisno? 0