16.04.2019. ·
1 min

Besplatna radionica programiranja, prvi put u Istočnoj Srbiji

HelloWorld
0
Besplatna radionica programiranja, prvi put u Istočnoj Srbiji

Globalna inicijativa Rails Girls po prvi put gostuje u Prostoru za pomak u Zaječaru, gde će 20. i 21. aprila održati besplatnu radionicu programiranja za sve devojke iz Zaječara, Knjaževca, Majdanpeka, Bora, Boljevca, Sokobanje, Negotina i Kladova.

Radionica se bavi osnovama programiranja koristeći programski jezik Ruby. Ruby on Rails, ili skraćeno Rails, je otvorena platforma za brz razvoj web aplikacija bazirana na Ruby programskom jeziku. Kompletan program radionice i više detalja dostupno je na sajtu događaja.

Nije neophodno predznanje iz programiranja da biste učestvovali na ovoj radionici, dovoljno je samo osnovno poznavanje rada na računaru, kao i osnovno poznavanje engleskog jezika. Potrebno je poneti svoj laptop, dobro raspoloženje i želju za novim znanjem.

Radionica se sprovodi u okviru projekta Novo doba digitalnog aktivizma koji realizuje Timočki omladinski centar u okviru ZIman-ovog fonda za mlade, a u saradnji sa Zaječarskom inicijativom, Fondacijom Iskorak i Nacionalnom zadužbinom za demokratiju.

Oceni tekst

0
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga