O kompaniji
2
Iskustva
Plate
Poslovi
ch-aviation logo

ch-aviation

2

Iskustva

2

Menadžment kompanije

3

Beneficije

1

Balans karijera-privatni život

5

Timska atmosfera

3

Zadovoljstvo projektima

4

Mogućnost napredovanja

1
Intervju
14.03.2024
Pozitivno iskustvo

Software engineer

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 3 nedelje

Kako je izgledao proces

Tehnicki intervju je bio sasvim prijatan i opusten. Sva pitanja su bila na mestu i vrlo smislena u odnosu na ono sto se radi u firmi. Interju je sprovodio sef razvoja softvera. Daju mali tehnicki zadatak koji moze da se odradi za jedan dan. Lepo je koncipiran, tako da se zaista moze videti sta aplikant zna i kako struktuira kod, a opet vam nece oduzeti puno vremena. HR razgovor je takodje bio ok i opusten, ali propusteno je da se pomenu kljucne stvari - odmor i bolovanje. Te informacije nisam uspeo da izvucem cak ni kada sam dobio ponudu i direktno pitao kako cemo to regulisati. Tek kada sam dobio ugovor, video sam da cu biti placen po radnom satu, bez placenog odmora i bolovanja. To se doduse odnosi samo na ljude koji ne zele regularan ugovor o radu, vec hoce da naplacuju preko svoje firme. Ipak, netransparentnost u pogledu tako bitnih stvari mi nije ok.
Korisno? 2
Iskustvo
13.03.2024
Potvrđen Linkedin identitet
2 Ne preporučuje

Software engineer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Vecina koda je solidnog kvaliteta, pa nije problem da se relativno brzo udje u materiju. Radi se na svezim verzijama programskog jezika i biblioteka. CI/CD pipeline je dosta dobar. Tim je sastavljen od dobrih ljudi. Software development tim radi potpuno remote i odlicno saradjuju na taj nacin.

Zamerke

Firma nije IT vec business intelligence koja razvija sopstveni softver. Tako da, iako je atmosfera u dev timu dosta opustena, ne ocekujte to od ostatka firme. Vise daju neki call-centar vajb. Bivsi tim lid, iako solidan programer, je ozbiljan mikromenadzer i jedini cije se misljenje cuje i postuje. To je malo otupelo ljude koji su godinama radili na projektu. Trenutno je angazovan na drugim projektima kompanije, pa se stanje malo poboljsalo. Relativno los code review proces, dobrim delom fokusiran na sitnice i licne preference. Sreca pa se koristi linter, te se ne diskutuje o formatiranju koda. Koristi se softver za ukucavanje kada pocinjete i kada zavrsavate radno vreme. Pauza za rucak se takodje prati i ogranicena je na 30 minuta. Atmosfera u kancelariji je dosta stroga, ljudi retko pricaju jedni sa drugima dok su na poslu. Nisam siguran zasto je to tako, posto su sasvim normalni i opusteni kada bi izasli na pice van radnog vremena. Ako hocete da radite preko svoje firme, bicete placeni po radnom satu, bez placenog odmora i bolovanja. Bilo je pomena da ce i dev tim preci sa remote na hibridni nacin rada (sa obaveznim danima u kancu), ali ne znam da li ce to sprovesti u delo. Ostatak firme radi na taj nacin, i mozda njima smeta sloboda dev tima.

Tehnologije

PHP ReactJS
Korisno? 4