O kompaniji
17
Iskustva
4
Plate
1
Poslovi
Wolkabout logo

Wolkabout

Oceni kompaniju
28.03.2022.

Kako izgleda proces selekcije u WolkAbout-u?

Helloworld

Uvek se trudimo da pronalazimo motivisane i posvećene kandidate koji imaju želju da se razvijaju, rastu i stvaraju zajedno sa našom kompanijom.

U većini slučajeva, proces selekcije kod nas je organizovan sledećim redosledom: prijava (koja podrazumeva slanje CV-ja i/ili motivacionog pisma), pregled prijave, inicijalni intervju, izrada tehničkog zadatka/testa, tehnički intervju i na kraju ponuda. Svaka faza ovog procesa se redovno komunicira sa tobom, bilo da je povratna informacija pozitivna ili negativna.

  • PRIJAVA: Video/la si oglašene pozicije na wolkabout.com/careers i odlučio/la da apliciraš? Dobra odluka! :) U slučaju da ne nađeš poziciju za koju si zainteresovan/a, ne brini! Slobodno nam pošalji svoj CV na careers@wolkabout.com, i u najbržem roku ćemo te kontaktirati sa više detalja.
  • PREGLED PRIJAVE: Kada nam stigne tvoj CV, prvi korak je provera da li imaš neophodne kvalifikacije za odgovarajuću poziciju. Proveru vrše HR osoblje i tehnički tim, te se zajedno donosi odluka da li ćeš biti pozvan/a u proces selekcije. Ukoliko odlučimo da te pozovemo na intervju, poziv dobijaš od HR-a putem mejla.
  • TEST/ZADATAK: Tehnički test/zadatak je prilagođen poziciji koja je oglašena, sa ciljem da nam što više približi tvoja tehnička znanja i veštine. Nekad se provera vrši u formi testa, a nekad u vidu izrade zadatka. Ukoliko ga uspešno odradiš, sledi poziv za naredni korak, a to je tehnički intervju. Prava prilika da primeniš najbolje prakse i pokažeš šta znaš!
  • INTERVJU: Sam intervju se sastoji od dva dela - inicijalnog i tehničkog. Kako bismo optimizovali proces, često održimo inicijalni i tehnički intervju zajedno, tj. u jednom susretu. Cilj nam je da se kroz interaktivan i opušten razgovor što bolje upoznamo.
  • INICIJALNI intervju se obavlja sa HR-om. Cilj ovog intervjua je da te upoznamo, između ostalog, sa kompanijom, uslovima rada, prostorom, atmosferom, benefitima, samom pozicijom, kao i da nam što bliže predstaviš tvoje prethodno radno iskustvo, profesionalna interesovanja, želje, lične planove itd.
  • TEHNIČKI intervju vodi team lead oglašene pozicije, a na tom intervjuu može da bude prisutan i dodatni član njegovog tima. U ovom delu kolege koje su pregledale tvoj zadatak žele da se upoznaju sa tvojim tehničkim znanjem i iskustvom, i detaljnije porazgovaraju o tech stack-u, projektima na kojima si radio/la, kao i o samom testu/zadatku. Mi volimo interakciju, razmenu mišljenja i otvorene diskusije, te ćeš uvek imati priliku da nam postaviš pitanje za sve što te zanima da čuješ.
  • PONUDA: Odlučili smo da postaneš deo našeg tima - čestitamo! U ovoj fazi HR tim šalje zvaničnu ponudu putem mejla, a potom sledi dogovor i komuniciranje konkrektnih uslova.
  • PRIHVATANJE PONUDE: Najuzbudljivija (i konačna) faza - zajedno smo doneli odluku da bismo bili dobar tim!

Nadamo se da ćemo uskoro imati priliku da i tebe upoznamo. :)

Za više informacija o kompaniji, posetite Wolkabout profil! 

Galerija