Oglasi za posao Solution Architect
Oglas je preuzet sa sajta poslodavca i sajt HelloWorld ne garantuje njegovu ažurnost.

Solution Architect

Nites d.o.o.

Beograd

02.06.2024.

intermediate

NITES je međunarodna kompanija specijalizovana za razvoj informacionih tehnologija, sa sedištem u Londonu i kancelarijama u Beogradu, Sarajevu, Banja Luci, Podgorici, Puli i Pragu, koja kroz inovativan pristup kreira vrhunska tehnološka rešenja u različitim oblastima industrije: Energetika, Telekomunikacije, Smart city i Digitalno zdravstvo.

NITES je proizvođač i integrator IT rešenja za energetiku, zdravstvo, telekomunikacije i državni sektor, koji koristi veliko interno iskustvo u području prikupljanja i obrade podataka, nudeći svojim klijentima inovativna rešenja koja im pružaju mogućnosti kako bi efikasno upravljali svojim poslovanjem u realnom vremenu i potom povećali svoju vrednost.

Opis posla:

Odgovornosti:

  • Analiza zahteva: Sprovodi duboku analizu zahteva projekta i proizvoda, prevodi poslovne potrebe u funkcionalne i nefunkcionalne zahteve, identifikuje izvodljivost i dokumentuje sve relevantne informacije.
  • Dizajn arhitekture: Razvija integrisana arhitektonska rešenja na osnovu prikupljenih zahteva, usklađujući ih sa svim učesnicima projekta. Logički testira dizajniranu arhitekturu i radi na optimizaciji procesa, interfejsa i podataka.
  • Specifikacija procesnih rešenja: Identifikuje tipove korisnika, piše kompleksne scenarije projekta, modeluje podatke, definiše poslovna pravila i testira kvalitet implementiranih rešenja.
  • Upravljanje izmenama: Evidentira i analizira zahteve za izmene, ocenjuje njihov uticaj na projekat i produkt, i upravlja procesom implementacije izmena.
  • Presales i prodaja: Učestvuje u aktivnostima presalesa i prodaje, pruža tehničku ekspertizu i priprema materijale za predloge i ponude.
  • Projektni rad: Predstavlja glavnu osobu za tehnička pitanja kako interno tako i eksterno u okviru projektnih aktivnosti. Usmerava, pojašnjava i prati aktivnosti ostatka tehničkog tima. Pomaže PM-ovima u izradi plana, analizi posebno tehničkih preduslova, rizika, zavisnosti, nedostajućih informacija i procena trajanja potrebnih aktivnosti, identifikaciji potrebnih tehničkih rola.

Rezultati:

  • Razvija projektnu dokumentaciju poslovnih procesa, uključujući planove, zahteve korisničkog interfejsa, testne dokumente i modele podataka. Razvija dizajn dokument koji adresira sve tehničke aspekte „best-fit" rešenja za jasno i precizno usaglašavanje i razumevanje potrebnih tehničkih aktivnosti i preduslova na projektu.
  • Stručno komunicira sa klijentima i partnerima kako bi osigurali transparentnost i efikasnost komunikacije.
  • Sarađuje sa razvojnim timom i podržava ih u dizajniranju rešenja, definisanju korisničkih zahteva i pruža stručno znanje o tehničkim aspektima.
  • Učestvuje u optimizaciji planova za testiranje i kreira kompleksne scenarije za testiranje.

Kvalifikacije:

  • Minimalno 3 godine rada na sličnoj poziciji.
  • Napredno poznavanje arhitekture rešenja, modela podataka i integracije sistema.
  • Iskustvo u upravljanju projektima i timovima.
  • Odlično razumevanje tehnologija razvoja softvera, uz sposobnost da ih prenese drugima.
  • Izuzetno razvijene analitičke veštine i sposobnost donošenja strateških odluka.
  • Odlične veštine komunikacije i prezentacije.
  • Sposobnost samostalnog rada i proaktivnog pristupa poslu

Mi nudimo:

  • Zaposlenje sa punim radnim vremenom.
  • Mogućnost ličnost i profesionalnog razvoja.
  • Stabilni i dobro organizovani uslovi rada.
  • Podsticanje inovacija.
  • Stimulativno radno mesto na kojem se radi i razvija.
  • Saradnici na čiju stručnost možete računati.
  • Privatno zdravstveno osiguranje.
  • Fleksibilno radno vreme.
  • Mogućnost rada od kuće.
  • Bonus za preporuke.

Upoznaj kompaniju

O Kompaniji Iskustva Poslovi Plate

Nites Beograd je dinamična i fleksibilna IT kompanija, deo međunarodne grupacije sa sedištem u Češkoj Republici, u čijem sastavu posluju i ćerke kompanije u Nemačkoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Brz razvoj Nites-a po srednjoj i istočnoj Evropi je rezultat inovativnih pristupa u razvoju i implementaciji kompletnih softverskih rešenja primenljivih u sektoru energetike, telekomunikacija i komunalnih usluga. 

Nites realizuje poslove na osnovu sopstvenih aplikativnih platformi kao i integraciji proizvoda i softverskih rešenja u saradnji sa visoko referentnim svetskim kompanijama. Inovativna rešenja pozicioniraju Nites u grupu sa vodećim kompanijama na tržištu AMM, MDM, Billing-a i CRM-a. Nites ima kompletnu viziju kako da proširi postojeće projekte: očitavanja brojila, prenos i obrade očitanih podataka, upravljanje brojilima, Billing, Customer Care i celokupni IT sistem klijenta. 

Uvođenje sistema za Billing i Customer Care, prema iskustvu Nites-a, dovodi do kompletne promene procesa pružanja usluga i značajnim unapređenjima efikasnosti poslovanja, koji rezultiraju minimalizacijom odliva korisnika, optmizacijom troškova poslovanja, maksimalizacijom prihoda na osnovu novih usluga i stimulisanje novih-inovativnih ponuda. 

Nites obezbeđuje najnovije tehnologije, pruža ciljana rešenja i donosi osnovu za poboljšanje industrijskih standarda, koja omogućavaju Nites-ovim klijentima da koriste prednosti novih trendova u svojoj industriji.

1.5

Menadžment kompanije

1

Beneficije

2

Balans karijere i privatnog života

2

Timska atmosfera

1.5

Zadovoljstvo projektima

1.5

Mogućnost napredovanja

1

Iskustvo o radu

Iskustvo
24.10.2023
1 Ne preporučuje

Software Engineer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine

Pozitivno

Toliko ih je malo i nisu od krucijalne vaznosti za rad, ali recimo- moderna kancelarija.

Zamerke

Kompanija je sve ono sto zapravo oslikava drzavnu kompaniju, samo je u privatnom vlasnistvu. Nestrucan menadzment, projekti koji traju u nedogled bez postovanja svih datih rokova. Napreduju samo osobe koje se dopadaju rukovodstvu i koje su spremne da im povladjuju, iako su pri zaposlenju spomenuli kako je napredovanje neizbezno za one koje se trude i rade. Niko vas nece pohvaliti, ali ce vam i te kako zameriti neku sitnicu i na osnovu toga dalje ophoditi prema zaposlenom. Plate nisu lose, ali su i nize u odnosu na slicne pozicije na trzistu. Prekovremeni rad je cest i nije placen. Nepotizam je izrazen, a ogovaranje kolega je na svakom cosku. Opsti utisak rada u kompaniji je los.

Korisno? 17
03.02.2024

Solution Architect

Beograd

02.06.2024.

Beograd

15.06.2024.

15.01.2024

Project Manager

Beograd

13.06.2024.

IT Consultant

1 plata
1.300
Prosečna neto plata
min
1.300
Prosek i medijana
1.300
max
1.300

Software Developer

1 plata
700
Prosečna neto plata
min
700
Prosek i medijana
700
max
700

Preporuke se učitavaju...