O kompaniji
Iskustva
Plate
Poslovi
Želvoz d.o.o. logo

Želvoz d.o.o.

Oceni kompaniju

O nama

Fabrika Želvoz ima stogodišnju tradiciju. Osnovana je 1917. godine kao radionica za popravku železničkih vozila. Neposredno posle II svetskog rata započinje dalji razvoj fabrike pod nazivom „Heroj Srba“. Šezdesetih godina prošlog veka ŽELVOZ je izrastao u najvećeg remontera na prostoru bivše Jugoslavije. Do današnjeg dana na teritoriji Balkana i Južne Evrope ne postoji firma sa tolikom tradicijom boljom i većom infrastrukturom kada je u pitanju proizvodnja i remont svih vrsta šinskih vozila. Od juna 2017. godine firma Želvoz je 100% privatna firma i posluje pod imenom ŽELVOZ.

Fabrika se nalazi u industrijskoj zoni grada. Naslonjena je na međurečje Jezava-Dunav i povezana je saobraćajnim tokovima - prugom Smederevo - Mala Krsna i putem M24 koji spaja Smederevo sa južnim Banatom preko mosta na Dunavu, Požarevcem, Velikom Planom i Beogradom. Starim carigradskim drumom i dalje sa svim ostalim centrima preko auto-puta Beograd - Niš, kao i rečnim tokom preko luke na Dunavu. Razdaljina do Beograda je 49 km, do železničkog čvora u Maloj Krsni 15 km, do luke Smederevo 5 km.
Prostor zemljišta na kome je fabrika izgradjena je 22 ha a od toga pod svim objektima je cca 100000 m2. 

Osim proizvodnih objekata Želvoz ima neproizvodne objekte, kancelarije za inženjerski i tehnički kadar, prostor za merno kontrolnu opremu, specijalizovane radionice i računarsku infrastrukturu (LAN).

APR

Broj zaposlenih

Profit i prihod

Kontakt

Miloša Velikog 39, 11300 Smederevo, Srbija
+381 (26) 621 541