Škola za dizajn Bogdan Šuput

Škola za dizajn Bogdan Šuput

Kontakt

Adresa Janka Veselinovića 22, 21000 Novi Sad, Srbija
Zaposlenih 11-50
Predstavništvo Janka Veselinovića 22, 21000 Novi Sad, Srbija
Uporedi kompanije

Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

O kompaniji

Škola za dizajn Bogdan Šuput u Novom Sadu postoji preko 60 godina. Jedna je od tri umetničke škole u Srbiji sa najdužom tradicijom.

Škola osposobljava đake za pet obrazovnih profila, kao što su dizajn grafike, dizajn enterijera, dizajn tekstila, dizajn ambalaže i likovni tehničari.

Škola nudi visoko stručno obrazovanje, rad sa izuzetnim profesorskim kadrom, individualnu nastavu i nastavu u malim grupama, modernu tehničku opremljenost i osnovu za nastavak obrazovanja širokog spektra mogućnosti.

Obrazovanje traje četiri godine I, pored redovnog rada u nastavi, obuhvata brojne konkurse, izložbe i radionice.

Razvija individualnu kreativnost, originalnost u stvaralaštvu, samostalnost i snalažljivost na svim stručnim poljima.

Školu za dizajn Bogdan Šuput Novosađani najčešće skraćeno zovu – Umetnička, a tu se možda i najbolje prepoznaje suština ove škole. Najšire shvaćeno, škola obučava učenike iz oblasti dizajna i likovne tehničare. Dakle, bavimo se možda najlepšom ljudskom delatnosti – duhovnom stvaralačkom aktivnosti. Negujemo mlade, kreativne talente, verujući u uzvišeni poziv za koji su se opredelili – umetnički. Mnogi đaci naše škole postali su nosioci kulturnog i javnog života, profesori srednjih škola, fakulteta i akademija, afirmisani kod nas i u svetu. Dela mnogih učenika škole krase muzeje, galerije, javne prostore u Novom Sadu, Vojvodini i inostranstvu.

Uostalom, ima li lepšeg i plemenitijeg poziva no baviti se stvaranjem lepote, baviti se beskrajnom raznolikošću njenih vidova, nastavljati one puteve koje je započeo još čovek praistorije u pećinama Francuske, po zidovima manastira, puteve koji su utrli Leonardo, Mikelanđelo, Rembrant,  Velaskez, Goja,Van Gog, Gogen, Mone, Pikaso,  Dali, Roden, Henri Mur, Gaudi, Karl Lagerfild, Vivijen Vestvud, Men Rej, Endi Vorhol, Dejvid Karson… Ars longa vita brevis!

Prijemni ispit se održava pre ispita u ostalim srednjim školama i traje tri dana. Prvi dan obuhvata polaganje iz oblasti crtanja, drugi dan iz oblasti slikanja, a treći dan iz oblasti modelovanja.

U prvoj godini školovanja učenici na svim odsecima stiču znanja iz istih stručnih predmeta – istorija umetnosti, teorija forme, crtanje i slikanje i fotografija, kao i znanja iz obaveznih opšteobrazovnih predmeta, da bi od drugog do četvrtog razreda dobili znanje iz stručne oblasti (odsek) za koju su se opredelili pri upisu u školu. Takođe, prilikom upisa, učenici biraju da li će pohađati nastavu iz veronauke ili građanskog vaspitanja.

Za prijave kandidata i detaljnije informacije o polaganju i o školi kontaktirajte nas preko telefona ili e-maila, ili nas lično posetite.

Iskustva o radu i sa intervjua

Za ovu kompaniju trenutno nema utisaka.

Podeli svoje iskustvo

Anonimno podeli svoje iskustvo o radu ili sa intervjua i pomozi drugim kandidatima koji se interesuju za kompaniju.

Oglasi za posao

Trenutno nema aktivnih oglasa za posao

Podaci sa sajta Agencije za privredne registre

Nemamo podatke sa APR-a

Plate

Za ovu kompaniju nemamo podataka o platama.

Unesi anonimno svoju platu