O kompaniji
154
Iskustva
84
Plate
3
Poslovi
Vega IT logo

Vega IT

4

O nama

Vega IT kompaniju su osnovala dva studenta Fakulteta tehničkih nauka 2008. godine u Novom Sadu. Od grupe prijatelja, narasli smo u kompaniju sa više od 750 kolega u 7 gradova: Novom Sadu, Beogradu, Zrenjaninu, Nišu, Podgorici, Londonu i Njujorku, sa tendencijom ka daljem globalnom širenju.


U proteklih 15 godina, uspešno smo realizovali preko 1500 projekata na tržištima Velike Britanije, Holandije, Nemačke, Švajcarske i Belgije. Značajno domensko znanje koje smo stekli tokom godina, omogućava im inovativni pristup u kreiranju softverskih rešenja i kreiranje dodatne vrednosti za klijente iz FinTech, HealthTech, InsurTech, PharmaTech, Automotive, EdTech, Media i drugih industrija.


Osim tehničkih, izuzetno smo ponosni i na svoje društveno-odgovorne projekte.

Od osnivanja Vega IT težili smo da svoj uspeh iskoristimo da unapredimo našu zajednicu, što smo godinama činili kroz projekte poput: Code for a Cause, Green IT, IT štafeta, Počni već danas i Podrži znanje. Posvećenost u radu na društveno-odgovornim projektima rezultirala je osnivanjem Vega IT Fondacije 2022. godine. Osim toga veliki značaj posvećujemo lokalnoj zajednici, jer verujemo da je suština stabilnog i jakog biznisa, razvijena i jaka društvena zajednica.


People first pristup - važan segment organizacione kulture.


Od prvog dana, želja osnivača je bila da izgrade uspešnu organizaciju, u kojoj se ljudi osećaju dobro i imaju priliku da rade na svom ličnom i profesionalnom razvoju. Kako bismo uspeli da održimo ovaj važan segment organizacione kulture uprkos rastu kompanije, uveli smo poziciju Development Lead. Ova uloga posvećena je karijernom razvoju kolega i pružanju podrške pri prevazilaženju različitih izazova u radu.


Rad na profesionalnom i ličnom razvoju uz otvorenost ka prihvatanju novih izazova je veliki deo kompanijske kulture. Iz tog razloga često organizujemo različite događaje na kojima delimo znanje.


Naravno, u kompaniji ne zaboravljaju ni zabavne aktivnosti i vreme za opuštanje. Kroz razna neformalna druženja i team building aktivnosti jačamo odnose među kolegama i gradimo dobro odnose. :)

Priznanja

VRH poslodavac u IT industriji 2023 - TOP10

VRH poslodavac u IT industriji 2023 - TOP10

Ukoliko poslodavac ima oznaku VRH TOP 10, to znači da se nalazi u 10 najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji i pozicioniran je na jednom od 4. do 10. mesta na konačnoj listi najpoželjnijih IT poslodavaca po izboru kandidata.

Tech stack

.NET Java Python Node.js HTML CSS React NodeJS AngularJS Angular Vue.js React native Swift Flutter

Beneficije

Timska druženja

Timske aktivnosti i putovanja

Sport i rekreacija

Joga, Crossfit i teretana

Hrana i piće

Sveže voće i osveženje

Edukacija, profesionalni razvoj

• Časovi stranih jezika
• Stručne edukacije za zaposlene

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje

Privatno zdravstveno

Porodica i roditeljstvo

• Uključivanje porodice i prijatelja u kompanijske aktivnosti
• Organizovanje aktivnosti za decu kolega - Kids Club

Program mentorstva

Program mentorstva

Društvena odgovornost

Učestvovanje u društveno odgovornim projektima

Naši ljudi

Stefan Prebiračević

People Experience Manager

Jovana Radaković

People Experience Manager

Boban Mikšin

Partner / CTO

Maja Nedučić

Partner / Chief People Officer

Marija Lazarević

People Experience & DEI Manager

Saša Popović

Suosnivač i CEO

Iz našeg pera

APR

Broj zaposlenih

Profit i prihod

Kontakt