22.02.2019. ·
1 min

Coding dojo serija radionica

HelloWorld
0
Coding dojo serija radionica

Coding dojo serija radionica, koja će unaprediti vaše veštine programiranja, održaće se u tri termina: 06., 13. i 27. marta, sa početkom od 18:30 časova, u beogradskom Startit Centru.

Ova serija radionica je namenjena programerima svih nivoa koji vode računa o kodu koji pišu, spremni su da usvoje novo znanje, da ga unapređuju i dele.
Na prvoj sesiji
, koja predstavlja uvod u serijal, radiće se zadatak prilagođen svima koji do sada nisu imali priliku da rade coding dojo. Na druge dve sesije će se raditi isti zadatak, ali koristeći različite pristupe, što će učesnike dovesti do dva veoma različita rešenja.

Coding dojo je radionica, na kojoj se rešava jednostavan programerski zadatak, sa ciljem da se, u ‚‚safe-to-fail” okruženju, vežbaju dobre prakse i određeni pristupi u programiranju. Prisutni na coding dojo sesijama će imati priliku da, rešavajući poznate probleme, vežbaju TDD, SOLID principe, clean code, kao i pair programming.

U srži ove radionice je učenje i eksperimentisanje, tokom koje svi prisutni pišu kod, stoga je neophodno poneti svoj laptop. Ako dolazite u društvu prijatelja, dovoljan vam je jedan prenosni računar. Potrebno je da imate podešeno razvojno okruženje i da pripremite prazan projekat u programskom jeziku u kom se osećate komforno da radite. Neophodno je da poznajete neki framework za unit testove. Takođe, preduslov je iskustvo u korišćenju razvojnog okruženja, gde je minimum da učesnici sami kreiraju prazan projekat, uključe framework za testiranje i napišu prazan test.

Filip Petrović je software inženjer koji ispred Software Crafting Serbia zajednice organizuje ove besplatne radionice. Zainteresovani za ovaj događaj se mogu prijaviti putem formulara, a organizatori napominju da je neophodno da prijavljeni budu prisutni na sve tri sesije, zbog specifičnosti formata radionice.

Oceni tekst

0

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga