Oglas je preuzet sa sajta poslodavca i nije proveren od strane sajta HelloWorld.rs
Job listing has been deactivated.

Backend Software Engineer

Vast.com d.o.o.

Beograd
Intermediate

Vast is a platform that informs confident decisions in complex and high-risk environments, powered by large datasets and surfaced by artificial intelligence, for automotive and real estate enterprise clients and consumers alike. Collecting and analyzing data since its founding in 2005, Vast has become the premier provider of big data solutions for many of the largest Global 1000 businesses.

As a backend software engineer you’ll join our engineering team and be in charge of Vast’s big data platform and large scale API services.

Our requirements:

 • 3+ years of software development experience in Java, Scala or JavaScript
 • Strong computer science background in algorithms, data structures and software design

Desired skills:

 • AWS
 • Hadoop, Solr and Cassandra
 • Unix/Linux

Some of the benefits of working at Vast include:

 • Full-time employment and competitive compensation
 • Being part of an all-remote team and working from anywhere
 • Opportunities to acquire new technical skills and work with the latest technologies

If you’re a passionate learner and you are excited to work on our tech stack, feel free to send your resume, we’ll be glad to talk to you.

Deadline for applications: 22.10.2020.

Job listing has been deactivated.

Upoznaj kompaniju Vast.com d.o.o.

 • Prikupljajući i analizirajući podatke od svog osnivanja 2005. godine, Vast je postao vodeća kompanija u oblastima vertikalne pretrage, veštačke intelegencije, mašinskog učenja i Big Data tehnologija. Proizvode koje razvijamo za tržišta trgovine automobilima, CarStory, i nekretninama, HomeStory, koriste Global 1000 kompanije u SAD.

  CarStory, koji upotrebljava preko 16.000 dilera automobila, kombinuje veštačku inteligenciju i najveću industrijsku bazu podataka o ponudi i potražnji, kako bi pomogao dilerima da prodaju što više automobila po što boljoj ceni, vodeći računa o problemu upravljanja zalihama na placevima.

  HomeStory, objedinjuje ekosistem Real Estate brokera i finansijskih institucija, i omogućava kupcima da donesu pravu odluku vezano za najvažniju životnu kupovinu - svog doma.

  Kratka istorija

  Prvi prototip vertikalnog pretraživača razvila je grupa inženjera iz Beograda tokom 2000. godine. Ideja je naišla na interesovanje investicionog fonda iz Silikonske doline, pa je 2005. godine podignuta prva runda finansiranja i osnovan Vast.com, Inc. sa sedištem u San Francisku, i razvojnim centrom u Beogradu. Danas je Vast globalna kompanija i broji preko 160 zaposlenih.

  Šta rade?

  Vast automatski agregira nestruktuirane podatke sa desetina hiljada web sajtova i ostalih izvora automobila i nekretnina koje se prodaju u SAD. Prikupljeni podaci se u realnom vremenu, više puta dnevno osvežavaju, normalizuju, filtriraju, klasifikuju i indeksiraju za brzu pretragu. Njihovi indeksi u svakom trenutku broje više od 7 miliona rezultata, koji se putem API servisa, analitika, front end i mobilnih aplikacija serviraju našim klijentima.

  Tokom 15 godina rada, čuvali su sve podatke koji su prolazili kroz svoje sisteme i tako formirali bazu sa preko 220 miliona automobila i preko 2 milijarde pripadajućih slika, koje koriste kao osnovu za razvoj naših AI i Big Data aplikacija.

  Jedna od kruna njihovog višegodišnjeg rada predstavlja ICO(Instant Cash Offer) aplikacija koja dilerima automobila omogućava da kupcu ponude optimalnu otkupnu cenu za njegov polovni auto na osnovu registracije ili VIN-a, broja šasije automobila. Razvili su i aplikaciju BuyQ koja telefon pretvara u vizuelni pretraživač, tako da na primer automobil koji vam se svidi na ulici možete da slikate i odmah dobijete podatke o proizvođaču i ceni, kao i o tome da li ga ima u prodaji u vašoj okolini.

  Vast je All Remote kompanija

  Vast ima sedišta u Beogradu i Austin-u, a koncept rada je all remote, što znači da svi zaposleni rade na daljinu, od kuće ili sa nekog drugog mesta, a u zajedničkim prostorima se srećemo i družimo, uz radne sesije i timske sastanke. Ovaj koncept im je omogućio da zaposle najbolje ljude, bez obzira na njihovu geografsku lokaciju. Zaposlenima pomažu u opremanju Home Office-a, nabavkom ergonomskih stolica, stolova, monitora, noise canceling slušalica, kao i ostale opreme koja je neophodna za udoban rad.

  Proces regrutacije i selekcije poslodavca

  Proces selekcije se, u zavisnosti od tima, sastoji od tri ili četiri kruga: rešavanje testa koji se sastoji od nekoliko pitanja i zadataka, timski i tehnički intervju i intervju sa direktorima tima i Vast-a.

  Svaki od krugova je potencijalno eliminacioni, a maksimalno vreme čekanja na naš odgovor između krugova je dve nedelje.
  Šta nudimo našim zaposlenima?

  Benefiti

  Kompetitivna kompenzacija
  Zaposlenje po ugovoru o radu, uz probni period od 3 meseca
  25 dana odmora godišnje
  10.000 rsd mesečno za najbrži kućni i mobilni internet, i komunalije
  Plaćeno bolovanje u iznosu od 100% do 30 dana godišnje
  Opremanje Home Office-a
  Budžet za edukaciju, sertifikate i knjige
  Individualne psihološko-edukativne sesije
  Časovi engleskog jezika
  Sportske aktivnosti
  Virtuelna i realna timska druženja i aktivnosti


  Pogledaj profil kompanije
 • Prosečna ocena
  3.7
  na osnovu 3 recenzije
  Mogućnost napredovanja
  3.7
  Beneficije
  3.3
  Balans između karijere i privatnog života
  1.7
  Utisak o radu u kompaniji na poziciji DevOps
  Najnoviji utisak

  Pozitivna iskustva o kompaniji:

  - Veoma stručni ljudi na svim nivoima, može dosta toga da se nauči. - Zbog veličine firme i broja projekata, tehnologije sa kojim ćete se sresti ne možete da nađete ni u jednoj firmi u BG-u, verovatno i šire. - Mogućnost rada od kuće, nema nekog strogog/fiksnog radnog vremena sa jedne, sa druge strane morate biti dostupni kad se pojavi neki veći problem. - Odlični međuljudski odnosi. - Team buildings su bahati :D - Hrana je odlična.

  Zamerke kompaniji:

  - Zbog USA vremenske zone, radno vreme je veliki problem. - Generalno se ne ulaže u edukaciju, veoma je malo konferencija na koje se ide.

 • Pozicija
  Prosečna neto zarada
  Min Max

  Project Manager
  1 plata
  2050 EUR / mesečno
  2050 2050

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.

Postavi pitanje poslodavcu

Prosledićemo tvoj upit poslodavcu samo ako je u vezi sa oglasima za posao na našem sajtu, apliciranjem na iste, praksom u datoj kompaniji i slično.
Čim dobijemo odgovor, poslaćemo ti ga na e-mail.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Tvoja poruka će biti prosleđena timu HelloWorld.rs, a ne poslodavcu.

Potvrdi

Greška