Oglasi za posao Software Engineer
Oglas je preuzet sa sajta poslodavca i sajt HelloWorld ne garantuje njegovu ažurnost.

Software Engineer

Ximedes

Novi Sad

11.10.2022.

About the job

Are you a mature professional and looking for a job as a software engineer? Are you seeking for great colleagues solving challenging problems with the right tools for the job? Do you want to write significant chunks of functionality yourself? With a competitive salary, good tools. With flexible working hours, 32, 36 or 40 hours a week, no overtime culture, in a hybrid (at the office and remote) work environment. In a flat organization with a technical management team who understands the things you do. With diversity as the norm (about 25 nationalities). Where your employer supports you in your professional development by sending you to congresses and training/workshops etc. Where your satisfaction is just as important as the satisfaction of our clients.

About you

Apply on this vacancy if you have a Bachelor or Master Degree in IT (Software Engineering), technical mathematics of technical physics, and knowledge of (parts of) our stack that consists of Java11, Kotlin, Spring Boot, Microservices, Docker, Kubernetes, Elasticsearch, React, VueJS, Angular, Cucumber and more, and you are experienced with an Agile way of working.

And oh yes, Ximedes hires internationals as we are IND recognized sponsor, but without residency in the Netherlands we can't hire you.

Apply for the job

Do you want to join our team as our new Software Engineer? Then we'd love to hear about you!

Upoznaj kompaniju Ximedes

O Kompaniji Iskustva Poslovi Plate

Njihov proizvod je Facility Pro 5, namenjen za bezgotovinska plaćanja. Za klijente dizajniraju uređaje za plaćanja (terminale) kao i backend softver za upravljanje istim. FP5 klijenti su univerziteti ili industrijski klijenti, kao što su Daimler, Rabobank, ING bank, Miele, European Patent Office, Ministarstvo turizma, javni transporti itd… 

Kao kompanija, saklupili su IT profesionalce i pružili im dobre uslove rada i samim tim i mogućnost da klijentima ponude najbolja moguća rešenja i inovacije. Uzajamno poverenje, poštovanje i razumevanje između kompanije i klijenata je temelj na kojem grade njihovu kompaniju. Član su United Nations Global Compact inicijative (http://www.unglobalcompact.org). 

Sedište kompanije je u Harlemu u Holandiji, a kancelarija u Srbiji nalazi se u Novom Sadu. Ximedes je osnovan još 1998. godine da bi 2014. godine otvorili i kćerku firmu u Novom Sadu. Sve ukupno broje oko 100 zaposlenih, dok kancelarija u Novom Sadu zapošljava 20 ljudi, s tim da je planiran rast.  

Osnovna kultura kompanije – privatni život i porodica zaposlenih su na prvom mestu. Nema multi level menadžementa. 

U suštini to je jedan vid “opuštenog“ razgovora, uglavnom mimo prostorja firme, u nekom obližnjem kafiću ili restoranu. Nove kolege upoznajemo u neformalnom okruženju i atmosferi. Tada o poslu ne govorimo mnogo, važno je upoznati se privatno. Razgovor se prvenstveno svodi na predstavljanje firme i projekata sa naše strane, te uslova koje nudimo i predstavljanje kandidata sa druge strane. Odnosno, već u tom “prvom krugu” smo veoma otvoreni i mi, gde jasno kažemo šta je nama važno i to pokušavamo dobiti i od kandidata. Tek nakon toga, ukoliko pristane, se potencijalni kolega poziva u prostorije firme (ili online zbog novonastale situacije izazvane pandemijom COV-SARS 19 virusa) na tehnički deo sa kolegama koje proveravaju i ocenjuju nivo senioriteta.  


Veoma nam je važno da novi zaposleni ne poremeti tim, da ne unese neki nemir, te da se dobro uklopi u našu već dobro razrađenu “mašineriju”. U najvećoj meri se oslanjamo na odgovornost pojedinaca. Autonomnost u radu ovde je veća nego u većini drugih IT kompanija, a to zahteva ogromno poverenje u svakog člana tima ponaosob, kao i veliko međusobno poverenje.

Iskustvo o radu u ovoj kompaniji je arhivirano jer je starije od 2 godine.

Prosečna neto plata

2000

Software Developer 1 plata

MIN
2000
PROSEK
2000
MEDIJANA
2000
MAX
2000

Prosečna neto plata

2200

Software Engineer 1 plata

MIN
2200
PROSEK
2200
MEDIJANA
2200
MAX
2200

Slični poslovi