Često me pitate kako sam krenula u biznis sa tartufima. Pokušaću da objasnim ovim putem.
Tata mi je lovac na tartufe 20 godina. Rasla sam sa njima i videla šta se dešava na tržištu. Velika količina tartufa izlazi iz Srbije i deklariše se kao da je italijanski, istarski, francuski i sl. I to sam želela da promenim od malih nogu.
Za vreme studiranja bila sam 4 godine u SAD-u (2 godine u Njujorku i 2 godine u Nju Džersiju). Taj period života je bio od neprocenjivog značaja za moje sazrevanje, sticanje novih znanja i veština. Po završetku master studija, američka ambasada mi je ukinula radnu vizu, sa obrazloženjem da više nemam čvrste veze sa Srbijom i da moram napustiti SAD.
To je bio težak udarac za mene.
Vraćam se u Srbiju i razmišljam sta bih mogla da radim, a da ostavim pečat u ovom društvu i uradim nešto dobro za Srbiju.
Počinjem da istražujem tržište i dolazim do zaključka da se u Srbiji niko ne bavi prodajom i proizvodnjom proizvoda od tartufa transparentno, već je to na jako niskom nivou kod nas. Ulažem u posao sav novac koji sam zaradila u Americi, podižem kredit i krećem u avanturu.
Na početku je bilo jako teško, borba sa vetrenjačama. Mnogo izazovnih dana, nedoumica... Međutim, kada imate viziju, verujete u nešto, dajete sebe 100% u svaki deo posla, uspeh je zagarantovan.
Ponosna sam na naš asortiman proizvoda, proizvodnju koju posedujem. Izvozimo srpske tartufe i srpske proizvode širom naše planete.
Proizvodnja raste svakim danom zahvaljujući konstantnim investicijama.
Nađite svoju svrhu, dajte svoj maksimum i život će vam biti savršen.