O kompaniji
15
Iskustva
3
Plate
Poslovi
Vroom logo

Vroom

4.5

O nama

Vast je u januaru 2021. kupila kompanija Vroom iz Njujorka, naš dugogodišnji partner, kako bi zajedničkim snagama nastavili da menjamo industriju trgovine automobilima. Vroom postoji od 2013, a nakon izlaska na berzu u junu 2020. kreće ekspanzija, od zapošljavanja, preko kupovine drugih firmi, do širenja posla na teritoriju čitave Amerike. Na Super Bowl finalu 2021. i 2022, jednom od najgledanijih događaja u Americi, emitovane su Vroom reklame, koje prezentuju ideju da kupovina i prodaja vozila više ne mora da bude stresna poseta dilerskim placevima, već da transakcija može da se obavi iz udobnosti sopstvenog doma.

Prikupljajući i analizirajući podatke od svog osnivanja 2005. godine, Vast je postao vodeća kompanija u oblastima vertikalne pretrage, veštačke intelegencije i Big Data tehnologija. Proizvode koje razvijamo za tržišta trgovine vozilima, kroz CarStory brend, koriste neke od najvećih Global 1000 kompanija. Krunu našeg višegodišnjeg rada predstavlja Instant Cash Offer (ICO) aplikacija, pomoću koje Vroom korisnku nudi optimalnu otkupnu cenu za njegov polovni auto, samo na osnovu broja registracije ili VIN-a, broja šasije vozila. ICO aplikacija je razvijena uz pomoć podataka o preko 200 miliona vozila koje smo prikupili tokom 15 godina poslovanja, kao i analitičkih metoda koje su primenjene nad tim podacima. 

Vroom je pandan Amazonu u trgovini polovnim automobilima, odnosno platforma za beskontaktnu kupovinu i prodaju vozila preko interneta. Transakcija počinje tako što određeni korisnik ponudi da proda svoj auto Vroom-u, putem web ili mobilne aplikacije. Nakon što se utvrdi cena i potpiše online kupoprodajni ugovor, kamion transportuje vozilo od korisnika do servisa, gde se uradi provera i eventualna reparacija. Nakon toga se auto ponudi za prodaju, takođe putem web ili mobilne aplikacije. Korisnik koji kupi vozillo ima prava da ga isproba tokom tri nedelje nakon isporuke, i vrati ukoliko iz bilo kog razloga nije zadovoljan. Vroom-ov inženjerski tim vredno radi na mnogobrojnim izazovima koje automatizacija čitavog procesa kroz aplikacije donosi - od kupovine i prodaje vozila, preko finasiranja i legalnih aspekata, do praćenja kamiona koji preuzimaju ili isporučuju vozilo prodavcu, odnosno kupcu. 

Tech stack

Golang Java JavaScript React.js Node.js TypeScript Python AWS GraphQL PostgreSQL Kafka Kubernetes ElasticSearch Gitlab Cypress Test Automation CI/CD Apache Solr

Beneficije

Finansijske beneficije

Kompetitivna kompenzacija

Dodatni slobodni dani

25 dana odmora godišnje

Rad na daljinu

Fully remote - isključivo rad od kuće/na daljinu

Obezbeđena oprema za rad

• 10.000 rsd mesečno za troškove rada na daljinu
• Opremanje Home Office-a

Zdravlje

Plaćeno bolovanje u iznosu od 100% do 30 dana godišnje

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje

Edukacija, profesionalni razvoj

• Budžet za edukaciju, sertifikate i knjige
• Časovi engleskog jezika

Sport i rekreacija

Timska druženja

Virtuelna i realna timska druženja i aktivnosti

APR

Broj zaposlenih

Profit i prihod

Kontakt

Osmana Đikića 9, 11060 Palilula, Beograd