Telenor d.o.o.

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije Telenor d.o.o.

  (13 utisaka)
47% zaposlenih preporučuje ovu kompaniju
3.6
beneficije

2.2
mogućnost napredovanja

3.4
balans između karijere i privatnog života

Web developer - internship

potvrđen LinkedIn profil

 • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
 • Praksa manje od jedne godine
 • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Odlični uslovi za rad, opuštena atmosfera, klizno radno vreme, rad od kuće, pristupačne kolege, razne beneficije.
Zamerke kompaniji
Pošto je velika korporacija nekad se mora duže čekati da bi dobio neku informaciju. Usled promene vlasničke strukture neke stvari su trenutno nedefinisane.
preporučujem
utisak postavljen: 01.12.2018.

Developer


 • Nije trenutno zaposlen/a u kompaniji
 • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od jedne godine
 • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Prijateljska atmosfera, mladi ljudi, radni i voljni da pomognu jedni drugima. Organizovanost menadžera.
Zamerke kompaniji
Ne trude se da zadrže zaposlene i ljude koji zaista vrede.
preporučujem
utisak postavljen: 24.12.2019.

Postoji 10 vrsta IT-evaca.

Oni koji mogu ući u altTab bazu i oni koji ne razumeju ovu foru.

Koji si ti?

Programer


 • Nije trenutno zaposlen/a u kompaniji
 • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od jedne godine
 • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Pozitivno:

Ne znam šta bih mogao da izdvojim kao pozitivno, a premalo je 500 karaktera da se izrazi sve ono negativno.
Recimo da je održavanje zgrade pozitivna stvar i što je prostor za rad generalno čist što nije slučaj sa svim IT kompanijama.

Negativno:

Biznis deo u ovoj kompaniji ima daleko veću moć od tehničkog dela. Recimo da čak neko iz call centra, najniža pozicija, može da "izvuče uši" nekom ko je recimo programer i to se često dešava, a pri tome se posao programera ni malo ne ceni.
Zamerke kompaniji
Stare tehnologije, 10+ godina
Slabo napredovanje u tehničkom smislu
Oprema za rad je kao sa otpada
"Ljigavost" se jako ceni i nagrađuje
Izuzetno je bitno imati što dužu titulu ma koliko besmisleno zvučala: "senior expert za nešto i još nešto i još nešto" jer je jel te poznato je da postoje i "junior expert"-i
Ponižavanje kolega sa kraćim titulama
Praktikanti su niža bića u ovoj kompaniji i ponižavaju se na razne načine
Postoje štićenici koji dolaze na posao kada žele i rade koliko žele
ne preporučujem
utisak postavljen: 15.09.2019.

Security Consultant


 • Nije trenutno zaposlen/a u kompaniji
 • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od jedne godine
 • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
- Privatno zdravstveno i penziono osiguranje
- Klizno radno vreme (uglavnom se timovi dogovore da rade ili 8-16 ili 9-17h ali može i pojedinac da dolazi kako mu odgovara)
- Pre je bilo dosta ulaganja u zaposlene, kompetentne plate, seminari, obuke...
- Ljudi su ok, opušteni i kolegijalni (odnosi se na stručnjake)
- Rekreacija (fit pass, masaže, bazen...)
Zamerke kompaniji
- Uprava je katastrofa, kao u državnoj firmi. Zapošljavaju totalno nekompetentne tipove (da, tipove, vrlo malo žena je u menadžmentu) da vode stvari o kojima pojma nemaju. Čak imamo izreku da se "menadžeri ne mešaju u svoj posao"...
- Previše eksperata je otišlo, praktično su ostali samo juniori - što dosta otežava posao
- Plate nisu rasle godinama
- Ne ulaže se u zaposlene kao ranije (od kad je Telenor odlučio da proda firmu)
- Radni prostor je bezveze, "open spejs" gde se svi deru po ceo dan
ne preporučujem
utisak postavljen: 02.11.2018.

PHP Developer / CRM and Enterprise Systems Solution

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
bez ponude za posao
Intervju srednje težine
negativno iskustvo
Ceo proces je trajao 2 nedelje
Kako je izgledao proces
CV sam predao na JobFair-u 2015. godine. U februaru 2016. godine sam dobio mejl od Telenor HR službe da sam potencijalno odgovarajući kandidat za poziciju u CRM and Enterprise Systems Solution timu i da dođem početkom marta na testiranje. Testiranje se sastojalo iz dva dela. Prvi deo se radio na računaru i obuhvatao je test opšte informisanosti (pitanja kao na kvizu, istorija, geografija, umetnost itd.) i dosta jednostavan test znanja engleskog jezika (a za netehničke pozicije i treći test, opšteg korišćenja računara, tj. Windows, Office i sl.). Sva pitanja su bila zatvorena, tačnije birao se jedan od nekoliko ponuđenih odgovora. Pitanja nisu bila teška. Drugi deo testa se radio na papiru i tu je bilo svakakvih tehničkih pitanja, koja su pretežno bila otvorena. Našla su se pitanja o Linuxu, SQL-u, PHP-u, HTML-u, CSS-u, JavaScript-u, Javi. Bilo je i par zadataka, odnosno da opišete neki projekat na kome ste radili i sl. Ceo test je bio na engleskom jeziku. Na testiranju je bilo ukupno 10-15 ljudi. Nekoliko dana nakon testiranja sam kontaktiran sa informacijom da sam prošao u drugi krug selekcije, odnosno intervju koji je bio održan u kancelariji koja je više ličila na dnevni boravak (verovatno u cilju opuštanja kandidata). U kancelariji sam bio jedini kandidat, a od Telenor zaposlenih bila je prisutna HR menadžerka, kao i dvoje zaposlenih u CRM timu, za koji se pozicija i odnosila. Intervju je trajao nekih 45 minuta. Veći deo intervjua bio je rezervisan za neka psihološka pitanja, tipa kako se nosim sa stresom, rokovima i sl. Dosta manji deo intervjua se odnosio na tehnička pitanja. Nakon završenog intervjua, HR menadžerka je rekla da će za nekih najviše 10tak dana javiti o ishodu selekcije. Nikad nisam dobio nikakvu povratnu informaciju, što mi je u redu za neku startup kompaniju, ali ne i za giganta kakav je Telenor. Utisak koji sam stekao tokom ovog procesa je da je u Telenoru prisutna ogromna birokratija.

utisak sa intervjua postavljen: 16.01.2018.
*Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.


Linkovi


Napomena: Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

Od 2006. godine, od kada je prisutan na tržištu Srbije, Telenor Srbija postao je najveći mobilni operator u zemlji, sa više od 3 miliona zadovoljnih korisnika iz svih sfera privatnog i poslovnog života.

Do danas, Telenor  je ostao najveći strani investitor u Srbiji, koji kontinuirano ulaže u lokalnu ekonomiju, društvo, kulturu i očuvanje životne sredine.

 • Najveći mobilni operator u Srbiji (po prihodima/udelu na tržištu)
 • Najveći strani investitor u Srbiji
 • Više od 3 miliona mobilnih pretplatnika
 • Više od 1.200 zaposlenih
 • Više od 120 radnji u 85 gradova

Ciljevi i vizija

Telenor Srbija teži da bude pokretačka snaga u stvaranju, pojednostavljivanju i uvođenju naprednih komunikacionih usluga i rešenja na tržište Srbije. 

Naši ciljevi su jednostavni:

 • Za korisnike, Telenor želi da bude prvi izbor komunikacionog  provajdera, koji će njihov život učiniti lakšim i jednostavnijim.
 • Za zaposlene, Telenor želi da bude motivišuće mesto za rad, gde je pojedincima željnim uspeha omogućeno dalje profesionalno napredovanje.
 • Za zajednicu, Telenor želi da bude partner od poverenja, koji kontinuirano doprinosi razvoju ekonomije i društva.

Telenor GRUPA

Telenor grupa jedan je od najvećih svetskih mobilnih operatora. Ima 166 miliona korisnika i direktno je prisutna na 13 tržišta i dodatnih 17 zahvaljujući vlasništvu u kompaniji VimpelCom Ltd.  Telenor je najveća telekomunikaciona kompanija u Norveškoj, a u svetskim razmerama jedan od provajdera sa najbržim rastom. Telenor je, takođe, najveći provajder TV usluga u nordijskom regionu. Telenor je mobilni operater na nekim od tržišta sa najbržim rastom, a domaće tržište Norveška jedno je od najrazvijenijih u svetu. Akcije Telenora upisane su na Berzi u Oslu.

Oglasi za posao (trenutno 2 aktivna oglasa)

Senior .NET Development Expert - Mobi Banka

Beograd  • Rok: 31.01.2020

Strong technical knowledge of programming in C# and .NET platform (Framework and Core) (4+ years). Experience with development of web services (REST and SOAP services, web api)... (pročitaj oglas)

.NET Development Expert - Mobi Banka

Beograd  • Rok: 31.01.2020

Strong technical knowledge of programming in C# and .NET platform (Framework and Core) (2+ years). Experience with development of web services (REST and SOAP services, web api)... (pročitaj oglas)

Kickstart - Java Developer Internship

Beograd  • Rok: 24.01.2020

Good knowledge of Java, SQL. Familiarity with Spring Boot/Jboss and Hibernate, Linux, APIs and web services will be considered as a big plus. Fluent in English... (pročitaj oglas)

KICKSTART - Products and Systems Support Internship

Beograd  • Rok: 19.01.2020

University degree (or in your final year of studies) from Electrical Engineering Faculty, Mathematics Faculty, Faculty of Organizational Science – IT Program or related; Fluent in English; Ability to explain technical concepts to end user... (pročitaj oglas)

DevOps engineer - Mobi Banka

Beograd  • Rok: 17.01.2020

1+ years of experience in working as a DevOps or Software Engineer with similar problem-tackling. 3+ years of experience with RDBMs systems and optimization regarding functionality of applications... (pročitaj oglas)

Senior DevOps Engineer - Mobi Banka

Beograd  • Rok: 17.01.2020

3+ years of experience with DevOps technologies. 3+ years of experience with Linux operating systems and systems administration. You are experienced with virtualization/containers (Docker, VMware)... (pročitaj oglas)

BI Manager - Mobi Banka

Beograd  • Rok: 08.01.2020

University degree; General knowledge about banking processes and products, mobile technology and IT; Minimum 3 years of experience within BI area, preferably in banking sector; Managerial experience... (pročitaj oglas)

Front End Development Manager - Mobi Banka

Beograd  • Rok: 24.01.2020

University degree; Strong technical knowledge in programming of mobile applications on at least one of the hybrid frameworks (React Native, Framework 7, Ionic…) and Native (Android and/or iOS) (4+ Years)... (pročitaj oglas)

Reporting Business Analyst

Belgrade  • Rok: 08.01.2020

Previous experience in reporting team of Telco (cable, fix-line and/or mobile operator) is advantage; Strong background in data visualization and analytics tools (Excel, Power BI, Tableau, Oracle BI etc.)... (pročitaj oglas)

Java Developer

Beograd  • Rok: 19.12.2019

Strong knowledge of Java (J2SE, JEE). Strong knowledge of SOAP and RESTful web service design and understanding of Web protocols and technologies. Experience with Spring Boot/Jboss and Hibernate... (pročitaj oglas)

Full Stack Developer

Beograd  • Rok: 18.12.2019

Strong knowledge of: JavaScript/jQuery, HTML, CSS, SQL, WebServices (SOAP i REST), XML, JSON, HTTP/HTTPS protocols. Experience with one or more back-end programming languages/platforms including but not limited to: Java, PHP, NodeJS... (pročitaj oglas)

PHP Developer

Beograd  • Rok: 18.12.2019

University degree from Electrical Engineering Faculty, Mathematics Faculty, Faculty of Organizational Science – IT Program or related. Required experience and knowledge with PHP, Javascript... (pročitaj oglas)

Kickstart - Java Developer Internship

Beograd  • Rok: 15.11.2019

University degree (or in your final year of studies) from Electrical Engineering Faculty, Mathematics Faculty, Faculty of Organizational Science – IT Program or related. Good knowledge of Java, SQL... (pročitaj oglas)

Data Scientist - Mobi Banka

Beograd  • Rok: 14.11.2019

Good understanding of machine learning techniques and algorithms. Good applied statistics skills, such as distributions, statistical testing, regression, etc. Experience with Python... (pročitaj oglas)

Senior BI Developer – Mobi Banka

Beograd  • Rok: 12.11.2019

Understanding of relational and multi-dimensional data design and development techniques... (pročitaj oglas)

Java Developer

Beograd  • Rok: 12.11.2019

Strong knowledge of Java (J2SE, JEE). Strong knowledge of SOAP and RESTful web service design and understanding of Web protocols and technologies... (pročitaj oglas)

Full Stack Developer

Beograd  • Rok: 12.11.2019

Strong knowledge of: JavaScript/jQuery, HTML, CSS, SQL, WebServices (SOAP i REST), XML, JSON, HTTP/HTTPS protocols... (pročitaj oglas)

PHP Developer

Beograd  • Rok: 12.11.2019

Strong knowledge of: JavaScript/jQuery, HTML, CSS, SQL, WebServices (SOAP i REST), XML, JSON, HTTP/HTTPS protocols... (pročitaj oglas)

Java Developer - Billing Integration (Temporary)

Beograd  • Rok: 12.11.2019

University degree from Electrical Engineering Faculty, Mathematics Faculty, Faculty of Organizational Science – IT Program or related. Strong knowledge of Java (J2SE, JEE)... (pročitaj oglas)

IT Senior System Engineer – Mobi Banka

Beograd  • Rok: 29.10.2019

Minimum 5 years of working experience in IT. Advanced knowledge of Information technologies: SAN Infrastructure, Microsoft OS, MS Active Directory, Virtualization technology (VMware)... (pročitaj oglas)

Vendor Solution System Architect Expert

Beograd  • Rok: 27.10.2019

University degree preferable from Telecommunication/IT area. Minimum 4 years of experience within Telecommunication and/or IT area. Fluent in English. Good team player... (pročitaj oglas)

Podaci preuzeti sa sajta Agencije za privredne registre

Naziv
TELENOR
Adresa
Omladinskih Brigada 90, Beograd-Novi Beograd
Datum osnivanja
04.04.2006.
PIB
104318304
Matični broj
20147229
Poslovni naziv
TELENOR D.O.O. BEOGRAD
Delatnost kompanije
6120 Bezične telekomunikacije
Pravna forma
Društvo sa ograničenom ogovornošću
Zakonski zastupnici
Ove Fredheim - Direktor

Iz pera poslodavca čitajte o novostima i trendovima na domaćem IT tržištu

Kompaniji je nestalo mastila :)
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija