10.10.2018. ·
2 min
· [ Vreme: petak, 19.10.2018. ]

Drugi Smart City Festival - okupljanje IT-evaca i inovatora sa četiri kontinenta

HelloWorld
0
Drugi Smart City Festival - okupljanje IT-evaca i inovatora sa četiri kontinenta

Na Smart City Festivalu 2018 (#SCF18) koji će se održati u Domu omladine Beogradu od 19. do 21. oktobra imaćete priliku da podelite vaša znanja i interesovanje za buduće projekte u  oblasti pametnih gradova sa više od 2000 posetilaca.

Smart City Festival 2018 (#SCF18)  je projekat Smart City Education Inicijative i Friedrich Naumann fondacije za slobodu koji pruža konkretna znanja u oblasti urbanih inovacija i pametnih gradova zajednici u Beogradu, Srbiji i regionu.

Akteri na polju urbanog razvoja, tehnologije, politike, akademije i biznisa podeliće znanja, umrežavati se i sklapati poslove tokom tri dana intenzivnog perioda.

Neki od 80 predavača čije ćemo iskustvo moći da čujemo iz prve ruke jesu: Dominik Vajs, čelnik Agencije za pametne gradove grada Beča; Džon Zhang, generalni sekretar Međunarodne mreže za transfer tehnologija iz Kine; Stefan Vilfort, osnivače jedne od vodećih kompanija za analizu potencijala solarne energije u Evropi tetraeder.solar; Kristina Jazinka Nikolić, direktorka za razvoj poslovanja Strawberry enegy London; Rikardo Ferer Rivero, serijski preduzetnik u oblasti finteka i proširene stvarnosti (osnivač Hafven-a, VRTX Labs, PEY) i drugi.

Ako biste mogli da posvetite samo jedan dan za Smart City Festival, iskusili biste tek delić atmosfere i umrežavanja. Ipak, uteha za prezauzete preduzetnike je da je subota 20. oktobar u potpunosti posvećena smart cities trendovima iz ugla IT industrije.

Vodeće tehnološke i telekomunikacione kompanije iz regiona će objasniti kako IT-evci i mejkeri mogu iskoristiti trendove u digitalizaciji, IoT tehnologije i 5G mrežu za razvoj novih proizvoda i napredak svojih timova. Pričaćemo i o preduslovima za više unicorn kompanija na našem području, kao i koje smart city inovacije se sprovode u više svetskih gradova.

Saznaćete kako vaše IT kolege iz Beča, Praga, Ljubljane, Podgorice, Trikale, Meksiko Sitija, Johanesburga, Berlina, Londona, Tel Aviva implementiraju pametne tehnologije u zajednici.

Na Smart City Festivalu očekuje nas i prateći program za sve IT-evce: Fuck-up Nights – prezentacije vlasnika biznisa o neuspesima koji su doveli do uspeka; otvaranje Start JLM takmičenja sa partnerom Health Tech Lab i Ambasadom Izraela u Srbiji, kao i najava takmičenja VIP IoT Challenge 2018.

Učešće na svim programima festivala je besplatno, ali je neophodno da se prijavite ovde i osigurate sebi mesto za sesije kojima ćete prisustvovati.

Vidimo se od 19. do 21. oktobra na Smart City Festivalu u Beogradu :)

Oceni tekst

0

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga