Da li učestvujete u Času programiranja?
Opšti IT

Da li učestvujete u Času programiranja?

02.12.2019. · 1 min

U nedelji od 9. do 15. decembra širom sveta se održava manifestacija pod nazivom Nedelja programiranja, a njen najpoznatiji deo je svakako akcija pod nazivom Čas programiranja. Fondacija Petlja se pridružila ovogodišnjem Času programiranja organizovanjem dva događaja tokom kojih će okupiti učenike redovnih gimnazija kao i učenike specijalizovanih IT odeljenja.

Čas programiranja je prvi put organizovan 2013. godine, a osnovna ideja koja se nalazi iza ove inicijative je da se demistifikuje uvreženo mišljenje da programiranje može da nauči samo mali broj talentovanih učenika.

Programiranje pored toga što razvija algoritamski način razmišljanja može biti istovremeno i zabavno i kreativno, a to je jedna od glavnih poruka koju ogranizacija Code.org koja je i pokrenula ovaj događaj želi da pošalje.

Veliki broj škola u našoj zemlji svake godine učestvuje u ovoj globalnoj manifestaciji, pa verujemo da će tako biti i ove. Za sve one koji žele da organizuju Čas programiranja u nastavku je link za prijavu.

Cilj ovog događaja je da se u sat vremena kroz različite formate poput predavanja, radionica i sl. promovišu računarske nauke i programiranje učenicima osnovnih i srednjih škola. U ovoj globalnoj inicijativi učešće mogu da uzmu škole, organizacije civilnog društva ili pojedinci.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška

Slika: Astronaut sa laptopom
Neko reče da naš newsletter nije spam i da ima dušu.
U pravu je.

Prijava na newsletter

Želim da mi stiže HelloWorld newsletter (koji je zanimljiviji od ovih dosadnih ali neophodnih GDPR saglasnosti). Takođe znam da se u svom nalogu mogu odjaviti u bilo kom trenutku.