30.04.2020. ·
2 min

Gde te vodim kada nigde ne možeš da ideš?

Gde te vodim kada nigde ne možeš da ideš?

Ustvari možeš.

Upadaj u filmski maraton. Udobno se smesti, otvori svoje omiljeno hladno pivo i zgrabi kesicu čipsa. Sam biraj dokumentarac koji ćeš da emituješ.

Indie game: The movie

Kad date sve od sebe za projekat. Dokumentarni film koji prati priču indie game developera tokom stvaranja i objavljivanja igara. Živote, pune teskobe, frustracije, očaja i na kraju uspehe kreatora voljenih indie igara, kao što su Fez, Super Meat Boy i Braid. Odličan kad vam treba malo motivacije.

IMDb ocena: 7.6

Silicon Cowboys

Priča o grupi prijatelja koji su brejnstormingovali ideje o pokretanju biznisa. Inicijalna ideja je bila da otvore meksički restoran ali niko od njih nije imao iskustva sa restoranima, niti je Meksikanac. Odlučili su da se usmere ka prenosivim računarima. Njihov CEO je bio prvi u IT industriji koji je uveo besplatnu kafu za svoje zaposlene, popločavajući put ostalim IT kompanijama za uvođenje te kulture. Kompanija koja je oborila mnoge finansijske rekorde u SADu. Ko su oni?

IMDb ocena: 6.8

Downloaded

Dokumentarni film u režiji Aleka Vintera o generaciji preuzimanja i deljenju datoteka tokom devedesetih na internetu. Možda nećete biti previše iznenađeni ako ste pomno pratili ovu priču u to vreme ali Downloaded je dovoljno intrigantan za sve koji nisu ispratili taj period da se nađe na ovoj listi.

IMDb ocena:  6.8

Imitation Game

Igra kodova je istorijski film iz 2014. godine, snimljen po scenariju Grajama Mura, delimično zasnovan na knjizi „Alan Tjuring: Enigma“ izašle iz pera Endrua Hodziza. Radnja prati matematičara, logičara, kriptografa i pionira modernog računarstva Alana Tjuringa koji je za vreme Drugog svetskog rada uspeo da dešifruje nemačku Enigmu što je pomoglo saveznicima da pobede u ratu.

IMDb ocena: 8

The Pirate Bay Away From Keyboard

Švedski dokumentarni film iz 2013. godine koji je režirao i producirao Simon Klose, zasnovan je na istinitim događajima ali zaplet deluje toliko apsurdno da bi bio stvaran. Fokusiran je na živote trojice osnivača Pirate Baya, a policija ih progoni širom sveta.

IMDb ocena: 7.5

Her

Ne vidite često romantičnu komediju zasnovanu na tehnološkom napretku. Ovaj Oskarom nagrađeni film prati radnju 2025. godine smeštenu u Los Anđeles i usamljenog čoveka koji nakon završetka duge veze postaje zaintrigiran novim operativnim sistemom i raduje se susretu sa "Samantom", vedrim ženskim glasom koji je pronicljiv, osetljiv i iznenađujuće smešan.

IMBd ocena: 8

Dugi su ovi dani karantinski... Hoćemo još filmskih preporuka za prekratiti veče. Piši u komentaru!

Oceni tekst

5
9 glasova
Tatjana Obadić Tatjana Obadić

Master ekonomista, zakoračila u magični IT svet (čitaj: pobegla iz banke). Za vas, svakodnevno istražuje i povećava broj IT oglasa. Ukoliko ste postavili pitanje na kontakt@helloworld.rs, postoji velika verovatnoća da vam je baš ona odgovorila. Ukoliko niste – jedva čeka da vas čuje. Kada ste željni druženja sa IT zajednicom, bacite pogled na najave dešavanja da vidite gde vas sve vodi. U slobodno vreme svoj nestašni duh smiruje časovima joge, zaljubljenik u knjige i putovanja. Raduje se zimi.

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga