26.06.2023. ·
2 min

IT greške: Pouke direktora za uspešan put u industriji

HelloWorld
0
IT greške: Pouke direktora za uspešan put u industriji

U četvrtak, 22. juna, u Startit Centru, sajt HelloWorld.rs organizovao je inspirativan događaj pod nazivom "IT greške: I direktori imaju dušu". Ovaj događaj je okupio stručnjake iz IT industrije koji su podelili svoje priče, greške i pouke sa prisutnima.

Moderator događaja, Davor Odobašić, Head of Business Development u HelloWorld-u, vodio je razgovor sa dva izvanredna gosta: Bojanom Zrnićem iz IT Engine-a i Predragom Spasojevićem iz Hooloovoo-a. Direktori su iskreno govorili o greškama i izazovima koje su prebrodili tokom svojih karijera, pružajući dragocen uvid prisutnima u procese učenja iz tih iskustava.

Predrag Spasojević, CEO Hooloovoo-a, posebno se fokusirao na izazove neuspelog regionalnog širenja i delio je dragocena iskustva iz tog procesa. Kroz svoje priče, otkrio nam je kako trenutno prolazi kroz neizvestan period za IT sektor, ističući i sopstvene greške koje je napravio. Poseban naglasak stavio je na izazove koje je doživeo prilikom proširenja firme sa 50 na 150 zaposlenih, za šta misli da je to bio izuzetno težak proces. Predrag je takođe otkrio da je njegova firma sada uglavnom usmerena na zapošljavanje mediora i seniora, što je bila jedna od ključnih promena koju je preduzeo kako bi prilagodio poslovne potrebe. Njegova priča je još jednom naglasila važnost kontinuiranog razvoja i prilagođavanja kako bi se postigao održiv rast u industriji informacionih tehnologija.

Bojan Zrnić, CEO IT Engine-a, je takođe podelio svoje iskustvo i pričao o svom putu iz programerskih voda u menadžment. On je istakao ključne greške koje je napravio tokom tog perioda, među kojima je bila i njegova želja da sve obavlja samostalno, od menadžmenta do HR-a. Međutim, shvatio je da je to bio preveliki teret za jednu osobu i da je morao da se usredsredi na delegiranje i izgradnju efikasnog tima. Ova važna lekcija naglasila je značaj razumevanja sopstvenih ograničenja i fokusiranja na razvoj tima kako bi se ostvario održiv rast. Bojan je istakao da je prepoznavanje i prihvatanje sopstvenih slabosti ključno za uspeh te da je postizanje efikasnosti i produktivnosti moguće samo kroz timski rad i efektivno delegiranje odgovornosti. Kao jednu od ključnih stvari u procesu učenja i pravljenja grešaka, Bojan je naglasio da bi sada mnogo više pažnje usmerio na prodaju i priznao da je bilo dosta grešaka u tom području.

Nakon završene panel diskusije, posetioci su imali priliku da razgovaraju sa direktorima i razmene svoja znanja i iskustva.

Ukoliko ste propustili ovaj događaj, ne brinite! Uskoro ćete imati priliku da pročitate intervjue sa direktorima na blogu sajta HelloWorld.rs. Ovi intervjui će vam pružiti dodatne uvide i inspiraciju iz sveta IT industrije, zajedno sa poukama direktora koji su prošli kroz izazovne trenutke i ostvarili uspeh.

Oceni tekst

5
5 glasova

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga