11.05.2021. ·
2 min
· [ Vreme: četvrtak, 27.05.2021. ]

EESTech challenge finalna runda

HelloWorld
0
EESTech challenge finalna runda

EESTech Challenge predstavlja internacionalno takmičenje koje organizuje Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Istek i za cilj ima stvaranje prilika za studente da nadograde svoje znanje iz oblasti elektrotehnike i računarstva, kao i da doprinese razvoju njihove profesionalne mreže. Svake godine se bira tema na koju se organizuju hakatoni u nekoliko evropskih gradova kao lokalne runde, te se pobednici sučeljavaju u jedinstvenoj finalnoj rundi.

Ove godineEESTech Challenge finalnu rundu prvi  put organizuju studenti volonteri Iz Istek LK Beograda. Nakon održanih lokalnih rundi u 15 evropskih gradova, pobednici lokalnih rundi će imati priliku da se međusobno takmiče u finalnoj rundi i da se istaknu kao najbolji među najboljima. Ovogodišnja tema je Cybersecurity, a događaj će trajati četiri dana, od 27. do 30. maja. 

Na danima projekta, pored samog takmičenja, učesnici će imati priliku da se međusobno upoznaju i druže, slušaju različita predavanja na temu bezbednosti na internetu i zaštite podataka, uče i razvijaju se, ali i da se upoznaju sa Beogradom. 

Zbog trenutne situacije koja vlada u svetu, projekat će se po prvi put održati onlajn. Organizatori sa ponosom ističu da će se u sklopu EESTech Challenge finalne runda održati i događaj pod nazivom EC++ Opportunity days, 22. i 23. maja. Na ovom događaju će predstavnici različitih kompanija iz oblasti IT-a i računarstva širom Evrope doći da se predstave zainteresovanim studentima, omoguće im direktan razgovor sa njihovim predstavnicima, ali i organizuju različite radionice i panel diskusiju. EC++ opportunity days će biti otvoren za sve ćlanove Udruženja studenata elektrotehnike Evrope - Istek, širom kontinenta.Takođe, posetioci ovog događaja moći će da svoj rezime i CV prilože kompanijama i tako steknu priliku da dobiju praksu ili zaposlenje. 

Istek LK Beograd je osnovan 2000. godine, i trenutno broji preko 250 aktivnih članova, studenata Elektrotehničkog fakulteta. Za dvadeset godina postojanja, uspešno je organizovano više od 100 lokalnih i internacionalnih događaja, a preko 800 studenata Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu imalo je priliku da poseti mnogobrojne događaje širom Evrope. Ove godine, Istek LK Beograd, od svih lokalnih komiteta, ima tu čast da organizuje EESTech Challenge finalnu rundu. 

Oceni tekst

0

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga