Vojvođanska Banka a.d.Napomena: Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

Vojvođanska banka je institucija s dugom tradicijom i predstavlja jedan od najpoznatijih brendova u zemlji. Grupi National Bank of Greece pridruženi smo uspešnom akvizicijom 99,4% udela akcionarskog kapitala krajem 2006. godine. Ova akvizicija Vojvođanske banke putem procesa privatizacije za koju je bilo zainteresovano 11 evropskih banaka, smatra se u Srbiji najvećom i najznačajnijom prodajom banke u državnom vlasništvu do danas. Nakon akvizicije Vojvođanske banke, Grupa se prema ukupnoj aktivi pozicionirala na peto mesto, dok je prema veličini mreže na drugom mestu sa ukupno 109 poslovnih jedinica, potvrđujući potencijal daljeg rasta u srpskom bankarskom sektoru. 

Zbog toga, a uzimajući u obzir dugogodišnji potencijal naših banaka u Srbiji, pripajanje Nacionalne banke Grčke a.d. Beograd Vojvođanskoj banci u februaru 2008. od strateškog je značaja za NBG Grupu. Nakon pripajanja, dve banke u Srbiji posluju pod nazivom «Vojvođanska banka akcionarsko društvo Novi Sad», sa sedištem u Novom Sadu na adresi Trg slobode 7. Kombinujući veliku bazu klijenata i reputaciju brenda Vojvođanske banke sa operativnom platformom NBG Beograd, a sve uz podršku grupe National Bank of Greece u razvoju bankarskih proizvoda, upravljanja poslovanjem, informacionim tehnologijama, kapitalu, depozitnom potencijalu i integracionom procesu dve banke, ce stvoriti jakog partnera kako Grupi tako i ukupnoj ekonomiji Srbije. 

Vizija Banke, koju ćemo nastaviti da sprovodimo, jeste savremeno organizovana, profitabilna i dugoročno uspešna banka koja permanentno brine o potrebama i mogućnostima svojih klijenata, zaposlenih i sredine u kojoj deluje.

Oglasi za posao (trenutno 0 aktivnih oglasa)

Podaci preuzeti sa sajta Agencije za privredne registre

Naziv
VOJVOĐANSKA BANKA AD NOVI SAD
Adresa
Trg Slobode 7, Novi Sad
Datum osnivanja
30.05.1995.
PIB
101694252
Matični broj
08074313
Poslovni naziv
VOJVOĐANSKA BANKA AKCIONARSKO DRUŠTVO NOVI SAD
Delatnost kompanije
6419 Ostalo monetarno posredovanje
Pravna forma
Akcionarsko društvo
Zakonski zastupnici
Marinos Vathis - Predsednik izvršnog odbora
Copyright © 2017 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija