O kompaniji
3
Iskustva
1
Plate
Poslovi
Sentronis a.d. logo

Sentronis a.d.

4

O nama

Istraživačko-razvojni centar SENTRONIS a.d. razvija i proizvodi visoko tehnološke instrumente za merenje magnetnih polja i električne struje i obezbeđuje odgovarajući razvoj i inženjerske usluge.

SENTRONIS a.d. je osnovan 2003. godine, kao ogranak švajcarske kompanije SENTRON AG. Ideja je bila da SENTRONIS podrži SENTRON u razvoju i proizvodnji senzora magnetnih polja i magnetnih mernih instrumenata, tehnoloških pronalazaka Dr Popovića, profesora na Federalnom institutu za tehnologiju u Lozani, u Švajcarskoj (EPFL). Nakon što je 2004. godine SENTRON kupljen od strane jedne međunarodne kompanije, celokupni posao u vezi sa magnetnim merenjima preuzela je druga Švajcarska kompanija, SENIS AG. Od tada, SENIS i SENTRONIS rade u simbiotičkom partnerstvu. SENTRONIS ima kancelarije i laboratoriju u zgradi Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu, i proizvodni pogon na obližnjoj lokaciji. SENTRONIS je privatno preduzeće, profitabilno i potpuno finansijski nezavisno.

U 2010. godini SENTRONIS je registrovan kao istraživačko-razvojni centar, što je omogućilo kompaniji da vodi R&D projekte podržane od strane Ministarstva za nauku i obrazovanje. Kompanija fokusira svoje poslovanje na ugovorni inzinjering i razvoj u privatnom sektoru.SENTRONIS je znatno doprineo razvoju SENIS proizvoda, a takođe i razvoju strujnih senzora Ametes AG (švajcarske start-up kompanije, koja se spojila sa SENIS-om u 2011. godini).

APR

Broj zaposlenih

Profit i prihod

Kontakt

Aleksandra Medvedeva 14, 18115 Niš
+381 18 588404