04.02.2021. ·
1 min

HelloWorld.rs je sada dostupan na Play Store!

HelloWorld.rs je sada dostupan na Play Store!

Osluškujemo kandidate

...a kandidati su poželeli da nas imaju i u džepu, na svom telefonu. Da nas skroluju u redu ispred banke, pekare ili u gradskom prevozu.

Sa druge strane, razvoj Native mobilne aplikacije iziskuje programerske resurse, a aplikacija bi morala biti prilagođena različitim platformama, uređajima i verzijama.

Prepoznali smo potrebu kandidata, ali i savršeni hibrid Nativ aplikacije i mobilnog veba – PWA.

„Progressive Web Apps su samo sajtovi koji su uzeli prave vitamine“

PWA ne predstavlja novi framework ili tehnologiju već set praksi koje obezbeđuju da aplikacija funkcioniše i izgleda kao bilo koja desktop ili mobilna aplikacija. I to nije ništa novo, PWA je dostupna našim kandidatima od 2018. godine, a njene prednosti su:

  1. Prilagođavanje tebi kao korisniku sajta, bez obzira na izbor uređaja ili pretraživač
  2. Nećeš imati potrebu da vodiš računa o ažuriranju jer ne zahteva da naši programeri razvijaju app nezavisno od sajta, svaka promena na sajtu automatski ažurira PWA
  3. PWA omogućava da se koriste push notifikacije pa ti neće promaći bitne informacije
  4. Jednim klikom instaliraš PWA preko svojih pametnih telefona

Ne mogu baš sve funkcionalnosti da se implementiraju kao u Web ili klasičnim aplikacijama. Naravno, to nije značilo da takva ograničenja neće u budućnosti biti prevaziđena i delom i jesu. Omogućena je implementacija PWA aplikacije na Play Store, a time i mogućnost praćenja interakcija korisnika sa aplikacijom.

Preuzmi sa Play Store besplatnu HelloWorld.rs aplikaciju. Zauzeće ti svega 187 kB, a doneti sve informacije o kompanijama, najveću bazu IT oglasa i informacije iz IT sveta.

 

Oceni tekst

5
31 glas
Tatjana Obadić Tatjana Obadić

Master ekonomista, zakoračila u magični IT svet (čitaj: pobegla iz banke). Za vas, svakodnevno istražuje i povećava broj IT oglasa. Ukoliko ste postavili pitanje na kontakt@helloworld.rs, postoji velika verovatnoća da vam je baš ona odgovorila. Ukoliko niste – jedva čeka da vas čuje. Kada ste željni druženja sa IT zajednicom, bacite pogled na najave dešavanja da vidite gde vas sve vodi. U slobodno vreme svoj nestašni duh smiruje časovima joge, zaljubljenik u knjige i putovanja. Raduje se zimi.

6 komentara

Milos Milos 05.02.2021.
0
0

Ovo je strava! S obzirom da je PWA upakovana u apk, kako funkcionise azuriranje? Da li se app preuzeta sa Play Store automatski azurira kao PWA aplikacija instalirana iz pretrazivaca?

HelloWorld.rs 08.02.2021.
0
0

Miloše, 

Drago nam je da ti se sviđa! Tako je, svaka promena će biti automatski ažurirana bez dodatnih downloadova. :)

 

Aziz Keserović Aziz Keserović 14.02.2021.
0
0

Baš lepo

HelloWorld.rs 17.02.2021.
0
0

Drago nam je da ti se sviđa! :) 

Luka Zecevic Luka Zecevic 19.02.2021.
0
0

Zasto je vise nema na play store-u?

HelloWorld.rs 19.02.2021.
0
0

Luka, evo linka: https://play.google.com/store/apps/details?id=rs.helloworld.twa&utm_source=Helloworld.rs&utm_campaign=blogpost :)

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga