03.04.2024. ·
1 min

HelloWorld organizovao događaj: Žene u IT industriji gde smo sada i kako da napredujemo

HelloWorld
0
HelloWorld organizovao događaj: Žene u IT industriji gde smo sada i kako da napredujemo

U četvrtak u sali Impact Hub-a u organizaciji Helloworld.rs održan je događaj na temu „Žene u IT industriji gde smo sada i kako da napredujemo“, na kome su govorile Zoja Kukić Đorđević, Co-founder of Haptic Synaptic, Startit & SheRocks Global, Olja Gaković, sa.global, Country Manager Serbia, Jelena Bratić, Microsoft, Security Adviser.

Sagovornice su podelile svoja kako su uspele da izgrade  karijere u sektoru u kojem tradicionalno dominiraju muškarci. Govoreći o svojim razvojnim putevima, istakle su važnost podrške porodice, mentora i odabira pravih kompanija u ostvarivanju uspeha.

Jelena Bratić je podelila svoju priču o tome kako je upisala Ekonomiju, a na kraju završila u IT-u.  Iako nije studirala tehničke nauke, kaže da je motivaciju pronašla u profesorima i porodici i da su joj oni olakšali ulazak u svet IT industrije.

Olja Gaković je sa  govorila o svom angažmanu u podsticanju napredovanja žena u svom timu, ona je istakla važnost mentorske podrške  za dalji .

Zoja je naglasila važnost samostalnosti žena u smislu zarade, što podrazumeva da žene treba da budu sposobne da ostvare svoje prihode nezavisno od bilo koga drugog. Ova nezavisnost omogućava ženama da preuzmu kontrolu nad svojim finansijskim situacijama i da budu u mogućnosti da donose odluke koje su za njih najbolje.

Diskusija se takođe dotakla gorućih tema poput platnog jaza i balansa između posla i privatnog života, gde su sagovornice naglasile potrebu za pregovaračkom veštinom i podrškom porodice u ostvarivanju uspeha kako na poslovnom, tako i na ličnom planu.

Najvažnije, sagovornice su motivisale prisutne žene da se hrabro upuste u IT sektor, one su istakle raznolikost karijernih mogućnosti i podržale su žene koje žele da se prekvalifikuju u IT sektor.

 

 

Oceni tekst

5
1 glas

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga