31.10.2018. ·
1 min

HAKATON za srednjoškolce

HelloWorld
0
HAKATON za srednjoškolce

Hakaton za srednjoškolce je projekat koji prvi put organizuje udruženje studenata informatike FONIS. Prijave za hakaton, koji će biti održan 15. decembra u 18 časova na Fakultetu organizacionih nauka, su otvorene do 20. novembra.

Reč je o 24-časovnom takmičenju u formiranju rešenja za zadati problem i prezentovanje istih pred stručnim žirijem.
Hakatonu prethode radionice radi bližeg upoznavanja sa tehnologijama koje će biti potrebne za takmičenje, a na samom hakatonu će timovima biti na raspolaganju pomoć mentora. Učеsnici će moći da steknu nova znanja u oblasti IT-a, razviju timski duh i dobro se zabave.

Hakaton je takmičenje u kome programeri, grafički dizajneri, menadžeri i stručnjaci ili entuzijasti za IT razmenjuju ideje i kreiraju softverska rešenja za neki zadati problem.
Takmičenje može trajati nekoliko časova ili nekoliko dana.

Cilj hakatona je da se kroz opuštenu atmosferu, korišćenjem modernih tehnologija i uz optimalne uslove rada razviju najbolja rešenja, a istovremeno i prenesu znanja i iskustva između učesnika. Na kraju hakatona, učesnici prezentuju svoja rešenja.

Na ovom hakatonu mogu učestvovati svi srednjoškolci, a svaki tim može imati tri ili četiri člana. Više detalja o ovom događaju dostupno je na sledećem linku.

Svi zainteresovani srednjoškolci mogu prijaviti svoje timove putem ovog linka.

Oceni tekst

1
1 glas

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga