O kompaniji
27
Iskustva
12
Plate
Poslovi
Saga logo

Saga

3.9
16.04.2021.

Da li poslodavac brine o ostvarenju vašeg punog potencijala?

Helloworld

Nakon više od tri decenije poslovanja u tržišnoj utakmici sistem integratora, uspešno dostizanje pozicije lidera u poslednjih deset godina je veliki uspeh za Sagu, ali i velika odgovornost – da održi vodeće mesto, reputaciju, konkurentnost i i inovativnost.

Naš portfolio je impresivan jer mi zaista jesmo „one stop shop“, koji se IT-em bavi „od poda do plafona“. To je nešto čime se svakako ponosimo, ali, u isto vreme to znači da su nam konkurencija gotovo svi koji rade u IT industriji – od pojedinca koji sâm u sobi kuca kôd, preko startup-ova do velikih IT kompanija.

U moru ponuda za IT početnike i IT stručnjake, nisu sve istog kvaliteta. Kada birate s kim da sarađujete, razmatrate vrednosti kompanije za koju treba da radite.

Način na koji ćete da gradite svoju profesionalnu budućnost je sigurno jedna od najbitnijih životnih odluka i zato svoj razvojni put nikako nećete da prepustite slučaju. Zato planirate putanju razvoja svoje karijere kojom ćete se kretati. Takvom inženjerskom pristupu budućnosti naučio vas je obrazovni sistem, kao prva stanica na ruti koja vodi ka uspešnoj karijeri.

U vašoj listi prioriteta stabilnost sigurno zauzima važno mesto, ali se na njoj visoko kotira i mogućnost da budete u okruženju koje vas podstiče da konstantno nadograđujete veštine, znanja i iskustva.

Upravo su ove vrednosti utkane u Saginu organizacionu kulturu koja je čini jednom od poželjnih poslodavaca u Srbiji.

Podsticajno okruženje ne može da bude ono koje od vas traži da radite samo u tehničarsko-zanatskom segmentu  tj. da samo ispisujete kôd, jer je inženjerski posao mnogo više od toga. Da bi bio kompletan mora da podrazumeva sva četiri nivoa pristupa:

  • zanatski
  • tehničarski
  • inženjerski
  • projektantsko-konsultantski

Samo kada imate priliku da učestujete u celovitom ciklusu uspostavljanja informacionog sistema, što najčešće nije slučaj u outsourcing projektima za strana tržišta, možete da iskusite najlepši, kreativni deo posla i da na ličnom nivou budete povezani sa projektima na kojima radite.

Tada vaša karijera cveta zato što ste deo jednog uzbudljivog procesa koji počinje sa identifikacijom zahteva korisnika, nastavlja se kroz analizu poslovnog problema, rađanje ideje koju ćete razvijati i implementirati u nastupajućim fazama i posmatranja kako vaših ruku delo živi.

Život proizvoda u čijem ste kreiranju, i kasnije unapređivanju učestvovali, obogaćuje vas za jedno nezamenljivo iskustvo i omogućava vam da steknete pogled od 360 stepeni, ne samo parče kôda koji ste izolovano kreirali u zanatskom delu inženjerskog posla.

Product Lifecycle Management je način na koji Saga razvija svoje softverske proizvode. To je kontinuiran proces koji podrazumeva praćenje životnog ciklusa proizvoda i njegova stalna unapređenja.

Lična afirmacija zaposlenih je sastavni deo ovog punog kruga.

U radu na složenim informacionim sistemima za brojne korisnike naši zaposleni stiču znanja iz različitih industrija što predstavlja jedinstvenu priliku i mogućnost da budu aktivni učesnici kompletnog inženjerskog procesa.

Veliki broj naših zaposlenih prolazi ceo ciklus i uključuje se veoma rano u proces kreiranja rešenja. Bez obzira na ulogu, niko ne preskače faze, samo su članovi multidisciplinarnih timova uključeni različitim intenzitetom. Zbog prirode posla technical lead, arhitekta rešenja, biznis analitičar, QA inženjer, UI dizajner uključuju se u realizaciju projekta u ranim fazama.

U okviru ciklusa uspostavljanja informacionog sistema, postoji čitav niz kraćih ciklusa, tako da je svakom zaposlenom u Sagi omogućeno da učestvuje kako bi svi razumeli čitav proces. To je prednost agilnog pristupa koje Saga koristi u vođenju projekata.

Zahvaljujući celovitom pristupu inženjerskoj ulozi, naši zaposleni postaju domenski ekperti koji zajedničkim snagama Sagu čine liderom, a jedni druge međusobno podstiču na učenje, još bolje rezultate i usvajanje naprednih pristupa poslu.

Nadamo se da ste, kroz ovaj tekst, bolje upoznali Sagu i naše vrednosti. Da bismo mi bolje upoznali vaše vrednosti, pitamo vas: „Da li ste spremni da istrčite ceo krug?“, jer smo mi spremni da ponudimo atletsku stazu i iznedrimo najbolje atletičare.

Poseti profil kompanije.

Galerija