Oglas je preuzet sa sajta poslodavca i nije proveren od strane sajta HelloWorld.rs
Job listing has been deactivated.

Data Analyst

Vast.com d.o.o.

Beograd
Intermediate

Collecting and analyzing data since its founding in 2005, Vast has become the premier provider of AI and data solutions for many of the largest Global 1000 businesses.

Used by over 16,000 dealers, CarStory combines artificial intelligence and the industry’s largest database of inventory and shopper insights, to help dealers sell more cars and make more money. As the pioneer of Inventory Intelligence, CarStory’s predictive AI sets a new standard for transforming analytics into answers.

HomeStory is a leading partner of digital consumer experiences for companies in the financial and real estate industries. We are a diverse set of talents with the mission to create the best customer experiences in big data analytics and artificial intelligence, enabling people to make better decisions for life’s largest purchase – their home.

Description:

Vast is looking to hire a talented and highly motivated Data Analyst to join our Data Operations Team. You will be acquiring, analyzing, processing and normalizing automotive and real estate data, with an exceptional attention to detail.

Responsibilities:

 • Acquire a high level of subject matter expertise in order to improve our data.
 • Be in charge of Vast’s high accuracy Big Data standards that represent the foundation of all our products.
 • Assist the team in achieving its goals and complete your individual tasks in a timely manner.

Requirements:

 • Degree in IT or a relevant field.
 • Experience with Unix/Linux.
 • Strong research, analytical and logical skills.
 • Fluency in English language, with strong communication skills.

You also need to have the ability to:

 • Dig up deep information on the web.
 • Review large amounts of information in a short time and draw conclusions.
 • Come up with the engineering instructions on how to automate certain manual processes.
 • Quickly learn and adapt to the new tools and processes.

Some of the benefits of working at Vast include:

 • Full time employment, with a 3 months probation
 • Competitive compensation
 • 25 days of paid vacation
 • Paid home and mobile internet
 • 100% paid sick leave for up to 30 days a year
 • Equipment for the Home Office
 • Budget for training, certificates and books
 • Individual psychological-educational sessions
 • English language classes
 • Virtual and real team gatherings and activities
 • Sports activities

If you’re a passionate learner and you are excited to work with our data, feel free to send your resume electronically, we’ll be glad to talk to you.

Deadline for applications: 24.10.2020.

Job listing has been deactivated.

Upoznaj kompaniju Vast.com d.o.o.

 • Prikupljajući i analizirajući podatke od svog osnivanja 2005. godine, Vast je postao vodeća kompanija u oblastima vertikalne pretrage, veštačke intelegencije, mašinskog učenja i Big Data tehnologija. Proizvode koje razvijamo za tržišta trgovine automobilima, CarStory, i nekretninama, HomeStory, koriste Global 1000 kompanije u SAD.

  CarStory, koji upotrebljava preko 16.000 dilera automobila, kombinuje veštačku inteligenciju i najveću industrijsku bazu podataka o ponudi i potražnji, kako bi pomogao dilerima da prodaju što više automobila po što boljoj ceni, vodeći računa o problemu upravljanja zalihama na placevima.

  HomeStory, objedinjuje ekosistem Real Estate brokera i finansijskih institucija, i omogućava kupcima da donesu pravu odluku vezano za najvažniju životnu kupovinu - svog doma.

  Kratka istorija

  Prvi prototip vertikalnog pretraživača razvila je grupa inženjera iz Beograda tokom 2000. godine. Ideja je naišla na interesovanje investicionog fonda iz Silikonske doline, pa je 2005. godine podignuta prva runda finansiranja i osnovan Vast.com, Inc. sa sedištem u San Francisku, i razvojnim centrom u Beogradu. Danas je Vast globalna kompanija i broji preko 160 zaposlenih.

  Šta rade?

  Vast automatski agregira nestruktuirane podatke sa desetina hiljada web sajtova i ostalih izvora automobila i nekretnina koje se prodaju u SAD. Prikupljeni podaci se u realnom vremenu, više puta dnevno osvežavaju, normalizuju, filtriraju, klasifikuju i indeksiraju za brzu pretragu. Njihovi indeksi u svakom trenutku broje više od 7 miliona rezultata, koji se putem API servisa, analitika, front end i mobilnih aplikacija serviraju našim klijentima.

  Tokom 15 godina rada, čuvali su sve podatke koji su prolazili kroz svoje sisteme i tako formirali bazu sa preko 220 miliona automobila i preko 2 milijarde pripadajućih slika, koje koriste kao osnovu za razvoj naših AI i Big Data aplikacija.

  Jedna od kruna njihovog višegodišnjeg rada predstavlja ICO(Instant Cash Offer) aplikacija koja dilerima automobila omogućava da kupcu ponude optimalnu otkupnu cenu za njegov polovni auto na osnovu registracije ili VIN-a, broja šasije automobila. Razvili su i aplikaciju BuyQ koja telefon pretvara u vizuelni pretraživač, tako da na primer automobil koji vam se svidi na ulici možete da slikate i odmah dobijete podatke o proizvođaču i ceni, kao i o tome da li ga ima u prodaji u vašoj okolini.

  Vast je All Remote kompanija

  Vast ima sedišta u Beogradu i Austin-u, a koncept rada je all remote, što znači da svi zaposleni rade na daljinu, od kuće ili sa nekog drugog mesta, a u zajedničkim prostorima se srećemo i družimo, uz radne sesije i timske sastanke. Ovaj koncept im je omogućio da zaposle najbolje ljude, bez obzira na njihovu geografsku lokaciju. Zaposlenima pomažu u opremanju Home Office-a, nabavkom ergonomskih stolica, stolova, monitora, noise canceling slušalica, kao i ostale opreme koja je neophodna za udoban rad.

  Proces regrutacije i selekcije poslodavca

  Proces selekcije se, u zavisnosti od tima, sastoji od tri ili četiri kruga: rešavanje testa koji se sastoji od nekoliko pitanja i zadataka, timski i tehnički intervju i intervju sa direktorima tima i Vast-a.

  Svaki od krugova je potencijalno eliminacioni, a maksimalno vreme čekanja na naš odgovor između krugova je dve nedelje.
  Šta nudimo našim zaposlenima?

  Benefiti

  Kompetitivna kompenzacija
  Zaposlenje po ugovoru o radu, uz probni period od 3 meseca
  25 dana odmora godišnje
  10.000 rsd mesečno za najbrži kućni i mobilni internet, i komunalije
  Plaćeno bolovanje u iznosu od 100% do 30 dana godišnje
  Opremanje Home Office-a
  Budžet za edukaciju, sertifikate i knjige
  Individualne psihološko-edukativne sesije
  Časovi engleskog jezika
  Sportske aktivnosti
  Virtuelna i realna timska druženja i aktivnosti


  Pogledaj profil kompanije
 • Prosečna ocena
  3.7
  na osnovu 3 recenzije
  Mogućnost napredovanja
  3.7
  Beneficije
  3.3
  Balans između karijere i privatnog života
  1.7
  Utisak o radu u kompaniji na poziciji DevOps
  Najnoviji utisak

  Pozitivna iskustva o kompaniji:

  - Veoma stručni ljudi na svim nivoima, može dosta toga da se nauči. - Zbog veličine firme i broja projekata, tehnologije sa kojim ćete se sresti ne možete da nađete ni u jednoj firmi u BG-u, verovatno i šire. - Mogućnost rada od kuće, nema nekog strogog/fiksnog radnog vremena sa jedne, sa druge strane morate biti dostupni kad se pojavi neki veći problem. - Odlični međuljudski odnosi. - Team buildings su bahati :D - Hrana je odlična.

  Zamerke kompaniji:

  - Zbog USA vremenske zone, radno vreme je veliki problem. - Generalno se ne ulaže u edukaciju, veoma je malo konferencija na koje se ide.

 • Pozicija
  Prosečna neto zarada
  Min Max

  Project Manager
  1 plata
  2050 EUR / mesečno
  2050 2050

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija