O kompaniji
18
Iskustva
10
Plate
1
Poslovi
Sipod DOO logo

Sipod DOO

4
06.03.2023.

Zašto je Atlas naš omiljeni alat za internu komunikaciju?

Posetite profil kompanije Sipod DOO.

Kao i u svakoj softverskoj kompaniji koja ima hibridni model rada, i u Sipod-u je komunikacija među članovima tima izuzetno važna za uspeh projekata na kojima radimo. Uz rast broja zaposlenih i složenije projekte, postalo je očigledno da Slack više nije dovoljan i da moramo proširiti svoje alate za internu komunikaciju. Zato smo odlučili da uvedemo Atlas.

Slack je sjajan alat za brzu i efikasnu komunikaciju, ali kada se timovi šire i projekti postaju složeniji, često je teško pratiti sve razgovore koji se događaju u različitim kanalima. Uz to, često su razgovori u Slack-u kratki i površni, a ponekad nedostaje kontekst za bolje razumijevanje neke situacije ili problema. Zato smo odlučili da u našu komunikaciju uvedemo Atlas.

Atlas je cloud proizvod kompanije Atlassian koji pomaže unapređenju timske komunikacije i eliminiše potrebu za neproduktivnim sastancima za ažuriranje statusa. Ovaj alat pomaže u održavanju sveukupne saradnje između timova. Omogućava postavljanje statusnih ažuriranja u formatu "tviter" poruka dužine 280 karaktera ili manje, što podstiče efikasnu komunikaciju. Atlas odgovara na tri glavna pitanja u svakoj kompaniji:

  • Na čemu radimo?
  • Zašto to radimo?
  • Šta za nas predstavlja uspeh?

Timovi su u samom srcu Atlasa, a sve ostalo se vrti oko njih. Alat se može koristiti za praćenje projekata, ciljeva i tema. Projekti pokazuju šta tim trenutno radi, ciljevi su namenjeni stvaranju šire slike, dok su teme zamišljene kao brz način otkrivanja relevantnih tema. Alat omogućava praćenje projekata i ciljeva po ključnim rečima i tagovima, što omogućava bolju organizaciju i efikasnije upravljanje projektima. Pored toga, Atlas ima i stranicu sa timovima, gde se mogu videti aktivnosti svih članova tima, status onoga na čemu trenutno rade i gde možete pohvaliti kolege za dobro obavljen posao.

Atlas se može povezati sa drugim alatima, poput Jire ili Confluence, omogućavajući efikasniju saradnju u okviru timova i organizacija. Korišćenje Atlasa za timsku komunikaciju čini posao jednostavnijim i efikasnijim. Atlas nam je pružio mnogo više mogućnosti za organizaciju i praćenje projekata, što nam je pomoglo da poboljšamo produktivnost. Na primer, možemo napraviti tematske grupe za različite projekte, dodati datoteke i druge relevantne materijale, pratiti napredak i dodavati komentare i ideje.

Atlas je posebno koristan za izgradnju osećaja zajedništva unutar kompanije. Pomaže nam da uprkos radu na daljinu, ostanemo povezani, pohvalimo kolege i slavimo postignuća u okviru kompanije. Ovaj koristan alat preporučujemo svim kompanijama koje žele da poboljšaju produktivnost svojih zaposlenih kao i komunikaciju između timova.

Galerija