TeleTrader d.o.o.

Ti si predstavnik ove kompanije?

 • Pozicija
  Prosečna neto zarada
  Min Max

  IT Help Desk / Support
  1 plata
  700 EUR / mesečno
  700 700

 • Ti si predstavnik ove kompanije?

  Marc-Aurel-Straße 10-12, 1010 Beč, Austrija
  učitavanje...

  Od sada možeš da porediš kompanije

  35 osoba prati ovu kompaniju
  PIB: 100834811
  Matični broj: 17160427
  Broj zaposlenih: 51-200
  Predstavništvo u Srbiji: Ul. Bulevar vojvode Mišića 39a/III, preko puta Beogradskog sajma
  Svi podaci su preuzeti iz javno dostupnih izvora.


  Napomena: Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

  Ko smo mi?

  TeleTrader je austrijska softverska kompanija osnovana 1995. godine u Beču. Sa razvojem poslovanja 1997. godine osniva se ćerka kompanije u Beogradu i do danas razvojni tim broji preko 80 stalno zaposlenih. Aktivan je u preko 17 zemalja širom sveta. Jedan je od vodećih distributera berzanskih podataka, tehnologije i web rešenja na svetskom tržištu kapitala.

  Obezbeđuje finansijske informacije iz celog sveta institucijama poput: banaka, brokerskih kuća, berzi, finansijskih portala i medija.

  Na kojim projektima radimo?

  Kontinuirano radimo na unapređenju sopstvenih WEB, desktop i mobillnih aplikacija koje služe za praćenje i analizu berzanskog trgovanja na svim svetskim finansijskim tržištima. Aplikacije raspolažu sa velikim brojem funkcionalnosti i vesti u realnom vremenu koje su neophodne privatnim i profesionalnim investitorima za donošenje investicionih odluka.

  Razvijamo Web bazirane finansijske portale, XML web servise, berzanske igrice, Java, Flash i HTML 5 aplikacije kao i Web rešenja po meri korisnika.

  Koje tehnologije i alate koristimo?

  C++ - OOP - C# - JAVA - ASP.NET - JavaScript - JQuery - Ajax - HTML - CSS - XML React - Angular - Umbraco (CMS) - Kentico (CMS) - XSTL - iOS Development tools - Ruby - Visual Studio - STL - Boost - Windows server - Mrežni protokoli - Skripting jezici - SQL Relacione baze.

  Koje proizvode nudimo?

  Razvili smo proizvode koji su postavili mnoge svetske standarde. U pitanju su:

  Web aplikacije

  • Web bazirani finansijski portali, XML web servisi, berzanske igrice, HTML5 aplikacije, razvoj Web rešenja po meri korisnika

  Finansijske softverske aplikacije za praćenje  i analizu trgovanja na svetskim berzama

  • TeleTrader Workstation – desktop aplikacija
  • TeleTrader WebStation – web aplikacija
  • TeleTrader Mobile – aplikacija za mobilne uređaje

  Distribucija sirovih podataka

  • Istorijski podaci i vremenske serije
  • Vesti na mnogobrojnim svetskim jezicima
  • Analitički izveštaji i preporuke
  • Profili kompanija i fundamentalni podaci
  • Investicioni fondovi: kvote, fundamentalni podaci i racio pokazatelji
  • Isporuka podataka putem Web servisa, Push APIs i File export

  Kolike su plate?

  Početna plata se kreće od 600 - 800 eur. Iskusniji programeri imaju platu veću od 1.000 eur. U zavisnosti od angažovanja na projektima i zasluženog rada dajemo bonuse tokom godine, ali i na kraju svake godine.

  Šta nudimo zaposlenima?

  Fleksibilno radno vreme, prijatno radno okruženje u centru Beograda, profesionalnog fizioterapeuta (masaže i vežbe), privatno zdravstveno osiguranje, interne edukacije, redovna druženja van firme i još mnogo toga drugog.

  Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije TeleTrader d.o.o.

    (2 utiska)
  100% zaposlenih preporučuje ovu kompaniju

  5
  4
  3
  2
  1
  4.5
  Beneficije

  5
  4
  3
  2
  1
  4.5
  Mogućnost napredovanja

  5
  4
  3
  2
  1
  5
  Balans između karijere i privatnog životaa

  Web Developer

  Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
  prihvatio/la ponudu
  pozitivno iskustvo
  Ceo proces je trajao 2 nedelje
  Kako je izgledao proces
  Postojala su tri kruga selekcije: PRVI krug - vrlo prijatan razgovor sa HR-om (oko 30m) o samoj poziciji, tehnologijama koje se koriste, firmi generalno, kao i o svim uslovima. očekivanjima itd. DRUGI krug - detaljan tehnički razgovor sa potencijalnim tim liderom (1h 30m - 2h); takođe vrlo prijatan razgovor sa takvim pristupom gde se diskutuje o raznim temama, umesto plastičnog "pitanje - odgovor" stila; ukoliko je tema bila nešto sa čim nisam imao nikakvog iskustva, tada nismo ni ulazili u priču o tome, dok za neke polovične stvari intervjuer me je navodio u smeru u kom bismo došli do konačnog odgovora. TREĆI krug - ukoliko se prođe drugi krug, finalni deo jeste razgovor (nije tehnički) sa direktorom firme (oko 30m) radi upoznavanja i konačne potvrde; pričali smo o nekim mojim iskustvima do sada, tehnologijama, stvarima koje bi se očekivale od mene, mom mestu u samom sistemu, a i potvrdili smo dogovorene uslove.

  Computer scientist

  Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
  odbio/la ponudu
  negativno iskustvo
  Kako je izgledao proces
  Tehnicki intervju - test na engleskom sacinjen od 5 zadataka, logika, verovatnoca.. Na engleskom! Ako ne znas engleski, ne prijavljuj se. Podrazumeva se da neke stvari ucene na fakultetu drzite u malom prstu do detalja.

  iOS Developer

  Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
  bez ponude za posao
  Intervju težak
  negativno iskustvo
  Kako je izgledao proces
  Prvi deo fakticki predselekcija je online test od 10 pitanja. Pitanja su poprilicno triki mora se dobro procitati i generalno je dobro ako ste se vec susretali sa takvim pitanjima. Uslov da se prodje je da se ima 7 od 10 tacnih, ja sam imala 8 i prosla sam dalje. Onda su mi se brzo javili HR je bila jako ljubazna i poslali projekat da se odradi koji je imao preko 30 zahteva. Projekat je bio da se napravi njihova postojeca app sa par funkcionalnosti. U sred pandemije kada smo svi bili kod kuce raditi ovakav projekat sa malom bebom i tekucim poslom je mogao biti uradjen samo uz ogromnu akrobaciju i nespavanje. Vec tu sam se iznervirala jer ne vidim potrebu da se kandidati stavljaju u situaciju kao da nemaju pametnija posla u zivotu i tekuci posao da samo rade projekat za firmu za koju konkurisu. Nisam uspela da uradim svih 30 taskova i samo sam pushovala na Git. Javili su mi se posle nekog vremena za sledeci deo koji je bio usmeni intervju koji se sastojao iz 20ak zadataka. Ja sam vec tu bila totalno demotivisana jer sam dobila ponudu od druge firme, ali ispitivaci su bili super, lead iOS i Andorid deluju kao super ljudi i neko sa kim bih volela da radim. Od tada se vise nismo culi.

  Software Developer

  Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
  bez ponude za posao
  negativno iskustvo
  Kako je izgledao proces
  Dosta robotski pristup intervjuisanju. Prvo se dobije online test sa 10ak pitanja nekih osnovnih stvari. Ako se to prodje zovu vas u kancelariju da radite test na papiru. Pitanja su kao na ispitu na fakultetu, a gradivo isto tako. Potpuno besmislen koncept za bilo koga ko nije tek zavrsio fakultet i nema radnog iskustva. Nije bilo nikakvog razgovora sa HR, ne pitaju za ocekivanja, ne pricaju o uslovima.

  Mathematician

  Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
  bez ponude za posao
  Intervju težak
  negativno iskustvo
  Ceo proces je trajao 2 nedelje
  Kako je izgledao proces
  Ubrzo posle slanja CV-a, kontaktirao me je neko iz HR sluzbe i zakazao intervju. Na pitanje sta se tacno radi na prvom testu i ima li nekih pitanja za koje je potrebna priprema, eksplicitno mi je receno da nema statistike i/ili nekih drugih oblasti za koje su potrebne formule vec da su u pitanju samo "logicki zadaci". Bilo je tacno 0 logickih zadataka, 2 zadataka iz verovatnoce/kombinatorike i jedno "google" pitanje. Test sam radio u kancelariji sa 2 sekretarice gde je u roku od 60 minuta najmanje 10 puta neko usao nesto da pita , dok su telefoni zvonili u proseku na 3-4 minuta. Posle izrade testa, na pitanje da li imaju google-ove zarade kada postavljaju google pitanja, jedan od zaposlenih me je pogledao kao da sam pao sa Marsa. Dok neko menadzmentu kompanije ne objasni da se tip pitanja sa google intervjua ne postavlja na pismenom testu bez prisustva ispitivaca i da se test ne moze raditi u prolaznoj kancelariji, misljenja sam da ovakve kompanije treba izbegavati. Gubitak vremena i samopouzdanja nikome nije potreban.
  *Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.
  Pročitaj arhivirane recenzije

  Podaci preuzeti sa sajta Agencije za privredne registre

  Naziv
  TELETRADER
  Adresa
  Bulevar Vojvode Mišića 39a, Beograd-Savski Venac
  Datum osnivanja
  27.03.1997.
  PIB
  100834811
  Matični broj
  17160427
  Poslovni naziv
  PREDUZEĆE ZA IZRADU KOMPJUTERSKIH PROGRAMA TELETRADER DOO BEOGRAD (SAVSKI VENAC
  Delatnost kompanije
  6201 Računarsko Programiranje
  Pravna forma
  Društvo sa Ograničenom Odgovornošću
  Zakonski zastupnici
  Saša Marinković - Direktor
  Copyright © 2021 ·
  Made with in Subotica.
  Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.

  Uporedi kompanije

  Uporedi kompaniju TeleTrader d.o.o. sa kompanijom:


  Postavi pitanje poslodavcu

  Prosledićemo tvoj upit poslodavcu samo ako je u vezi sa oglasima za posao na našem sajtu, apliciranjem na iste, praksom u datoj kompaniji i slično.
  Čim dobijemo odgovor, poslaćemo ti ga na e-mail.

  Za predstavnike kompanije

  Predstavnik kompanije ima mogućnost da ažurira i unapredi ovu stranicu – da menja opis kompanije, logo, kontakt podatke, ali i da odgovori na recenzije na IT Insajderu i podeli raspone plata. Kontaktirajte nas za više informacija.


  Uspešno
  Neuspešno urađena operacija
  Prijavi se u svoj nalog
  Zaboravljena šifra?

  Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.  Prijava putem društvenih mreža
  Facebook LinkedIn Google

  Kontaktiraj nas

  Tvoja poruka će biti prosleđena timu HelloWorld.rs, a ne poslodavcu. Ukoliko želiš da tvoj upit bude prosleđen poslodavcu, klikni na Pitaj poslodavca.

  Potvrdi

  Greška