27.11.2019. ·
2 min

Data Science karavan

HelloWorld
0
Data Science karavan

Okupljanje Data Science zajednice kroz decentralizaciju znanja u šest gradova.

Data Science Srbija osnovana je pre četiri godine sa ciljem da okupi sve ljude koji se bave ili žele da se bave podacima. Ova organizacija nedavno je oformila novi Upravni Odbor i okrenula se ka jačanju internih kapaciteta zarad još uspešnijeg delovanja na lokalu.

Data Science Srbija je od nastanka radila na stvaranju uslova za razvoj stručnjaka koji praktično primenjuju svoje znanje za dobrobit ekonomije i društva. Pored toga, ova organizacija zagovara nauku o podacima kao nacionalno značajnu oblast specijalizacije Srbije.

Vođeni željom da Srbiju stave na globalnu mapu kada je reč o dostignućima i stručnosti profesionalca iz Data Science oblasti, kao i da oforme sistem u kojem će mladi moći adekvatno da se razvijaju u ovom domenu — Data Science Srbija organizuje Data Science karavan”. Osim započetog rada na Nacionalnoj AI strategiji, ovo je jedan od važnijih projekata organizacije u 2019. godini.

Data Science karavan” podrazumeva niz neformalnih i sadržajem bogatih meetup-a u šest gradova Srbije. Ova serija događaja ima za cilj decentralizaciju znanja i umrežavanje različitih IT profesionalaca, Data Science stručnjaka, brendova i kompanija, kao i svih entuzijasta koji bi voleli da nauče više o Data Science oblasti.

Program „karavana” se sastoji iz tri celine:

  • Predstavljanje same Data Science Srbije, njenih članova, kao i planova za budućnost.
  • Uvodno predavanje u kojem će predstavnici zajednice svim zainteresovanim gostima predstaviti svoje polje delovanja, tj. predočiti čime se sve bavi jedan Data Scientist.
  • Prezentovanje primera dobre prakse koji će svim posetiocima događaja stvoriti realniju sliku o tome koliko je Data Science važan faktor i kako konkretno utiče na poslovanje neke firme.

Za „Data Science karavan” u nekom od gradova zainteresovani se mogu prijaviti preko sledećih linkova: Niš (2.12.2019)Kragujevac (4.12.2019)Novi Sad (5.12.2019)Čačak (9.12.2019)Subotica (11.12.2019) i Beograd (12.12.2019).

Više informacija o radu Data Science Srbija nalazi se na sajtu ove zajednice. Ukoliko je neko zainteresovan da postane član Data Science Srbiie ili da ima želju da dobija redovne informacije o dešavanjima i novostima, može poslati mejl na ovu adresu: membership@datascience.rs.

Oceni tekst

4
2 glasa
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga