Schneider Electric

Mi smo Schneider Electric. Naš koncept „Life is On” se oslanja na ideju da osnažimo svakoga da koristi energiju i resurse koje imamo na raspolaganju, na najbolji mogući način i tako obezbedi razvoj i održivost za sve. U našem fokusu je upravljanje energijom, automatizacija i energetska efikasnost. U Srbiji Schneider Electric je prisutan kroz dva entiteta, Schneider Electric Hub sa kancelarijama u Novom Sadu i Beogradu i Front Office sa kancelarijom u Beogradu gde smo prisutni više od 20 godina.

O nama

U front office-u, inženjeri rade na plasmanu digitalnih rešenja i opreme u oblasti energetike i automatizacije i pomažu svojim klijentima da upravljaju energijom i procesima na siguran, pouzdan, efikasan i održiv način. Front office nudi rešenja iz domena: distribucije električne energije (srednji i niski napon), merenje, kontrola i upravljanje energijom, industrijske automatizacije i kontrole instalacionih sistema i kućne automatizacije, nadzorno-upravljačkih sistema i kontrole u objektima i besprekidnog napajanja (APC by Schneider Electric).

Schneider Electric Hub se bavi istraživanjem, razvojem i softverskim inženjeringom u oblasti elektroenergetike. Fokusirani smo na unapređenje modernih infrastrukturnih sistema i sa tim ciljem okupljamo preko 1000 stručnjaka različitih profila, a posebno iz oblasti energetike i računarstva. Tokom godina ostvarili smo uspešnu saradnju sa univerzitetima, elektrodistributivnim kompanijama, proizvođačima i IT integratorima širom sveta.

Dugogodišnje iskustvo i rad na globalnom tržištu sa klijentima iz preko 100 zemalja svrstalo nas je u globalne lidere na polju održivosti i zelene energije. Upravo zato je naš Novosadski centar dobio širu ulogu u pružanju rešenje klijentima Schneider Electric-a u domenu digitalizacije energetskog sektora sa ciljem da postane reputacioni softverski centar specijalizovan za softverska rešenja za upravljanje električnom energijom i energetskom efikasnošću na svim nivoima.

Našim zaposlenima pružamo mogućnost razvoja karijere u svim domenima i novi široki spektar tehnologija na kojima će se raditi - od embedded softvera, preko near real time, IIoT rešenja do cloud-a i veštačke inteligencije, kao i širok spektar programskih jezika i asociranih tehnologija kao što su Python, Java, različite platforme za razvoj web i mobilnih aplikacija. I to sve pored već uveliko prisutnih Microsoft tehnologija (.NET, ASP.NET, C/C++ itd.).

Naš glavni proizvod ADMS softver - Advance Distribution Management System, predstavlja najnaprednije rešenje na svetu koje omogućava upravljanje sistemima za distribuciju električne energije i obuhvata razne analitičke funkcije za proračun i optimizaciju rada elektrodistributivnih kompanija. Takođe obezbeđuje alate potrebne za efikasno praćenje, upravljanje, dizajn i optimizaciju distributivnih sistema.

Pored ADMS softvera, razvijaćemo i smart metering i srodna grid edge rešenja, Grid Asset Management rešenja za praćenje i optimalno održavanje različitih asset-a povezanih u infrastrukturnu mrežu, zatim Microgrid rešenja za optimalno upravljanje „malim“ eletkroenergetskim mrežama i Autodesk Revit modul za dizajn električnog podsistema zgrada i izradu digitalnog modela. U planu je rad na Energysage, web portalu koji spaja individualne vlasnike kuća sa pružaocima usluga instaliranja solarnih panela, kao i IGE-XAO, softversko rešenje za dizajn električnih razvodnih kutija/panela za bilo koju namenu.

Razvojni centar već dugi niz godina podržava program stručnih praksi i stipendija za studente tehničkih fakulteta. Program stipendije je osmišljen tako da pruži podršku najboljim studentima u fakultetskim izazovima i dodatno ih motiviše da budu proaktivni i uspešni tokom studiranja. U toku jedne godine, postoje dva ciklusa prijava za stipendiju. Više informacija možete pronaći na sajtu kompanije, kao i putem društvenih mreža.

Ukoliko postanete naš stipendista, imaćete mogućnost da razmenite znanja i iskustava direktno sa mentorima, odnosno priliku da svoje formalno obrazovanje praktično primenite, a nakon završetka školovanja karijeru započnete u našoj kompaniji.
 

Tech stack

Beneficije

Fleksibilna benefit platforma (odabir pogodnosti prema ličnim potrebama)

Wesop, plan vlasništva akcija zaposlenih

Budžet za profesionalno usavršavanje

Step up platforma za dodatno prepoznavanje i nagrađivanje

Klizno radno vreme i rad od kuće

Letnje “punjenje baterija” svaki petak tokom jula i avgusta 4h radno vreme

Privatno zdravstveno osiguranje

Balans posla i slobodnog vremena

Unapređena politika porodiljskog odsustva (na deo koji daje država kompanija dodaje do 100% iznosa)

Family policy – globalna SE politika koja obezbeđuje dodatne slobodne dane zaposlenima kada su im najpotrebniji – rođenje deteta, bolest clana porodice itd.

Oprema za rad od kuće

Subvencija za obrok u restoranu

Teretana i stručni treneri

Podrška za najmlađe, pokloni i paketići

Naši ljudi

Dragoljub Damljanović

Dragoljub Damljanović

CEO

Sa više od 16 godina rada u Schneider Electric-u i doprinosa razvoju kompanije sa brojnih liderskih pozicija, Dragoljub Damljanović je od prošle godine novi direktor Schneider Electric Hub-a, gde predvodi više od 1.000 zaposlenih.

Miloš Stanković

Miloš Stanković

Principal System Arhitekta

Koliko je dugačka maratonska trka, a koliko je dugačak razvojni put u Schneider Electric-u? Miloš Stanković ima odgovor na oba pitanja! Karijeru je započeo 2011. godine kao Software Inženjer u ESCADA timu Schneider Electric razvojnog centra. Nak...

Prikaži više
Anja Mačić

Anja Mačić

Anja Mačić nam se pridružila u maju 2021. godine kao studentkinja završne godine osnovnih akademskih studija, na usmerenju elektroenergetski sistemi, a iz želje da znanje stečeno na fakultetu počne primenjivati i u praksi. Stipendiju Schneider E...

Prikaži više
Nemanja Zukorlić

Nemanja Zukorlić

Team Lead

Kako Team Lead od stipendiste? Započevši praksu u Schneider Electric Hub-u pre šest godina, Nemanja nije ni sanjao koliko daleko će ga odvesti njegov trud i posvećenost poslu. Danas je rukovodilac tima za formiranje modela elektroenergetskih mrež...

Prikaži više

IT Insajder - iskustva o radu i sa intervjua

Podeli svoje iskustvo

Anonimno podeli svoje iskustvo o radu ili sa intervjua i pomozi drugim kandidatima koji se interesuju za kompaniju.

Iskustvo · 28.05.2022
Ne preporučuje

Project inženjer

Opšti utisak 3
Trenutno zaposlen/a na neodređeno 4-7 godina
Pozitivno

-redovna plata -solidne beneficije (npr. zdravstveno osiguranje) -trenutni rad od kuće -poznata firma -dobre kolege (nažalost u poslednje vreme u manjini)

Zamerke

-napreduju samo klimači glavom -moraš da se praviš da je sve super -previše posla za nas koji zaista radimo -očajan menadžment -oteraju ljude pa posle dovlače nove -povišice smešne, ne prate ni inflaciju -laži i obećanja te drže u firmi -toksična atmosfera -iživljavanje team lead koji taj posao ne umeju ni da rade -organizacija...

5
Iskustvo · 18.05.2022
Ne preporučuje

Medior software engineer

Opšti utisak 3
Trenutno zaposlen/a na neodređeno 7-10 godina
Pozitivno

(nekada ih je bilo više) -Redovna plata -Solidno radno okruženje (za sad) -Teretana

Zamerke

Moto kompanije treba da bude "Hval'te me usta" u svakom pogledu i to dobro znaju zaposleni ove kompanije. -Od toga kako smo firma u koju se bore da dođu novi ljudi, "company of choice" (a mediori i seniori masovno odlaze, dovode juniore i studente), -kako je SE zelena kompanija (grade "eko" zgradu u industrijskoj zoni...

13
Iskustvo · 03.04.2022
Preporučuje

Product Management

Opšti utisak 4
Trenutno zaposlen/a na neodređeno 10 ili više godina
Pozitivno

Puno prilike za ucenje raznih biznisa i napredovanje. Od SW inzenjerstva, pravljenja proziovda, isporuke, pa do prodaje. Raznolikost poslova definitivno ne nedostaje. Zaposleni time imaju priliku da sagledaju siru sliku iz raznih aspekata razvoja proizovda. Odlicne kolege, timski duh, poverenje, smisao i svrha posla koju...

Zamerke

Ne tako svez tech stack, koji se dovodjenjem novih biznisa i tehnologija polako pocinje osvezavati. Usled velicine, internost u donosenju i sprovodjenju odluka. Legacy tehnologija koja ce uskoro biti zamenjena novijom (samo je potrebno strpljenje). Ponovo, usled velicine, komunikacija zna biti problem nekada. Za pojedine...

3
Intervju · 25.02.2022.
Negativno iskustvo

Junior Developer

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Trajalo je 4 nedelje

Kako je izgledao proces

Imali smo praksu gde smo radili projekat i po uradjenom projektu smo imali intervju.

Pitanja sa intervjua
  • Na koji nacin bi ubrzao tok rada aplikacije?
0
Intervju · 09.02.2022.
Pozitivno iskustvo

Deployment engineer

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Bio sam dva puta na raygovoru za posao u principu za slične pozicije. Prvi put sam intervjuisan za dve pozicije. Tehnički deo i hr deo su u istom viđenju odrađeni. Ubrzo su mi javili rezultat.

0

Plate

Plate koje su uneli korisnici sajta

Prosečna neto plata

1050

IT Administrator 1 plata

MIN
1050
PROSEK
1050
MEDIJANA
1050
MAX
1050

Prosečna neto plata

1550

QA Specialist 2 plate

MIN
1400
PROSEK
1550
MEDIJANA
1550
MAX
1700

Prosečna neto plata

1204

Software Developer 5 plata

MIN
800
PROSEK
1204
MEDIJANA
1000
MAX
2040

Prosečna neto plata

1663

Software Engineer 4 plate

MIN
1100
PROSEK
1663
MEDIJANA
1750
MAX
2050

Prosečna neto plata

1700

Solution Architect 2 plate

MIN
1400
PROSEK
1700
MEDIJANA
1700
MAX
2000

Prosečna neto plata

1100

System Engineer 2 plate

MIN
1000
PROSEK
1100
MEDIJANA
1100
MAX
1200

Prosečna neto plata

963

Test Engineer 4 plate

MIN
750
PROSEK
963
MEDIJANA
900
MAX
1300

Prosečna neto plata

1330

Network Enginner 1 plata

MIN
1330
PROSEK
1330
MEDIJANA
1330
MAX
1330

APR