Besplatna škola programiranja za žene u Novom Sadu
Opšti IT

Besplatna škola programiranja za žene u Novom Sadu

23.08.2018. · 1 min

Vojvođanski IKT klaster otvorio je prijave za besplatnu obuku za Java Junior i .NET Junior developere namenjene devojkama i ženama.

Cilj programa je osposobljavaje polaznica da samostalno mogu da izrade aplikacije niske i srednje kompleksnosti korišćenjem programskog jezika Java, odnosno C#, kao i pružanje dobre osnove za samostalno izučavanje i produbljivanje znanja programiranja i programerskih veština.

Za svaki od programa će biti formirana grupa od 15 polaznica.

Nastava kreće početkom septembra i trajaće oko 8 meseci. Dinamika održavanja nastave je tri puta nedeljno po dva dvočasa, u večernjim časovima.

Program će biti realizovan u prostorijama Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu, ulica Vladimira Perića Valtera 4.

Prijave se šalju isključivo imejlom na adresu  itgirls@vojvodinaICTcluster.org, najkasnije do 28. avgusta i moraju da sadrže:

  • Ime i prezime
  • Kontakt telefon
  • Email adresu

To mogu biti sve državljanke Republike Srbije koje u trenutku otpočinjanja nastave imaju navršenih 18 godina i završenu srednju školu i sopstveni prenosni računar prosečnih perfomansi.

Sve kandidatkinje će polagati ulazni test, na osnovu kojeg će biti formirana rang lista za upis. Testiranje će se obaviti u Novom Sadu, krajem avgusta 2018, a precizan raspored će biti napravljen nakon prikupljanja prijava. Oblasti testiranja su osnovna znanja iz matematike, logike i engleskog jezika, a nije potrebno nikakvo posebno predznanje iz informatike ili programiranja.  Nakon testiranja će uži krug kandidatkinja biti pozvan na intervju.


(2 osobe su glasale, prosečna ocena: 3)

Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška