O kompaniji
15
Iskustva
1
Plate
3
Poslovi
Team Sava logo

Team Sava

4.7

Iskustva

4.7 100%

Menadžment kompanije

4.7

Beneficije

4.3

Balans karijera-privatni život

4

Timska atmosfera

4.7

Zadovoljstvo projektima

4.7

Mogućnost napredovanja

4.3
Intervju
10.03.2024
Negativno iskustvo

graficki dizajner

Bez ponude za posao

Intervju veoma lak

Online intervju

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Moram podeliti svoje ogromno nezadovoljstvo i frustraciju koju sam doživeo tokom procesa intervjua za poziciju grafičkog dizajnera u Sava Team. Nakon uspešnog telefonskog razgovora, dodeljen mi je test posao u vidu izrade tri banera. S obzirom da se bavim dizajnom banera više od pet godina, samouvereno tvrdim da se dobro razumem u ovu oblast i da sam sposoban da pružim izuzetno vizualno privlačne radove. Nažalost, umesto bilo kakvih dodatnih objašnjenja ili povratnih informacija, obavešten sam da je neko drugi dobio posao, a da je odluku doneo kolega iz Izraela. Niko mi čak nije saopšteno da se radi o kompetitivnom tipu izbora, što smatram potpunim nepoštovanjem prema mom uloženom vremenu i trudu. Imam pravo da očekujem makar prikaz radova osobe koja je dobila posao, kako bih imao jasniju sliku o tome zašto je moj rad ocenjen kao manje vredan. Kolega iz Izraela, koji je ocenjivao testni rad, poslao mi je fotografije vrlo lošeg kvaliteta. Na prvi pogled je bilo očigledno da je amater u ovom poslu. Ne mogu dozvoliti da me procenjuje osoba koja je manje stručna od mene, i vrlo sam siguran u svoje znanje, barem u ovom polju. Ovo iskustvo je bilo veoma loše, a moje vreme je potpuno uzaludno potrošeno. Očekivao sam profesionalnost i poštovanje prema kandidatima, ali nažalost, nisam to doživeo. Nadam se da će moj komentar doprineti poboljšanju procesa zapošljavanja u budućnosti.

Pitanja sa intervjua

  • Koliko dugo se bavis ovim poslom
Korisno? 7
Intervju
07.03.2024
Negativno iskustvo

Grafički dizajner

Prihvatio/la ponudu

Intervju lak

Online intervju

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Jedan od najgorih iskustava koje sam imala što se tiče procesa selekcije. Ono što moram da kažem je da nevezano za firmu koju predstavlja, HR sa kojom sam komunicirala je jako prijatna i lepo radi svoj posao. U oglasu za posao bilo je navedeno da se proces sastoji od telefonskog poziva, tehničkog zadatka i razgovora sa čini mi se klijentom i da tada dobiješ ili ne ponudu za posao. Prošla sam prva dva kruga, HR me je pozvala i pitala da li mogu odmah da se uključim na call sa klijentom rekla sam da mogu, to bi bio taj treći krug. Na razgovoru je klijent rekao da su vizuali odlični i da je to što oni traže. Rekao je da ćemo da imamo još jedan test koji će se sastojati od dva dela i koji će biti plaćen a koji nigde nije bio naznačen na oglasu za posao, gde će biti testirana moja komunikacija sa klijentom. Hr me je pitala da li mi je u redu da radim taj test i rekla sam u suštini da ako završimo tog dana ili sutradan i potpišemo ugovor nakon toga da nije problem, nisam očekivala ali okej. Ona me je uveravala da će to da traje dan, dva i da onda potpisujemo ugovor. Na kraju se ta komunikacija produžila na dve nedelje, klijent je imao jedno 50 ispravki na 4 vizuala koji objektivno mogu da se urade za jedan dan. Jedno dva puta sam čak želela da odustanem od dalje selekcije ali su nekako komunicirali da se ne brinem i da će sve da bude finiširano brzo. Dobila sam ponudu za posao, prihvatila sam, čekala sam na ugovor nedelju dana, u međuvremenu je bilo milion poziva sa njihove strane i takođe su otvorili grupu nedelju dana pre navedenog datuma potpisivanja ugovora gde su nastavili da pišu korekture i gde sam ja napisala da krećem da radim zvanično od 4. marta i da ću tad da se uključim u grupu. Tu me je panično zvala HR i rekla da je direktor u toj grupi i da će ubrzo da me zove. Javio se čovek koji je besno dahtao u slušalicu i pričao da će sve da mi se isplati što sad ovo radim i da je to deo tog plaćenog projekta i da je bitno da vidimo kakva mi je komunikacija sa klijentom. Ja sam rekla da u suštini sam dala tu cifru koju sam dala zato što sam podrazumevala da će posao da se obavi za jedan dan a ne da će da traje dve nedelje i da su oni u suštini već videli kako radim i na koji način komuniciram. Oni su nastavili da pišu i ja sam se pomirila sa tim da taj čovek želi da daje milion korektura i da će to da se završi i posao će da bude dobijen. Poslali su mi ugovor u četvrtak, prethodno sam pisala specifikacije za laptop, pisala paragraf o sebi da bi me predstavili timu i generalno duboko ušla u ceo taj proces. Kada sam išla da skeniram potpis na dokumentima i pošaljem im zvala me je HR i rekla da ipak povlače ponudu i da su jako nezadovoljni, kao da imam komunikaciju a nemam skill. Sve u svemu jako potrošeno vreme, ako su smatrali da nemam skill nisu morali da me vuku kroz ceo proces selekcije, imali su i moj urađen test zadatak i portfolio, prosto mogli su da kažu nedelju dana ranije da ne žele a ne da mi čak pošalju ugovor i tog dana povuku.
Korisno? 17
Intervju
17.11.2023
Pozitivno iskustvo

QA Software Engineer

Bez ponude za posao

Uživo intervju

Kako je izgledao proces

Javili su se posle nekih mesec dana nakon konkurisanja. Zvali su me iz HR-a da predstave kompaniju, projekte, način rada. Inače zovu telefonom, što je malo čudno. Pričali smo i očekivanju za zaradu, tako da mislim da je to bio razlog da ne prođem dalje. Neobično je što je pozicija i dalje otvorena, a da se pritom QA Lead odlučio za drugog kandidata/kinju, a da nismo ni razgovarali niti imali tehnički intervju. Ne znam šta da kažem, ali svakako nije za pohvalu.
Korisno? 0
Intervju
08.06.2023
Negativno iskustvo

Graphic Designer

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 3 nedelje

Kako je izgledao proces

Nakon online razgovora sa HRom dobio sam zadatak da uradim test zadatak. Posle nekog vremena prosledili su mi feedback sa komentarom da u celini izgleda ok i da bi hteli da uradim jednu ruku korekcija, što mi je bilo čudno za test zadatak, ali sam pomislio da žele da vide kako reagujem na kritiku. Napisali su neke komentare koji su polu zagonetni kako "ne bi odali rešenje", već samo približno definišu oblast u kojoj je nešto problematično i što bi želeli da se popravi. Popravio sam sta sam mislio da se može unaprediti u tim delovima i poslao korekciju. Nakon nekoliko dana sam dobio generičku odbijenicu, a kasnije sam video da su ponovo raspisali konkurs. Ne znam šta je svrha art direktora ukoliko ne može da da direktne komentare za sitne prepravke, test zadatak nije realno postavljem, komunikacija nikada nije zagonetna, već direktna, promeni boju, povećaj tekst, a ne "vidi nešto sa tekstom".

Pitanja sa intervjua

  • Test zadatak da se uradi in-game pop-up
Korisno? 0

Odgovor kompanije

Zdravo! Hvala na deljenju utiska sa intervjua! Trudimo se da nam tehnička procena bude što jasnija za kandidate, pa ćemo tvoj utisak uzeti u obzir kod unapređenja procesa.
Korisno? 0
Intervju
28.02.2023
Pozitivno iskustvo

Software Developer

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Tehnički zadatak Razgovor sa HR-om Tehnički intervju sa team leadom Ponuda
Korisno? 0

Odgovor kompanije

Zdravo! Veoma nam je drago što smo ostavili pozitivan utisak! Uvek se trudimo da slušamo naše zaposlene, tako da budi slobodan/a da sa nama podeliš svoje predloge za unapređenje saradnje.
Korisno? 0
Iskustvo
16.11.2022
5 Preporučuje

Frontent developer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Zainteresovanost zaposlenih u kompaniji je zadivljujuca sto se i oseti u toj timskoj atmosferi. Svaki klijent je stekao pozitivno iskustvo ovom kompanijom, kao i ja licno. Odlicna komunikacija medju zaposlenima, uvek su tu i svaki problem je resiv sto odaje neku sigurnost u njihovom radu. Sve pohvale, bravo za tim!

Zamerke

Nemam

Korisno? 3

Odgovor kompanije

Zdravo, Drago nam je što imaš lep utisak o radu u Team Savi! Uvek se trudimo da slušamo naše zaposlene, tako da budi slobodan/a da sa nama podeliš svoje predloge za unapređenje saradnje. Srdačan pozdrav, Team Sava
Korisno? 0
Iskustvo
19.08.2022
4 Preporučuje

Software developer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Proces selekcije je bio jedno jako prijatno iskustvo, koje mi je promenilo perspektivnu i ukazalo da ima kompanija koje drugačije rade. HR team je stručan, mlad i profesionalan, uvek su spremni i otvoreni da pomognu ili pruže savet, tako da ni u jednom momentu ne ostajete bez podrške! Kompanija obezbeđuje sredstva za rad koja su nova, moderna i kvalitetna, tako da nećete imati nikakvih problema u realizaciji svojih taskova. Pruža se mogućnost daljeg usavršavanja. Veliki plus, često se organizuju neke van poslovne aktivnosti (trenutno su online zbog čitave situacije). Jako mi je drago što sam dobio priliku da budem deo ovakvog tima, celo iskustvo je iznenađujuće pozitivno i preporučio bi svakome da postane deo ovog kolektiva.

Zamerke

Imao sam odlican utisak o firmi dok je nisam napustio i saznao da mi jos nisu isplatili poslednju platu.

Korisno? 0

Odgovor kompanije

Zdravo! Hvala na deljenju utiska o radu kod nas. Uvek isplaćujemo sve plate i obaveze prema zaposlenima, tako da nam se slobodno možeš direktno obratiti ukoliko imaš neke nedoumice po tom pitanju.
Korisno? 0
Iskustvo
10.08.2022
5 Preporučuje

PHP developer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

Odlično mesto za početnike. Mala firma u kojoj ste manje-više uključeni u sve procese, što doprinosi dodatnom iskustvu. Definisanje i analiza zahteva korisnika, izrada programskog rešenja, testiranje, isporuka rešenja.Odličan tim ljudi, mogućnost rada od kuće

Zamerke

Korisno? 0

Odgovor kompanije

Zdravo, Drago nam je što imaš lep utisak o radu u Team Savi! Uvek se trudimo da slušamo naše zaposlene, tako da budi slobodan/a da sa nama podeliš svoje predloge za unapređenje saradnje.
Korisno? 0
Arhiva | Iskustvo
16.11.2021
4 Preporučuje

Software Developer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Pozitivna atmosfera u timu i kompanija se trudi da se ljudi u timu upoznaju i da imaju dobre odnose. Kancelarija u Beogradu je lepa, tims se okuplja jednom ili dva puta mesečno.

Zamerke

Bilo bi super kada bi se otvorila i kancelarija u Novom Sadu jer je deo tima iz Novog Sada i to bi olakšalo timski dolazak u office.

Korisno? 0
Arhiva | Iskustvo
05.10.2021
Potvrđen Linkedin identitet
5 Preporučuje

Conrent Manager

Trenutno zaposlen/a Manje od jedne godine

Pozitivno

Sve je sjajno. Intervju je protekao lagano. Istog dana sam dobila zadatak, koji nakon što sam uradila, već za 2 dana sam imala intervju sa poslodavcima iz strane firme. Posao je lep, dinamičan, zanimljiv, poslodavci su predusretljivi, spremni da objasne, daju podršku, razumevanje, feedback, dijalog je otvoren. Ekipa na poslu je sjajna, kolege su predusretljive i prijateljski nastrojene. Poslovni prostor je sjajan. Plata stiže uvek 5og u mesecu, zdravstveno osiguranje. Sve samo pohvale.

Zamerke

Nema ih.

Korisno? 0