Vivify Ideas d.o.o.

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije Vivify Ideas d.o.o.

  (11 utisaka)
82% zaposlenih preporučuje ovu kompaniju
4
beneficije

4.3
mogućnost napredovanja

4.3
balans između karijere i privatnog života

Junior developer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
bez ponude za posao
Intervju lak
pozitivno iskustvo
Kako je izgledao proces
Kada vas konačno pozovu posle nekoliko meseci da dođete na intervju, proces je sledeći - tehnički deo je lak (lakši nego Skype deo, bar u mom slučaju), pitaju se opšte stvari vezane za OOP, baze i generalno sve osnovne web tehnologije, mada ne bi bilo loše da se znaju i design patterni i bar jedan framework, jer juniori to treba da znaju. To traje nekih 15-ak minuta. Narednih 40-45 minuta je onaj ključni deo, od čega zavisi sve, gde vas pitaju pitanja tipa "koji ti je hobi", "kad si bio najsrećniji", "kakav si timski igrač", "kako bi opisao sebe kakav si bio u detinjstvu" i uopšte neke hipotetičke situacije na koje generalno ne postoji tačan odgovor, nego se sve svodi na njihovu slobodnu procenu (npr. ako ste se na određeni način ponašali u određenoj situaciji, to znači da ćete se isto ponašati i u drugoj situaciji, sudeći po tekstu na njihovom blogu), što je toliko pogrešno da ne treba ni komentarisati, zatim da li se vaš odgovor uklapa u "kulturološke vrednosti" firme (šta god to bilo) i slično. Uglavnom, ma koliko dobro znali tehnički deo, to ne znači ništa, jer se sve na kraju svodi na to da li će se odgovori o timskom radu i detinjstvu svideti HR-u.

utisak sa intervjua postavljen: 27.02.2018.

Junior developer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Novi Sad
bez ponude za posao
Intervju lak
pozitivno iskustvo
Kako je izgledao proces
Dobio sam zadatak iz OOP-a, posle sam bio pozvan na intervju sa hr-om. Tu se sve završilo. Procenili su da nisam bio dovoljno zainteresovan da napustim stari posao (nije vezan za it struku).

utisak sa intervjua postavljen: 18.02.2018.

Junior PHP/JavaScript developer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
bez ponude za posao
Intervju srednje težine
Kako je izgledao proces
Poslao sam CV, prvi odgovor sam dobio posle 2 nedelje i trebalo je da uradim jedan OOP zadatak (iako se znanje OOP u oglasu nigde eksplicitno ne traži, nego samo nedefinisana "console application"). Poslao sam urađen zadatak i onda su me opet posle 2 nedelje kontaktirali za Skype intervju. Što se intervjua tiče, trajao je oko 15 minuta, momak koji me je intervjuisao je bio izuzetno prijatan, tako da sa te strane ogroman plus. Što se pitanja tiče, bilo je svega, ništa spektakularno teško, ali bilo je i nekih pitanja na koje sumnjam da i jedan junior zna odgovor. Prošlo je mesec dana od intervjua, a ja još nisam dobio nikakav odgovor, tako da sam morao da kontaktiram HR, da bi mi rekli da su izabrali drugog kandidata. Možda nisam u pravu, ali meni se čini da su oni zapravo tražili mediora koji bi radio za juniorsku platu. Elem, najgore od svega je što sam proces traje predugo, bukvalno 2 meseca od slanja CV-a do konačnog odgovora, s tim što me verovatno ne bi ni kontaktirali da ja nisam pitao.

utisak sa intervjua postavljen: 11.09.2017.

Junior oop developer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, novi sad
bez ponude za posao
Intervju težak
Ceo proces je trajao 20 nedelja
Kako je izgledao proces
Predao CV, prvi odgovor je usledio nakon 2-3 meseca, da mi nude opciju da se uradi jedan oop zadatak (akcije između klasa i dizajn paterni) za zadatak je rok 3h, radi se u kom god jeziku. Bira se termin koji tebi odgovara. Napomenuo bih da logiku zadatka smišljaš sam - dodatna pitanja nisu dozvoljena. Ukoliko je zadatak ok, ideš na razgovor. HR deo vrlo prijatan, daje utisak da su svi zaposleni sretni. Tehnički deo je good cop - bad cop, sa 3 senior developera... Dvojica pitaju laka pitanja i kad više nemaju pitanja, nastupa treći koji te uhvati u makaze. Jako dugo traje proces. Previše. Odgovor, iako kažu da će biti u bilo kom ishodu razgovora, ne bude ga uvek.

utisak sa intervjua postavljen: 27.10.2016.

Junior oop programer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
bez ponude za posao
Intervju srednje težine
Kako je izgledao proces
Poslali zadatak, vezano za OOP i design patterne. Radi se 3 sata u programskom jeziku koji tebi odgovara. Verovatno ih zanima, kako razmišljaš na tu temu, te zadatak može biti i nedovršen.

utisak sa intervjua postavljen: 03.06.2016.
*Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.


Napomena: Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

U Vivify Ideas se bavimo razvojem softvera za domaće i strane klijente. Projekti na kojima radimo su raznovrsni po pitanju posla koji naši timovi isporučuju i tehnologija koje koriste, kao i po pitanju industrija za koje je softver namenjen - zdravstvo, logistika, nekretnine, marketing.

Zaposleni u Vivify Ideas nisu ni u kom pogledu ograničeni formalnim titulama i početnim ulogama i ohrabreni su da pronalaze nova interesovanja i izazove koji će im pomoći da napreduju. Ovo je omogućeno kroz izraženu autonomiju timova na kojima je bazirana cela kompanija, kroz korišćenje najnovijih tehnologija i kroz direktno ulaganje kompanijskih sredstava u radno okruženje, alate, literaturu, konferencije i kurseve.

Kompanija je potpuno transparentna u raspolaganju sa finansijama i zaposleni znaju tačno kako se ulažu sredstva kojima Vivify Ideas raspolaže. Između ostalog, ovo uključuje i 28% od ukupnog profita koji se ravnomerno dele i koje zaposleni dobijaju kao bonus na postojeću platu nakon određenog vremena u firmi.

Oglasi za posao (trenutno 2 aktivna oglasa)

Senior Web Developer

Novi Sad

Expert level: OOP, relational database, HTML/CSS, JavaScript.., (pročitaj oglas)

Medior Web Developer

Novi Sad

Very good knowledge: OOP, relational database, HTML/CSS, JavaScript... (pročitaj oglas)

Junior Web Developer

Novi Sad

Solid understanding: OOP; relational database; HTML/CSS; JavaScript. It would be really great if you are familiar with: VueJS, ReactJS or AngularJS; Laravel or Symfony... (pročitaj oglas)

Front-end Developer

Novi Sad

HTML5/CSS3. CSS preprocessor (SASS, LESS). Responsive design principles. UI/UX principles... (pročitaj oglas)

Web Development Internship

Novi Sad

Basic knowledge of object-oriented programming. Strong drive and ambition to learn and to improve in the web development area. Good work ethic. Maximum effort in fulfilling your own potential... (pročitaj oglas)

Podaci preuzeti sa sajta Agencije za privredne registre

Naziv
VIVIFY IDEAS
Adresa
Jovana Popovića 51
Datum osnivanja
03.04.2013.
Poslovni naziv
VIVIFY IDEAS DOO ZA RAČUNARSKO PROGRAMIRANJE NOVI SAD
Delatnost kompanije
6201 Računarsko programiranje
Pravna forma
Društvo sa ograničenom odgovornošću
Zakonski zastupnici
Goran Prijić - Direktor

Iz pera poslodavca čitajte o novostima i trendovima na domaćem IT tržištu

Kompaniji je nestalo mastila :)
Copyright © 2019 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs.
Novo na IT Insajderu - pitanja sa intervjua x
Uspešno
Neuspešno urađena operacija