15.11.2018. ·
2 min

Garage Lab hardverska akademija

HelloWorld
0
Garage Lab hardverska akademija

Ako sebe smatraš hardverašem, insteresuje te savremena tehnologija i želiš da se baviš jednim od zanimanja budućnosti, ovo je kurs koji će ti doneti praktična znanja, kontakte i inspiraciju.

Šta je Hardverska akademija?

Udruženje BEUM, preko svoje hardverske laboratorije Garage Lab, organizuje Hardversku akademiju koja predstavlja jedinstvenu priliku za edukaciju svih zainteresovanih za elektroniku, IoT (Internet of Things), 3D štampu i druga polja hardverske tehnologije.

Sticanjem praktičnih znanja i sklapanjem kontakata sa ljudima istih interesovanja, kao i kompanijama koje se uspešno bave ovim poslom, polaznici kursa biće korak bliže profesionalnoj karijeri stručnjaka za hardver.

Polaznici će za vreme kursa imati pristup najsavremenijoj hardverskoj opremi koja se nalazi u okviru prostora Garage Lab: 3D štampači, elektronika, mikrokontroleri i drugo, a podršku će im dati neki od najeminentnijih stručnjaka hardverske industrije u Srbiji.

Zašto IoT?

Internet of Things je tehnologija pomoću koje je moguće da veiki broj povezanih uređaja kao što su senzori, merni uređaji, kontrolni uređaji itd, međusobno komuniciraju. IoT tržište je u ubrzanoj ekspanziji i procenjuje se da će do 2025. godine biti preko 75,44 milijarde ovakvih uređaja u svetu. Sa ekspanzijom tržišta raste i potražnja za stručnjacima sa relevantnim znanjem, i zbog toga je važno da se priključmo ovoj industriji što pre.

Kako će izgledati radionice?

Osnove elektronike - 20. novembar

Osnove elektronike, logika koja se primenjuje u različitim kolima, praktičan rad - lemljenje - veština koja predstavlja osnovu rada u hardverskoj laboratoriji, čitanje šeme električnih kola i pravljenje gotovog proizvoda date šeme.

Upoznavanje sa Arduino platformom - 4. decembra

Upoznavanje sa sve češće korišćenim platformama poput Arduina, koje su donele revoluciju u IoT - mogućnosti platforme, konkretni primeri, upotreba različitih senzora.

Akcenat će biti na povezivanju preko novog Narrowband IoT signala koji je prisutan u laboratoriji Garage Lab-a, kao i na prednosti, mane i mogućnosti ovog sistema.

Osnove 3D modelovanja i 3D štampe 1 i 2 - 11. i 18. decembra

Upoznavanje sa radom 3D štampača, osnovna pravila korišćenja, princip rada, samostalno modelovanje 3D modela uz asistenciju mentora, mogućnost korišćenja različitih platformi otvorenog pristupa.

U okviru ove dve radionice, polaznici će saznati kako da dođu do ideja za dalji razvoj projekata, kako bi se kompletiralo IoT rešenje uz pomoć tehnike digitalne fabrikacije.

U okviru projekta Hardverska akademija, biće održano i 3 meetup-a na kojima će polaznici kursa, kao i svi zainteresovani entuzijasti za hardverske tehnologije imati priliku da isprate interaktivna predavanjima eminentnih stručnjaka.

Prisustvo događaju je besplatno uz registraciju do 18. novembra na sledećem linku.

Kao veliko finale Hardverske akademije, biće održana svečana dodela potvrda o učešću na edukativnom programu našim polaznicima gde će biti predstavljeni rezultati projekta, a učesnici koji pokažu najveću posvećenost, potpisaće ugovore o praksi.

 

Oceni tekst

3
1 glas

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima