28.01.2020. ·
2 min

Data Science Bootcamp uz R

HelloWorld
0
Data Science Bootcamp uz R

U InfostudHub-u, u Subotici, će se u martu i aprilu održati kurs Data Sceince bootcamp uz RTermini kursa su 07, 14, 21. mart i 04. april, a prijave su otvorene do 03. marta.

Data pismenost je važan deo kulture zasnovane na podacima. Na ovom kursu naučićete da „obradite i govorite podatke“, korak po korak, od početka, kako biste identifikovali nevidljive detalje, proizveli priče s vizuelnim podacima i omogućili predviđanja podataka. Naučićete osnove opisne statistike i istraživačke analize podataka, statističko modeliranje, statističke testove kao i tehnike mašinskog učenja.

Na kraju kursa, učesnici će moći brzo da pronađu i primene odgovarajuće analitičke metode kako bi odgovorili na sopstvena pitanja vezana za podatke.

Kako kurs funkcioniše

Strategija nastave i učenja

Materijal je strukturiran u okviru četiri nedeljna modula. Svaki modul je celodnevna radionica podeljena na jutarnju (deo I) i popodnevnu sesiju (deo II).

10:00 – 13:00: predavanje (deo I)

13:00 – 13:45: pauza za ručak

13:45 – 17:00: predavanje (deo II)

17:00 – 18:00: pitanja / odgovori

Svaki modul će voditi Dr Tatjana Kecojević i pokriće različite srodne teme kroz odgovarajuće studije slučaja, prezentacije, materijale za proučavanje i forume za diskusiju. Osnovne tehnike obrade podataka i statističkog modelovanja biće predstavljene tokom nastave. Od studenata se očekuje da sami prodube svoje razumevanje predstavljenih modela prateći date instrukcije i zadate vežbe. Konceptualni modeli oživljavaju kada praksa postane stvarnost tokom ‘hands on’ predavanja kroz primenu R-a. Između jednonedeljnih predavanja od studenata se očekuje da samostalno vežbaju i usavrše stečene veštine obrade podataka. Studentima se pruža mogućnost da testiraju svoje konceptualno i praktično znanje na nedeljnoj bazi putem interaktivnih ‘student / nastavnik’ radionica.

Od studenata se očekuje da u potpunosti učestvuju na svim predavanjima bez obzira na njihov format. Posebno se očekuje da pokušaju da urade zadate vežbe kako bi u potpunosti bili spremni da razgovaraju o vezanim problemima, raspravljaju o konceptima i idejama, kao i da razreše nove problemske zadatke proistekle iz zadatih vežbi.

Kome je kurs namenjen

Ovaj kurs je namenjen ljudima iz različitih disciplina i različitih profila. Dizajniran je za ljude koji prepoznaju neprocenjiv značaj podataka i njihovu upotrebu.

Nije potrebno predznanje za upis na kurs.

Registracija i cena kursa

Prijave su otvorene do 03. marta, 2020. godine, a termini kursa su 07., 14., 21. mart i 04. april.

Cena kursa je 400€, a za studente je omogućen popust od 50%.

Više informacija o kursu pročitaj na linku.

Oceni tekst

2
1 glas

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga