ZF Serbia d.o.o.

Priča ZF kompanije počinje u prvoj deceniji 20-og veka, inspirisana snom o letenju. Izgradnja prvog cepelina i osnivanje Zeppelin fondacije predstavljaju početak daljeg tehnološkog razvoja i revolucije u tehnologiji prenosa. Nastavljajući put tehnološkog razvoja, kompanija ZF je zvanično osnovana 1915. godine u nemačkom gradu Fridrihshafenu kao fabrika zupčanika, usmeravajući se na, u to vreme, novo tržište automobila. Superiornost tehnologije i usmerenost na inovacije vode proširenju portfolija proizvoda, pa ZF širi svoju delatnost i na sisteme upravljanja, za putnička vozila, komercijalna vozila i idustrijske mašine, ali i vozila Formule 1. Kao predvodnik nove revolucije u tehnologiji prenosa za putnička vozila, ZF predstavlja prvi automatski sistem prenosa 1965. godine. U narednim godinama šireći portfolio proizvoda, proizvodi ZF kompanije nalaze se i u vozovima i avionima. Početkom novog veka, ZF postaje globalni lider u tehnologiji pogona i šasije, kao i aktivne i pasivne bezbednosti.

Kontakt

alt
alt
alt

O nama

Sa tradicijom dužom od 100 godina, ZF tehnologija obuhvata oblasti kontrole kretanja vozila, integrisane sigurnosti, automatizovane vožnje i elektro-mobilnosti.

Kompanija na globalnom nivou ima 150.000 zaposlenih sa preko  240 lokacija u oko 40 zemalja sveta. U 2019. godini ZF je ostvario prodaju od 36,5 milijarde evra i kao takav je jedan od najvećih svetskih dobavljača u automobilskoj industriji.

Svojim širokim portfoliom proizvoda ZF unapređuje mobilnost i usluge za putnička vozila, komercijalna vozila i industrijsku tehnologiju.

ZF u Srbiji

Najmlađa i najbrže rastuća divizija kompanije ZF, divizija E-mobility proširila je svoj proizvodni kapacitet za proizvode fokusirane na elektro-mobilnost izgradnjom novog proizvodnog pogona ali i Tehnološkog centra u Pančevu. Fokus je na proizvodnji i razvoju novih generacija elektromotora i generatora za hibridne i električne pogone, kao i ručicama menjača i mikro prekidačima.

Rad na razvoju tehnologije budućnosti i misija stvaranja mobilnosti nove generacije su ono što čini ZF posebnim. Mogućnost rada na najkopleksnijim proizvodima automobliske industrije u okviru našeg tržišta, predstavlja jedinstvenu priliku za razvoj, učenje i ostavljanje našeg traga i doprinosa u novoj tehnološkoj revoluciji.

Kako je rast kompanije ZF Serbia d.o.o. kontinuiran, pored mnogobrojnih otvorenih radnih mesta u okviru same proizvodnje i sektorima koji podržavaju istu, u narednim godinama se očekuje veliki broj otvorenih radnih mesta u okviru Tehnološkog centra. Inženjeri sa i bez iskustva, imaće priliku da rade na razvoju novih generacija naših svetski priznatih proizvoda u okviru elektro-moblinosti, sa fokusom na razvoj e-motora.

Beneficije

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje

Rad na daljinu

Program mentorstva

Obezbeđena oprema za rad

Nagrade, bonusi, pokloni

Obezbeđen parking

Organizovan prevoz

Timska druženja

Edukacija, profesionalni razvoj

Hrana i piće

Fleksibilno radno vreme

Porodica i roditeljstvo

Rad od kuće

Proces selekcije

Some alternative text

Imajući u vidu da u svakom trenutku, ZF Serbia d.o.o. ima veliki broj otvorenih pozicija, nakon prijave kandidata i završenog pregleda pristiglih biografija, pozivaju se samo kandidati koji u najvećoj meri odgovaraju zahtevima oglašene pozicije.

 

Prvi krug selekcije čini kraći telefonski intervju sa našim regruterima, u trajanju od 15 do 20 minuta. U toku ovog razgovora, prolazi se kroz ključne stavke iz biografije kandidata, razgovara se o ambicijama, motivaciji i očekivanjima.

 

U zavisnosti od vrste pozicije, naredni krug selekcije prestavlja testiranje psihomotornih sposobnosti (plave kragne) ili tehnički intervju (bele kragne).

 

Nakon razgovora sa regruterom i testiranja u slučaju plavih kragni, kandidati koji u najvećoj meri ispunjavaju kriterijume, zakazuju se za tehnički intervju, koji se odvija uživo ili online, a u kome je glavni ispitivač stručnjak iz konkretne oblasti, budući nadređeni osobi zaposlenoj na poziciji za koju se vrši selekcija. U toku ovog kruga selekcije ispituju se konkretne veštine i znanja, neophodna za obavljanje posla koji obuhvata oglašena pozicija.

 

Nakon pozitivne povratne informacije sa tehničke strane, sledi finalni razgovor sa kolegama iz ljudskih resursa ili nekim od direktora kompanije u Pančevu, u skladu sa vrstom pozicije.

 

Tokom procesa selekcije, naši regruteri su tu za vas da odgovore na sva potencijalna pitanja i dogovore se sa vama o svakom narednom koraku, kako bi učinili celokupan proces što jasnijim i prijatnijim.

Iskustva o radu i sa intervjua (5)

Opšti utisak i preporuka

2

Menadžment kompanije

2

Beneficije

2

Balans karijere i privatnog života

4

Timska atmosfera

4

Zadovoljstvo projektima

3

Mogućnost napredovanja

3

Podeli svoje iskustvo

Anonimno podeli svoje iskustvo o radu ili sa intervjua i pomozi drugim kandidatima koji se interesuju za kompaniju.

Intervju · 09.11.2022.

Cybersecurity Engineer

Negativno iskustvo

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Uživo intervju

Trajalo je 12 nedelja

Kako je izgledao proces

Dobila sam ponudu putem LinkedIn mreze za poziciju Cybersecurity Engineer-a i Cybersecurity Manager-a, kako je regruterka navela da se ona najbolje ne razume za koju poziciju bih ja bila dobar fit(jer nisam radila na menadzerskim pozicijama), dogovor je bio da se to utvrdi na samom intervjuu. Intervju se odrzao u Novom...

Pitanja sa intervjua
  • Test metode iz ISO21434
  • Opsta pitanja iz ISO26262
  • Pitanja o dijagnostici iz UDS14229
  • TARA i HARA analiza
  • CAL nivoi iz ISO21434
3
Iskustvo · 14.10.2022.

IT administrator

Opšti utisak

2
Ne preporučuje
Prethodno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine
Pozitivno

Pozitivno radno okruženje, nema pritiska i od zaposlenih se izvlači maksimum. Dosta slobode u radu se daje mladjim kolegama i dobre ideje koje se iznesu se ozbiljno razmatraju. Kao relativno nova kompanija u Srbiji, stalno rade na implementaciji novih benefita za svoje zaposlene. ZF je dobar za početnike kao odskočna daska za dalje.

Zamerke

Plate nisu konkurentne, rastu slabijim tempom. Lokacija je na periferiji grada. Odredjeni procenat kadra je nedovoljno stručan, što otežava svakodnevne radne aktivnosti ostalih. Napredovanje je moguće samo ukoliko neko od starijih kolega napusti firmu.

1
Intervju · 05.07.2022.

Software Architect

Pozitivno iskustvo

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Trajalo je 3 nedelje

Kako je izgledao proces

Prijavio se na konkurs po preporuci. Poziv je usledio nakon nedelju dana, intervju zakazan za sledeću nedelju. S obzirom da su usledili praznici, čekao sam oko 3 nedelje na odgovor.

Pitanja sa intervjua
  • Koja je uloga softver arhitekture u Automotivu?
  • Detaljan opis V ciklusa u razvoju softvera
2
Intervju · 09.02.2022.

SAP Specialist

Pozitivno iskustvo

Odbio/la ponudu

Intervju lak

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Zajednicki intervju sa predstavnikom modula, rukovodiocem iz Srbije i HR-om u trajanju od oko sat vremena na engleskom jeziku. Prvih 10ak minuta objasnjena su ocekivanja od kandidata i sama pozicija, zatim slede pitanja o iskustvu. Jako prijatna komunikacija sa svim zaposlenima iz kompanije. Nakon nedelju dana ponuda za...

Pitanja sa intervjua
  • SAP Analytics Cloud, Sap scripting, reporting, BW connectors
3
Intervju · 16.01.2021.

SAP specialist

Bez ponude za posao

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Intervju sa agencijom za zaposljavanje. Posle 2 dana intervju sa predstavnikom firme i to covekom iz centrale u Nemackoj. Potvrda da odgovaram profilu. Nikad nastavljen proces i nikad dobijena povratna informacija

Pitanja sa intervjua
  • Poznavanje PM modula
10

Plate (1)

Plate koje su uneli korisnici sajta

Prosečna neto plata

1200

Software Developer 1 plata

MIN
1200
PROSEK
1200
MEDIJANA
1200
MAX
1200

APR