Oglasi za posao Software Engineer, Frontend

Software Engineer, Frontend

FishingBooker

Remote

15.12.2021.

O nama

FishingBooker ima sedište na Novom Beogradu, izgrađen je bez stranih investitora i lider je na svetskom tržištu ribolovnog turizma. Trenutno smo u 8. godini poslovanja i svake godine rezervišemo ribolovačke ture za više stotina hiljada ljudi iz preko 100 zemalja sveta. Ponosni smo na činjenicu da godinama biznis vodimo kvalitetno i profitabilno sa blizu 90 zaposlenih.

Proizvod razvijamo za sopstvene korisnike, što nam omogućava da radimo brz, iterativni razvoj uz čest deploy koda. Ako uživaš u izgradnji aplikacija “od nule”, koristeći najnovije tehnologije da pružiš krajnjem korisniku vrhunsko iskustvo i radiš u malom, multidisciplinarnom timu sa jakim preduzetničkim duhom, pronašao (pronašla) si pravo mesto.

Svaki novozaposleni je prilika za drugu perspektivu i diverzifikaciju tima. FishingBooker je posvećen tome da obezbedi uslove u kojima ćeš imati podršku i slobodu da radiš posao na najvišem nivou u svojoj karijeri do sada. Praktikujemo princip ‘challenge everything’, gde ćeš imati priliku da učestvuješ u definisanju pravca u kome će se proizvod razvijati.

O poslu

Pridružićeš se Core timu koji se trenutno sastoji od 6 ljudi, a želimo da ga proširimo na 8. Tim je zadužen za celokupan razvoj, održavanje i usavršavanje frontend aspekta našeg sajta i veb aplikacija.

Imaćeš slobodu da radiš posao kvalitetno, sa podrškom mentora, sarađujući sa ljudima koji su pokrenuli firmu i još uvek je vode na dnevnoj bazi.

Sarađivaćeš blisko sa Product, Design, Backend i QA timovima u šestonedeljnim razvojnim ciklusima, koji su praćeni dvonedeljnim pauzama rezervisanim za planiranje narednog ciklusa, smanjivanje tehničkog duga i isprobavanje novih ideja.

Frontend inženjeri u Core timu su odgovorni za sledeće stvari:

 • Izgradnja novih i unapređenje postojećih funkcionalnosti na našem sajtu.
 • Implementiranje efikasnih i modularnih frontend komponenti u React-u.
 • Saradnja sa produkt menadžerima i dizajnerima na A/B testovima radi optimizacije korisničkog iskustva.
 • Optimizacija performansi našeg sajta i veb aplikacija za brzinu.
 • Učestvovanje u dizajn i kod reviewima.
 • Identifikovanje, komuniciranje i implementiranje dobrih praksi u frontend razvoju.

Ovo su neke od karakteristika našeg pristupa razvoju veb aplikacija:

 • Za veb aplikacije koristimo React / Redux uz CSS-in-JS, dok komunikaciju sa serverom obavljamo preko REST-a. Težimo ka tome da uvedemo server-side rendering u React-u.
 • Implementiramo funkcionalnosti sa posebnom pažnjom na korisničko iskustvo za sve platforme, performanse i SEO.
 • Izgradili smo i održavamo sopstvenu biblioteku komponenti u HTML/CSS/JS and React na Storybook, kao i Style Guide na ZeroHeight.
 • Ozbiljno shvatamo i temeljno pristupamo tehničkom planiranju i kod review-ima za sve funkcionalnosti i infrastrukturu aplikacija koje gradimo kako bismo obezbedili njihovu dugoročnu održivost. Stremimo ka tome da uvek ostavimo kod u boljem stanju nego što smo ga našli prilikom svakog spajanja pull request-a.
 • Ne ostavljamo slučaju kakav će uticaj napravljene izmene imati na korisničko iskustvo i ne zasnivamo odluke na “osećaju”. Naprotiv, oslanjamo se na A/B testiranje, detaljnu instrumentaciju i pristup analitici za donošenje odluka informisanih podacima.

Da dobiješ sliku na čemu ćeš raditi, evo projekata na kojima smo skoro radili ili trenutno radimo:

 • Izgradnja kalendara koji omogućava 40% svih profesionalnih ribolovačkih vodiča da upravljaju njihovim rezervacijama u realnom vremenu.
 • Dizajn real-time messaging sistema sa automatskim filtriranjem osetljivog sadržaja, kojim naši korisnici razmene preko 1,5 miliona poruka godišnje.
 • Izgradnja platforme za plaćanje na novoj aplikaciji koja će doneti novi način spajanja kapetana i pecaroša širom sveta.
 • Primena “backend for frontend” principa u uskoj saradnji sa Infrastructure timom za funkcionalnosti otkazivanja i promene rezervacije. Ovo je omogućilo brze iteracije logike funkcionalnosti sa istovremenim deploymentom na sve platforme.
 • Poboljšavanje korisničkog iskustva optimizacijom performansi glavnih delova sajta u skladu sa Core Web Vitals dobrim praksama.
 • Izgradnja skupa React komponenti koje služe kao osnovne gradivne jedinice našeg style guide sistema.

O tebi

Tražimo inženjera sa dosta iskustva u Javascript i React. Očekujemo da dobro poznaješ moderne browserske API-je, HTML i CSS. Bekend iskustvo, naročito u PHP je poželjno ali nije obavezno. Jasno nam je da nećeš znati kako sve funkcioniše od starta i ne očekujemo to od tebe. Najbitnije od svega je da imaš dobar temelj opštih veština za razvoj softvera, tehnički dizajn, debagovanje i rad u timu.

Ako poseduješ ove karakteristike, postoji velika šansa da ćeš se dobro uklopiti u poziciju:

 • 4+ godine iskustva u komercijalnom razvoju softvera.
 • Inženjerska diploma, idealno u računarstvu, softverskom inženjerstvu ili odgovarajuće iskustvo umesto toga.
 • Temeljno razumevanje funkcionalnosti React-a. Razumevanje životnog ciklusa komponenti, JSX-a, virtuelnog DOM-a i ostalih dobrih praksi koje su ključne za razvoj stabilnih frontend aplikacija.
 • Odlično poznavanje Javascript, manipulacije DOM-a, kao i HTML/CSS dobrih praksi.
 • Iskustvo u optimizaciji performansi veb aplikacija na različitim uređajima i korišćenju modernih Javascript biblioteka.
 • Svest o cross-browser i cross-device compatibility problemima pri razvoju veb aplikacija.
 • Lični projekti koji pokazuju sposobnost rešavanja problema i sklonost kreiranju dobrih korisničkih iskustava.
 • Interesovanje za rad u timu koji dotiče većinu korisničkih funkcionalnosti u FishingBookeru.
 • Poznavanje modernih frontend build alata (webpack, babel, ...).
 • Razumevanje koncepta i iskustvo u korišćenju (konzumiranju) RESTful API-ja.
 • Sposobnost razumevanja biznis zahteva, sprovođenje istih u tehničke zahteve, pravljenje tehničke specifikacije i dokumentovanje urađenog posla.

Plata i uslovi

FishingBooker zapošljava softverske inženjere po principu ugovora o radu. Nudimo konkurentnu platu zavisno od tvog nivoa senioriteta bazirano na top tržišnim uslovima vodećih tehnoloških kompanija u Beogradu. Procenjujemo senioritet relativno na ostatak našeg tima u FishingBookeru tokom intervju procesa.

Proaktivno delimo opsege plata svim kandidatima koji se prijave za posao nakon inicijalnog "skrininga". Ovo znači da nema potrebe da prolaziš kroz više krugova intervjua pre nego što saznaš koliko zaradu možeš da očekuješ kod nas. 

Kada počnemo da radimo zajedno, na svakih šest meseci ćeš od svog tim lidera dobiti detaljan performance review sa jasnim instrukcijama kako da napreduješ dalje u okviru firme. Imajući to u vidu, imaćeš priliku za povišicu ili unapređenje u skladu sa tempom kojim se razvijaš i standardnim rastom inženjerskih plata na tržištu.

Vrednujemo fleksibilnost, slobodu i fokus. Kod nas imaš slobodu da samostalno definišeš svoje radno vreme, dokle god ono dozvoljava dobru saradnju sa tvojim kolegama. Mi smo remote-friendly kompanija i većina našeg tima radi od kuće.

Kada prođeš osnovnu orijentaciju, moći ćeš da odabereš da li ćeš raditi od kuće ili iz naše kancelarije. To znači da ne moraš da stanuješ u Beogradu, ali očekujemo da uživo dođeš na poslednji krug intervjua i prođeš osnovni onboarding od nekoliko dana iz kancelarije. Naša kancelarija se nalazi pored Delta City-ja na Novom Beogradu i ima dosta parking mesta ako voziš.

Svim zaposlenima nudimo 20 dana plaćenog odmora, kao i privatno zdravstveno osiguranje o našem trošku. Iako tražimo nekoga sa iskustvom, imaćeš podršku mentora uz temeljan onboarding plan gde ćeš naučiti sve o biznisu, kako radimo u timu i detalje o tehnologijama koje koristimo. Takodje, imaćeš pristup kompanijski sponzorisanim knjigama, treninzima i kursevima.

Bitno je da iskusiš proizvod koji FishingBooker prodaje, i zato imamo tradiciju da svake godine počastimo celu firmu ribolovačkim putovanjem (kada se pandemija završi). 2019. smo išli u Rovinj, Hrvatsku, a 2018. u Ujedinjene Arapske Emirate. Imaćeš raznovrstan tim brižnih i prijatnih kolega iz celog sveta sa kojima ćeš moći da uživaš u dodatnim tim bilding aktivnostima tokom cele godine.

Standardni paket opreme za rad koju ćemo ti obezbediti najčešće uključuje najnoviji Apple Macbook Pro 13’ ili 16’ uz jedan ili dva Dell Ultrasharp 24’ monitora i Magic Mouse / Keyboard kombo. Ako bolje radiš sa drugačijom opremom, moći ćeš da je izabereš. Naravno.

Radujemo se tvojoj prijavi! ✌️

Upoznaj kompaniju FishingBooker

O Kompaniji Iskustva Poslovi Beneficije Tech Stack

FishingBooker je nastao 2013. godine kao rezultat strasti jednog čoveka prema ribolovu. Gotovo iz garaže, bez investitora, uz puno truda, rada i učenja, FishingBooker je izrastao u vodeću online platformu za rezervisanje pecaroških tura širom sveta.

Ponosni smo jer svakodnevno okupljamo preko 90 ljudi, iz 10 zemalja sveta, koji veruju u uslugu koju pružaju i proizvod koji stvaraju. Proizvod smo izgradili od nule u skladu sa potrebama korisnika, i prevalili smo dug put od samog početka do danas. Neustrašivi smo, odlučni, imamo jasnu viziju za budućnost, i napredujemo iz dana u dan.

Nemanje investitora nam daje slobodu da radimo brzo i kvalitetno na  unapređivanju proizvoda i celokupnog korisničkog iskustvo. Zahvaljujući ovom timu ljudi, svake godine, stotine hiljada mušterija proživi trenutke za pamćenje.

“Be great instead of Big” je moto koji najbolje opisuje kako pristupamo donošenju odluka, razvoju softvera, zapošljavanju i gotovo svemu što radimo. Gajimo kulturu vođenja podacima, preuzimanja odgovornosti za uspehe i neuspehe, i kulturu iterativnog pristupa u radu sa jakim akcentom na korisnički feedback (bilo da se radi o zaposlenima, kapetanima ili pecarošima).

Zvuči zanimljivo? Pogledaj otvorene pozicije i prijavi se na fishingbooker.com/careers.

Prosečna ocena

4.4

na osnovu 7 recenzija

Mogućnost napredovanja

4.4

Beneficije

4.3

Karijera / privatni život

4.4

Iskustvo o radu

Iskustvo · .
5

Senior Software Engineer

Preporučujem
Pozitivno

- Ljudi na prvom mestu: Energicni, radoznali, zeljni znanja, inspirativni.
- Transparentnost. Sve informacije vezane za stanje kompanije je svima vidljivo. Svako ima mogucnost da utice na bilo koji deo proizvoda, na bilo koju proceduru.
- Ne postoji hijerarhija misljenja, svacije misljenje se jednako postuje i odluke se donose na osnovu konkretnih podataka i argumenata.
- Procedure, tehnologije i kvalitet razvoja se konstantno menjaju na bolje. Ne postoje delovi sistema koji moraju da rade na odredjeni nacin. Sve je podlozno promeni i refactor-u ka buducem boljem stanju sistema. Radi se dosta na produktivnosti inzenjera i na automatizaciji procesa.
- Procena napretka je na svakih 6 meseci, ali razmena povratnih informacija o svacijem radu se desava u regularnim sastancima sa mentorom u mnogo kracem vremenskom periodu.

Potvrđen korisnik
 • Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
 • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
 • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od četiri godine
2

Ove informaciju su mi korisne

Privatno zdravstveno osiguranje

Rad od kuće

Fleksibilno radno vreme

Kultura učenja

Rad na in-house proizvodu

Team buildings

Organizovane ribolovačke ture