04.10.2018. ·
1 min

Evropska nedelja programiranja

HelloWorld
0
Evropska nedelja programiranja

Evropska nedelja programiranja ove godine traje od 6. do 21. oktobra. Povodom Evropske nedelje programiranja, Inicijativa „Digitalna Srbija” i Fondacija Petlja u okviru kampanje „Budimo pametni” organizuju akciju „Kreativno programiranje na Petlji”.

Cilj ove inicijative je da po prvi put kroz 500 događaja koji će se održati širom Srbije uključi preko 10.000 učenika zainteresovanih za programiranje. Želja nam je da na taj način pomognemo Srbiji da zasija na mapi Evropske nedelje programiranja i u kojoj se očekuje učešće učenika iz preko 50 zemalja.

Za ovu priliku, Fondacija Petlja i drugi saradnici u ovoj akciji pripremaju niz praktičnih predloga za aktivnosti koje će pomoći vaspitačima u predškolskim ustanovama i nastavnicima u osnovnim i srednjim školama da kreativno unaprede svoju nastavu – ili po prvi put svoje učenike uvedu u svet programiranja.

Vebinar na kome će predstaviti predloge konkretnih aktivnosti, kao i smernice za registraciju i umrežavanje sa drugim učesnicima akcije će se održati u ponedeljak, 8. oktobra sa početkom u 20.00 časova. Vebinar će trajati do 90 minuta, besplatan je i otvoren za sve učesnike koji su se prethodno registrovali.

Formular za registraciju se nalazi na ovoj strani, a nakon prijave, svi učesnici će na priloženu e-mail adresu dobiti potvrdu sa uputstvima za pristupanje vebinaru. Prijavljivanje je moguće obaviti najkasnije do ponedeljka, 8. oktobra u 15.00 časova. U slučaju da ne primite pomenuti e-mail, molimo Vas da proverite folder sa neželjenom poštom (junk / spam) ili se obratite za pomoć na inicijativa@dsi.rs.

Počnite planirati svoje događaje. :)

Oceni tekst

0

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga